Bewoners huis uit na vondst asbest

woensdag 1 augustus 2012 18:19


Hoogvliet –
Woensdagavond is het appartementen complex de Alver in de Alverstraat ontruimd. Dinsdag meldde een bewoner dat hij vermoedelijk asbest in zijn woning gevonden had. Direct hierna werden diverse metingen verricht. Woensdagavond kwam de uitslag dat het daadwerkelijk om asbest ging.

 De Hulpdiensten zijn direct bij elkaar gekomen om beslissingen te nemen wat er nu verder moet gebeuren. Al snel werd bekend dat de 42 woningen moesten worden ontruimd. Nadat de gegevens van de bewoners waren opgeschreven door de politie werden zij met RET bussen overgebracht naar een sporthal. Rond drie uur vannacht had de brandweer het gehele pand geëvacueerd. Enkele bewoners zijn op eigen gelegenheid uit hun woning gegaan en zijn elders gaan slapen.

Bewoners moesten via de live uitzending van RTL Nieuws, teletekst of social media vernemen wat er aan de hand was. Hun zelf wisten op dat moment nog niet dat er asbest gevonden was en dat zij hun woningen uitmoesten. Vele bewoners waren hier erg verbaasd over.

De hulpdiensten en de loco burgemeester hebben in de sporthal de bewoners toegesproken over de verdere stappen. Na de evacuatie is een bedrijf direct gestart met het uitvoeren van nieuwe metingen en controles in alle 42 woningen. De hulpdiensten hopen in de middag hier het resultaat van te hebben. Dan worden de bewoners verder geïnformeerd wat er verder gaat gebeuren.

Foto’s : Wendy van Viegen

 

Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

0 reacties

Bewoners huis uit na vondst asbest
Schrijver:

 

 


Hoogvliet –
Woensdagavond is het appartementen complex de Alver in de Alverstraat ontruimd. Dinsdag meldde een bewoner dat hij vermoedelijk asbest in zijn woning gevonden had. Direct hierna werden diverse metingen verricht. Woensdagavond kwam de uitslag dat het daadwerkelijk om asbest ging.

 De Hulpdiensten zijn direct bij elkaar gekomen om beslissingen te nemen wat er nu verder moet gebeuren. Al snel werd bekend dat de 42 woningen moesten worden ontruimd. Nadat de gegevens van de bewoners waren opgeschreven door de politie werden zij met RET bussen overgebracht naar een sporthal. Rond drie uur vannacht had de brandweer het gehele pand geëvacueerd. Enkele bewoners zijn op eigen gelegenheid uit hun woning gegaan en zijn elders gaan slapen.

Bewoners moesten via de live uitzending van RTL Nieuws, teletekst of social media vernemen wat er aan de hand was. Hun zelf wisten op dat moment nog niet dat er asbest gevonden was en dat zij hun woningen uitmoesten. Vele bewoners waren hier erg verbaasd over.

De hulpdiensten en de loco burgemeester hebben in de sporthal de bewoners toegesproken over de verdere stappen. Na de evacuatie is een bedrijf direct gestart met het uitvoeren van nieuwe metingen en controles in alle 42 woningen. De hulpdiensten hopen in de middag hier het resultaat van te hebben. Dan worden de bewoners verder geïnformeerd wat er verder gaat gebeuren.

Foto’s : Wendy van Viegen

 

Flinke brand verwoest schuur Curcumastraat Hoogvliet

Flinke brand verwoest schuur Curcumastraat Hoogvliet

Hoogvliet - Een flinke brand heeft donderdagavond een schuur van een woning aan de Curcumastraat in Hoogvliet volledig verwoest. Vlakbij de schuur stond een patatkraam met meerdere gasflessen. De brandweer liet vervolgens een extra blusvoertuig ter plaatse komen. De...

Share This

Deel dit!

Deel het bericht met al je vrienden!