Update : Geen explosief aangetroffen op luchthaven Schiphol

Date:

Deel bericht:

AMSTERDAM – Een deel van de luchthaven Schiphol is even na 11uur vanochtend ontruimd geweest, dit voor een bommelding.

- Advertisement -

Een man dreigde dat hij een bom bij zich had, dit allemaal na een discussie met het afrekenen van een product. De man was vervolgens gevlucht naar een wc op het Panoramaterras op de luchthaven. De man had een koffertje bij zich waaruit draden zichtbaar waren.

De Marechaussee ondernam direct actie en sloot verschillende vertrekhallen af in de omgeving, de rest kon open blijven. De hulpdiensten waren ook direct gealarmeerd en schaalde op naar het niveau GRIP 1. Ook was het Explosieve Opruimingsdienst (EOD) van Defensie aanwezig.

Omdat de man zichzelf had opgesloten in de wc en het gevaarlijk was voor de politie en de Marechaussee om de man te benaderen is het Arrestatieteam ingeschakeld. Deze was snel aangekomen op de luchthaven en maakte zich klaar, ook hadden zij een politiehond bij zich.

Het Arrestatieteam ging zwaar bewapend de luchthaven binnen om de man te overmeesteren, één onderhandelaar van het team probeerde ondertussen te onderhandelen met de man om zichzelf over te geven. Toen dit niet lukte is het team gebruikt om de man te overmeesteren, deze is overgebracht naar het politiebureau in de buurt.

Hierna kon het EOD worden ingezet om de koffer te inspecteren op explosieven. De Marechaussee heeft vrijgeven dat het niet ging om een explosief. Er word nog onderzoek gedaan naar de toedracht. De dader is een 40-jarige Rus.

Enige vluchten zijn vertraagd, de meeste vliegen gewoon volgens schema. Wanneer alles weer volgens schema draait is onduidelijk. Volgens de woordvoerster van Schiphol was er geen sprake van paniek voor de reizigers en het personeel.

 

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Man overleden schietpartij Wiekslag Capelle aan den IJssel

Capelle aan den IJssel – Dinsdagavond 3 januari is een man overleden na een schietpartij in de Wiekslag....

Capelse berger redder in nood A29 Heinenoordtunnel

Heinenoord - Een waakse berger van Roos Autoberging uit Capelle aan den IJssel heeft zondagavond hulpverlenend opgetreden. Op...

Alerte wijkagenten treffen kelderbox vol met gestolen scooters en fietsen Capelle/Rotterdam

Capelle aan den IJssel - Alerte wijkagenten hebben donderdag 3 november twee verdachten aangehouden die ervan weden verdachte...

Explosies en enorme vlammenzee bij zeer grote brand Pallethandel Galvanistraat Zoetermeer

Zoetermeer - Bij een Pallethandel aan de Galvanistraat is vannacht omstreeks 02.45 is een zeer grote brand uitgebroken....