KNMI geeft code oranje voor sneeuwval

Date:

Deel bericht:

ROTTERDAM – Vandaag worden er sneeuwbuien verwacht die al vanaf de ochtend actief zullen zijn in het noorden van het land, de buien hebben sinds het middag uur de regio Rotterdam-Rijnmond bereiken. Lokaal komt het helemaal niet tot sneeuwen, waar het wel sneeuwt kan er lokaal 0 tot 14cm vallen. KNMI heeft dan ook sinds vanmorgen de westelijke delen van het land een code oranje gegeven. De ANWB verwacht dan ook grote problemen bij de avondspits, mocht u de weg op gaan hou dan rekening met gladde wegen door de sneeuwval. Aan het eind van de middag zal het in het westen en zuiden droog worden, in de avond kan hier nog een enkele sneeuwbui vallen.

- Advertisement -

Voor de nacht van vrijdag naar zaterdag word er een zeer strenge vorst verwacht met temperaturen onder de -10 mogelijk -16 ! , de gevoelstemperatuur kan gemakkelijk uitkomen onder de -25 en mogelijk nog lager.

Waarschuwing : Wij adviseren om niet het ijs op te gaan ! De hulpdiensten hebben vandaag al vele meldingen gehad van personen die door het ijs waren gezakt !. Mocht u besluiten om het ijs op te gaan controleer het ijs dan goed ! niet op alle sloten en plassen is het ijs dik genoeg ! . Het betreden van ijs is op u eigen risico.

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Man overleden schietpartij Wiekslag Capelle aan den IJssel

Capelle aan den IJssel – Dinsdagavond 3 januari is een man overleden na een schietpartij in de Wiekslag....

Capelse berger redder in nood A29 Heinenoordtunnel

Heinenoord - Een waakse berger van Roos Autoberging uit Capelle aan den IJssel heeft zondagavond hulpverlenend opgetreden. Op...

Alerte wijkagenten treffen kelderbox vol met gestolen scooters en fietsen Capelle/Rotterdam

Capelle aan den IJssel - Alerte wijkagenten hebben donderdag 3 november twee verdachten aangehouden die ervan weden verdachte...

Explosies en enorme vlammenzee bij zeer grote brand Pallethandel Galvanistraat Zoetermeer

Zoetermeer - Bij een Pallethandel aan de Galvanistraat is vannacht omstreeks 02.45 is een zeer grote brand uitgebroken....