dinsdag, januari 19, 2021

GRIP 2 zeer grote brand Verwey Handelslaboratorium Coolhaven Rotterdam

ROTTERDAM – Op het dak van het Verwey Handelslaboratorium aan de Coolhaven in Rotterdam is vanochtend een grote brand uitgebroken. In het pand bevinden zich waarschijnlijk gevaarlijke stoffen en er was grote rookontwikkeling. Om 11.35 is het sein “brand meester” gegeven.

Vanwege de omvang van het incident werd er opgeschaald naar GRIP 2. Iedereen die de rook kon zien of ruiken werd geadviseerd ramen en deuren te sluiten en ventilatie uit te zetten. Verder werdt een ontsmettingseenheid van de Botlek naar het incident gestuurd om de laarzen van de brandweerlieden vrij te maken van chemicalien. Tientallen omringende woningen zijn ontruimt. 10 bewoners zijn ter plaatse opgevangen in een bus. 30 kinderen en 11 begeleiders die op een kinderdagverblijf in de buurt van de Coolhaven zaten zijn samen met hun begeleiders in de Puntegaalstraat opgevangen. Zij zijn ongedeerd.

Foto’s : Robin Veerman / VRR112

 

Related Articles

Caravan in brand gestoken Valkenhof Capelle aan den IJssel

0
Capelle aan den IJssel - Op het Valkenhof is rond 00.30 uur een caravan in...

Brandweer onderzoekt illegaal gedumpt afval Hoofdweg Capelle aan den IJssel

0
Capelle aan den IJssel - De brandweer heeft rond 17.00 uur onderzoek gedaan naar een...

Bewoner Aafje Smeetsland overleden na eerdere brand in verpleeghuis

0
Rotterdam - Een bewoner van verpleeghuis Aafje Smeetsland die aflopen woensdag gewond raakte bij een...

Laatste Nieuws

Stay Connected

9,199FansLike
640VolgersVolg
7,968VolgersVolg