Bewoners huis uit na vondst asbest

Date:

Deel bericht:


Hoogvliet –
Woensdagavond is het appartementen complex de Alver in de Alverstraat ontruimd. Dinsdag meldde een bewoner dat hij vermoedelijk asbest in zijn woning gevonden had. Direct hierna werden diverse metingen verricht. Woensdagavond kwam de uitslag dat het daadwerkelijk om asbest ging.

- Advertisement -

 De Hulpdiensten zijn direct bij elkaar gekomen om beslissingen te nemen wat er nu verder moet gebeuren. Al snel werd bekend dat de 42 woningen moesten worden ontruimd. Nadat de gegevens van de bewoners waren opgeschreven door de politie werden zij met RET bussen overgebracht naar een sporthal. Rond drie uur vannacht had de brandweer het gehele pand geëvacueerd. Enkele bewoners zijn op eigen gelegenheid uit hun woning gegaan en zijn elders gaan slapen.

Bewoners moesten via de live uitzending van RTL Nieuws, teletekst of social media vernemen wat er aan de hand was. Hun zelf wisten op dat moment nog niet dat er asbest gevonden was en dat zij hun woningen uitmoesten. Vele bewoners waren hier erg verbaasd over.

De hulpdiensten en de loco burgemeester hebben in de sporthal de bewoners toegesproken over de verdere stappen. Na de evacuatie is een bedrijf direct gestart met het uitvoeren van nieuwe metingen en controles in alle 42 woningen. De hulpdiensten hopen in de middag hier het resultaat van te hebben. Dan worden de bewoners verder geïnformeerd wat er verder gaat gebeuren.

Foto’s : Wendy van Viegen

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Brand in kruipruimte van woning na het branden van onkruid Oberonhof Hoogvliet

Hoogvliet Rotterdam - In de kruipruimte van een woning aan de Oberonhof in Hoogvliet is Vrijdagavond brand uitgebroken....

Stoffelijk overschot 81-jarige man aangetroffen in sloot Cromme Meth Hoogvliet

Hoogvliet - In een sloot aan de Cromme Meth in Rotterdam-Hoogvliet is vrijdagmiddag het stoffelijk overschot van een...

Geparkeerde auto gaat in vlammen op Griede Hoogvliet

Hoogvliet - In de nacht van zondag op maandag is er brand uitgebroken in een geparkeerde auto aan...

Verdachte aangehouden voor schietincident Koolwitjespad Hoogvliet

Hoogvliet / Rotterdam - De Koninklijke Marechaussee heeft op woensdagmiddag 27 maart een 38- jarige man uit Veendam...