zaterdag, januari 16, 2021

Ruim honderd gewonden bij treinongeval Amsterdam

AMSTERDAM – Bij een treinongeval bij het Amsterdamse treinstation Sloterdijk zijn vanavond door een nog onbekende reden 2 treinen op elkaar gebotst. Hierbij zijn volgens het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) zeker 136 mensen gewond geraakt. Inmiddels zijn alle gewonden uit de treinen gehaald.

Het ongeval gebeurde rond 18:00 op de Singelgrachtbrug ter hoogte van het Westerpark tussen station Amsterdam-Sloterdijk en Amsterdam-Centraal. Twee passagierstreinen (een sprinter en een dubbeldekker) botste frontaal tegen elkaar. Volgens de KLPD zijn 56 mensen ernstig gewond: 13 zijn zeer ernstig gewond en 43 ernstig.

Vele hulpdiensten van Amsterdam en van andere regio’s zijn ter plaatse om alle gewonden te verzorgen. Het SIGMA (Snel Inzetbare Groep ter Medische Assistentie) van het Nederlandse Rode Kruis zijn ook aanwezig om bij te staan. Deze groep bestaan uit professionele artsen / verpleegkundigen die op vrijwillige basis opkomen. Ook waren er 2 traumahelikopters ingezet van Amsterdam en Rotterdam voor de zware gewonden.

Volgens de NS zijn er door het ongeval vertragingen opgelopen, zo rijden er tussen Amsterdam-Centraal en Schiphol geen treinen. NS-reizigers in Amsterdam kunnen op vertoon van hun vervoersbewijs de metro gebruiken van het Amsterdamse ov-bedrijf GVB.

Foto’s Twitter : Isabel Mosk

Related Articles

Gevangene ontsnapt aan bewakers, politie start klopjacht Oostmaaslaan Rotterdam

0
Rotterdam - Op de Oostmaaslaan in Rotterdam is vrijdagmiddag een gevangene ontsnapt tijdens begeleidverlof. Hoe...

Aantal geregistreerde misdrijven gestegen in Capelle aan den IJssel

0
In de gemeente Capelle aan den IJssel zijn in 2020 127 misdrijven meer geregistreerd dan...

Overval op beautysalon, politie zoekt getuigen Vierambachtsstraat Rotterdam

0
Rotterdam - De politie is op zoek naar getuigen van en overval op de Vierambachtsstraat...

Laatste Nieuws

Stay Connected

9,198FansLike
640VolgersVolg
7,968VolgersVolg