Politie arresteert verdachte voor brand en hennepkwekerij Coloniastraat Rotterdam

Date:

Share post:

ROTTERDAM – In een pand aan de Coloniastraat heeft vannacht een zeer grote brand gewoedt. De brand ontstond in een garage waar een hennepkwekerij stond. De brandweer kreeg een melding van een buitenbrand en kwam er al snel achter dat er brand was in de garage, hierop schaalde de brandweer al snel op een zeer grote brand.

- Advertisement -

Mensen in acht bovengelegen woningen zijn door de brandweer ontruimt geweest in verband hevige rookontwikkeling, deze mensen zijn opgevangen bij het politiebureau Marconiplein. Drie bewoners inhaleerden te veel rook en zijn voor behandeling naar het Erasmus Medisch Centrum gebracht, twee daarvan zijn nog onder behandeling. De brandweer wist ook nog twee katten te redden uit één van de panden.

Ook is er met de elektra geknoeit voor de hennepkwekerij, om problemen te voorkomen heeft Stedin de stroom eraf gehaald in de buurt. Stedin is druk bezig om deze weer zo snel mogelijk te voorzien van stroom nadat zijn de elektra hebben gerepareerd. De straten die geen stroom hebben zijn : de Coolhavenstraat, de Eerste IJzerstraat en het Heiman Dullaertplein.

De politie een 59-jarige Schiedammer aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de brand en hennepkwekerij aan de Coloniastraat. Uit onderzoek moet blijken wat zijn rol is geweest.

 

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

Gerelateerd