Ruim honderd gewonden bij treinongeval Amsterdam

Date:

Deel bericht:

AMSTERDAM – Bij een treinongeval bij het Amsterdamse treinstation Sloterdijk zijn vanavond door een nog onbekende reden 2 treinen op elkaar gebotst. Hierbij zijn volgens het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) zeker 136 mensen gewond geraakt. Inmiddels zijn alle gewonden uit de treinen gehaald.

- Advertisement -

Het ongeval gebeurde rond 18:00 op de Singelgrachtbrug ter hoogte van het Westerpark tussen station Amsterdam-Sloterdijk en Amsterdam-Centraal. Twee passagierstreinen (een sprinter en een dubbeldekker) botste frontaal tegen elkaar. Volgens de KLPD zijn 56 mensen ernstig gewond: 13 zijn zeer ernstig gewond en 43 ernstig.

Vele hulpdiensten van Amsterdam en van andere regio’s zijn ter plaatse om alle gewonden te verzorgen. Het SIGMA (Snel Inzetbare Groep ter Medische Assistentie) van het Nederlandse Rode Kruis zijn ook aanwezig om bij te staan. Deze groep bestaan uit professionele artsen / verpleegkundigen die op vrijwillige basis opkomen. Ook waren er 2 traumahelikopters ingezet van Amsterdam en Rotterdam voor de zware gewonden.

Volgens de NS zijn er door het ongeval vertragingen opgelopen, zo rijden er tussen Amsterdam-Centraal en Schiphol geen treinen. NS-reizigers in Amsterdam kunnen op vertoon van hun vervoersbewijs de metro gebruiken van het Amsterdamse ov-bedrijf GVB.

Foto’s Twitter : Isabel Mosk

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Celstraffen geëist tegen drugsbazen uit Schiedam en Capelle aan den IJssel

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft celstraffen van 10 jaar en 7 maanden geëist tegen twee 45-jarige mannen uit...

Politie houdt Vlaardinger aan na inval drugslab in Bleiswijk

Bleiswijk - In een garagebox in Bleiswijk aan de Overbuurtseweg is zaterdagmorgen een drugslab aangetroffen. Een 50-jarige Vlaardingen...

Scooter en fiets in botsing op Martin Luther Kingpad in Capelle aan den IJssel

Zaterdagmiddag rond 15:30 werden verschillende hulpdiensten gestuurd naar Martin Luther Kingpad in Capelle aan den IJssel waar een...

Vrachtwagen en auto botsen op Vondelingenplaat in Rotterdam, chauffeur bekneld

Rotterdam - Om 16:00 uur vanmiddag heeft zich een botsing voorgedaan tussen een vrachtwagen en een auto voor...