Brandweer rijdt met kleine brandweerauto

Date:

Deel bericht:


Rotterdam –
De brandweer van Kazerne Pottumstraat rijdt sinds een aantal weken met een nieuw klein type brandweer voertuig. Het voertuig wordt ook wel een Snel Interventie Voertuig genoemd (SIV). De brandweer gebruikt dit voertuig zodat voor kleine meldingen, niet direct met een grote brandweer auto hoeft te worden uitgerukt. Het voertuig is dan ook van alle gemakken voorzien.

- Advertisement -

De brandweer rijdt nog tot en met september van dit jaar proef met het snelle interventie voertuig. Op de SIV zitten maar twee man personeel een bevelvoerder en een chauffeur. Zij verzorgen met zijn tweeën de eerste inzet. Indien er assistentie nodig is komt er een grote brandweerauto achteraan. Het voertuig rijdt voornamelijk op kleine branden, hulpverleningen en de automatisch brandmelders in de wijk. Dan zal bekeken worden of de proef is geslaagd en of er in Rotterdam Charlois een voertuig van dit type blijft rondrijden.

Update: Hedenmorgen, 2 januari 2013, zijn de deuren van kazerne Pottumstraat dicht gegaan. Ter compensatie hiervan worden in het voorstel Snel Interventie Voertuigen (SIV’s) geplaatst nabij de Pottumstraat en nabij de Slinge. Vanaf heden rukken zij uit vanaf de Albert Plesmanweg en Keyenburg uit.

Foto’s : Jeffrey Jacobs

 

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Vuurwapens en messen van straat na actie preventief fouilleren in Rotterdam-Charlois

Rotterdam - Bij een zogeheten preventief fouilleeractie in Rotterdam Charlois heeft de politie op vrijdag 19 april twee...

Man neergestoken na verlaten bus aan Slinge in Rotterdam

Rotterdam - Maandagochtend 22 april is een man gewond geraakt bij een steekpartij op de Slinge in Rotterdam....

Auto beschoten vanuit andere auto Slinge Rotterdam

Rotterdam - Een auto is zaterdagavond vanuit een andere auto beschoten. Dat gebeurde rond 23.20 uur op de...

Scooterrijder aangehouden na achtervolging Gruttostraat Rotterdam

Rotterdam - De politie wilde vanavond een groepje jongeren op scooters controleren. Toen de motoragent hun een stopteken...