Meisje (17) dood aangetroffen in bosschages aan de Horvathweg

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – De 43-jarige man die nabij het plaats delict aan de Horvathweg als verdachte werd aangehouden is heengezonden. De man werd donderdagavond overgebracht naar het politiebureau en verhoord om zijn eventuele betrokkenheid te onderzoeken. Na uitvoerig verhoor en politieonderzoek is gebleken dat hij niet meer als verdachte kan worden beschouwd.

- Advertisement -

De 43-jarige Rotterdammer is zaterdagmiddag na zijn laatste verhoor heengezonden. Hij heeft alle medewerking verleend aan de verhoren en begreep de beweegredenen van de politie voor zijn aanhouding.

Het rechercheteam zet het onderzoek naar de verdachte(n) van dit misdrijf onverminderd voort. Direct na de vondst van het 17-jarige meisje uit Rotterdam is een grootschalig onderzoek ingesteld.

Onderzoek politie
Het meisje verliet rond vijf uur donderdagmiddag op de fiets haar woning in Rotterdam Charlois. Aan het begin van de avond had ze voor het laatst nog contact met haar zus en meldde dat ze bij metrostation Marconiplein was. Rond zeven uur werd haar levenloze lichaam aangetroffen in de bosschages nabij de Rotterdamse Horvathweg. 

De politie heeft het gebied rondom de vindplaats van het slachtoffer volledig uitgekamd. Medewerkers van de Forensische Opsporing, personeel van de mobiele eenheid en speurhonden hebben alle mogelijke sporen veilig gesteld en goederen in beslag genomen. Dit wordt allemaal uitvoerig onderzocht.

Tegelijkertijd worden camerabeelden verzameld van de route die het meisje mogelijk heeft afgelegd en van rondom het plaats delict. Dit wordt allemaal uitgekeken. Daarnaast zijn rechercheurs met name bezig met het verhoren van getuigen. De familie wordt begeleid door familierechercheurs. 

Inmiddels heeft het onderzoeksteam al meerdere tips gekregen. Deze worden onderzocht. Alle informatie is nog welkom.

Het team heeft de volgende vragen:
Het 17-jarige meisje fietste op een oranje damesfiets met een blauw spatbord van de “Rabobank” . Ze was gekleed in een korte blauwe broek en blauw shirt met korte mouw, waarover zij een rood kort jasje droeg of om haar middel had geknoopt. Ze was licht getint, had half lang donker haar en droeg vermoedelijk ook een witte pet. 

– Wie heeft het meisje donderdag 9 augustus omstreeks 17.00 uur haar woning zien verlaten op haar opvallend oranje fiets of anderszins en weet welke richting zij op is gegaan?
– Wie heeft haar in de omgeving van metrostation Marconiplein of de Horvathweg, nabij het Spartastadion of op een andere locatie gezien? 
– Als het slachtoffer gezien is, was zij alleen of in gezelschap van iemand?

Alle informatie die duidelijkheid kan geven over dit misdrijf is welkom. Tips kunnen doorgegeven worden via telefoonnummer 0900-8844 of, als u anoniem wilt blijven via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Foto’s : Wendy van Viegen
 

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Jongen (15) aangehouden voor neersteken leeftijdsgenootje Spartastraat Rotterdam

Rotterdam - Een uit de hand gelopen ruzie aan de Spartastraat in Rotterdam liep uit tot een steekincident....

Politie en ambulance uitgerukt voor melding schietpartij Rotterdam-West

Rotterdam - De politie is woensdagavond groots uitgerukt voor een melding van een mogelijk schietpartij op de Nieuwe...

Ravage na explosie Schaepmanstraat Rotterdam, tientallen ruiten gesprongen

Rotterdam - Rond 22.15 heeft een explosie in de Schaepmanstraat in Rotterdam voor een gigantische ravage gezorgd. Bij...

Rotterdam opnieuw opgeschrikt door twee explosies bij woning en kapperszaak

Rotterdam - In Rotterdam hebben afgelopen nacht opnieuw twee explosies plaatsgevonden. Het gaat om een woning aan de...