De vermiste Soumia Tajjiou uit Velno is terecht

Date:

Deel bericht:

ROTTERDAM – Uitgebreid onderzoek heeft ertoe geleid dat omstreeks half drie vanmiddag de vermiste Soumia is teruggevonden op de Hilledijk in Rotterdam-Zuid.  Soumia was woensdagavond met een 15-jarige vriendin weggelopen uit een instelling in Venlo. Deze vriendin werd in de nacht van donderdag op vrijdag na een melding aangetroffen op de Hyacintstraat. Zij stond hier op een raam van een woning te bonken. Het meisje had verwondingen aan haar gezicht en vertelde dat ze op zoek was naar haar vriendin, de 15-jarige Soumia. De politie Rotterdam-Rijnmond is direct gestart met een grote zoekactie. 

Een team van tien rechercheurs heeft met alle mogelijke opsporingsmiddelen naar Soumia gezocht. Daarbij zijn woningen aan de Hyacintstraat doorzocht, cameratoezicht en alle politiemensen in de regio keken naar de 15-jarige Soumia uit. Rechercheurs hebben met het vriendinnetje alle activiteiten en de route nagelopen die zij na hun aankomst in Rotterdam hebben doormaakt om tot nieuwe aanknopingspunten te komen.

- Advertisement -

Ook taxichauffeurs en personeel van het Openbaar Vervoer zijn gevraagd naar Soumia uit te kijken. Alle camerabeelden die in en rondom het Zuidplein zijn gemaakt, zijn uitgekeken en er zijn diverse opsporingsberichten verspreid via de media, Twitter, KLPD, Burgernet en RijnmondVeilig.nl.

In de loop van de middag heeft het vermiste meisje telefonisch contact opgenomen met haar vriendin. Kort daarna heeft een korpsonderhandelaar van de politie een afspraak gemaakt met haar. Plotseling was er geen telefonisch contact meer mogelijk omdat Soumia haar telefoon had uitgezet.

Dankzij de ingewonnen informatie uit het onderzoek had het observatieteam haar inmiddels opgespoord op de Hilledijk. Zij was in het gezelschap van drie Rotterdammers van 16, 18 en 28 jaar, die door het arrestatieteam zijn aangehouden. Het meisje en de drie Rotterdammers zijn meegenomen naar het politiebureau voor verhoor.

De recherche van het district Feijenoord-Ridderster onderzoekt waar de meisjes de afgelopen dagen verbleven en wat daar gebeurd is. Dat is vooralsnog niet duidelijk omdat het 15-jarige meisje verklaart dat ze zich niet veel meer herinnert vanaf donderdagmiddag tot donderdag middernacht en de gesprekken met Soumia nog volgen.

Bron : Politie Rotterdam-Rijnmond

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

[TERECHT] VERMIST: Keunah Kim 11-jarig meisje uit Den Haag voor het laatst gezien bij Amsterdam CS

De politie eenheden Amsterdam en Den Haag verzoeken u uit te kijken naar het 11-jarige meisje Keunah Kim....

VERMIST: Sylvana van den Langenberg (13) uit Rozenburg (ZH) met verstandelijke beperking

Sinds donderdag 16 april is de 13-jarige Sylvana van den Langenberg uit Rozenburg vermist. De politie zoekt sindsdien...

[TERECHT] : Sterre Krijnen (14) vanuit Teteringen samen met Chieu Nguyen (16)

Sterre is sinds 09-04-2015 vermist. Ten tijde van haar verdwijning droeg zij een spijkerbroek, een zwarte kanten blouse, een...

[TERECHT]: Chieu Nguyen (16) vanuit Teteringen samen met Sterre Krijnen (14)

Chieu is sinds 09-04-2015 vermist. Ten tijde van zijn verdwijning droeg hij een grijze muts van het merk Obey,...