Veel overlast voor het verkeer door sneeuwval in de regio

Date:

Deel bericht:

ROTTERDAM – Vandaag was er veel overlast door de sneeuwval, KNMI had eerder vandaag een code oranje voor onder andere onze regio afgekondigd voor intensieve sneeuwval in de middag. In de ochtend begon de sneeuwval met kleine sneeuwvlokjes, in de middag werd de sneeuwval echter heviger.

- Advertisement -

Verspreid over de regio zijn vele centimeters sneeuw gevallen. Op de ene plek viel lang niet zoveel als op de andere, lokaal liep dit op naar zo’n 7 centimeter. De jeugd had echter veel plezier van de sneeuw terwijl het verkeer grote hinder ondervond. De ANWB voorspelde een chaotische avondspits door gladde wegen en slecht zicht.

Echter vielen er ook enkele slachtoffers door het weer, zo waren de afgelopen dagen drukke dagen voor de brandweer. Er kwamen vele meldingen binnen van personen die door het ijs gezakt waren, de meeste kwamen zelf aan de kant of werden geholpen door voorbijgangers, enkele moesten gered worden door de hulpdiensten. Ook waren er vele ongelukken gebeurd door verraderlijke gladde wegen, auto’s belandde op het ijs zoals vanavond op de Klein Profijtweg in Hoogvliet maar ook gebeurde er ongelukken.

De Nederlandse Spoorwegen (NS) en de RET hadden ook last van het winterweer, zo moesten de dienstregelingen aangepast worden en reden er dus minder vervoersmiddelen, sommige reden helemaal niet. In Rotterdam waren enkele trams ontspoort zoals in Vlaardingen.

Het gebied wat voor de sneeuwval zorgde verliet aan het eind van de middag het land, vanavond kan er echter nog een verdwaald sneeuwbuitje vallen. Echter moet het verkeer vanavond en vannacht rekening houden met extreem gladde wegen, het gaat vannacht zeer koud worden met zo’n -12 graden. Door de lage temperaturen kan de sneeuw vastvriezen aan de grond waardoor het bijna onvermijdelijk word om ongelukken te voorkomen.

Ook elders in Nederland ondervond het verkeer veel last van de sneeuwval, zo viel in noordwest-Nederland lokaal 14 tot 16 centimeter sneeuw! Rij vanavond en vannacht maar ook morgen voorzichtig op de wegen.

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Man overleden schietpartij Wiekslag Capelle aan den IJssel

Capelle aan den IJssel – Dinsdagavond 3 januari is een man overleden na een schietpartij in de Wiekslag....

Capelse berger redder in nood A29 Heinenoordtunnel

Heinenoord - Een waakse berger van Roos Autoberging uit Capelle aan den IJssel heeft zondagavond hulpverlenend opgetreden. Op...

Alerte wijkagenten treffen kelderbox vol met gestolen scooters en fietsen Capelle/Rotterdam

Capelle aan den IJssel - Alerte wijkagenten hebben donderdag 3 november twee verdachten aangehouden die ervan weden verdachte...

Explosies en enorme vlammenzee bij zeer grote brand Pallethandel Galvanistraat Zoetermeer

Zoetermeer - Bij een Pallethandel aan de Galvanistraat is vannacht omstreeks 02.45 is een zeer grote brand uitgebroken....