vrijdag, mei 7, 2021
3.9 C
Rotterdam
vrijdag 7 mei 2021

Bewoners huis uit na vondst asbest


Hoogvliet –
Woensdagavond is het appartementen complex de Alver in de Alverstraat ontruimd. Dinsdag meldde een bewoner dat hij vermoedelijk asbest in zijn woning gevonden had. Direct hierna werden diverse metingen verricht. Woensdagavond kwam de uitslag dat het daadwerkelijk om asbest ging.

 De Hulpdiensten zijn direct bij elkaar gekomen om beslissingen te nemen wat er nu verder moet gebeuren. Al snel werd bekend dat de 42 woningen moesten worden ontruimd. Nadat de gegevens van de bewoners waren opgeschreven door de politie werden zij met RET bussen overgebracht naar een sporthal. Rond drie uur vannacht had de brandweer het gehele pand geëvacueerd. Enkele bewoners zijn op eigen gelegenheid uit hun woning gegaan en zijn elders gaan slapen.

Bewoners moesten via de live uitzending van RTL Nieuws, teletekst of social media vernemen wat er aan de hand was. Hun zelf wisten op dat moment nog niet dat er asbest gevonden was en dat zij hun woningen uitmoesten. Vele bewoners waren hier erg verbaasd over.

De hulpdiensten en de loco burgemeester hebben in de sporthal de bewoners toegesproken over de verdere stappen. Na de evacuatie is een bedrijf direct gestart met het uitvoeren van nieuwe metingen en controles in alle 42 woningen. De hulpdiensten hopen in de middag hier het resultaat van te hebben. Dan worden de bewoners verder geïnformeerd wat er verder gaat gebeuren.

Foto’s : Wendy van Viegen

Related Articles

Jongen (17) overleden na steekpartij Rijswijkseweg Den Haag

0
Den Haag - Een 17-jarige jongen is donderdagavond om het leven gekomen bij een steekpartij...

Café The Hide Away beschadigd na vuurwerkbom Kreekplein Rotterdam

0
Rotterdam - Wederom is er afgelopen nacht vermoedelijk een vuurwerkbom afgestoken bij een Feyenoordcafé, ditmaal...

Felle brand in dak van schuur Zuidbuurt Maassluis

0
Maassluis - In een grote schuur aan de Zuidbuurt in Maassluis heeft donderdagavond korte tijd...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

Herdenkingstocht voor Pim Fortuyn in Rotterdam

Herdenkingstocht voor Pim Fortuyn in Rotterdam [...]

Tourbaas onder indruk van bidbook Rotterdam en Den Haag

Tourbaas onder indruk van bidbook Rotterdam en Den Haag [...]

Vrienden en bewonderaars herdenken dood Pim Fortuyn

Vrienden en bewonderaars herdenken dood Pim Fortuyn [...]

Agent biedt excuses aan vanwege klap aan 17-jarige

Agent biedt excuses aan vanwege klap aan 17-jarige [...]

Rotterdam bijna klaar met 'armada' na Suez-opstopping

Rotterdam bijna klaar met 'armada' na Suez-opstopping [...]

Stay Connected

9,385FansLike
640VolgersVolg
7,968VolgersVolg