Meisje (17) dood aangetroffen in bosschages aan de Horvathweg

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – De 43-jarige man die nabij het plaats delict aan de Horvathweg als verdachte werd aangehouden is heengezonden. De man werd donderdagavond overgebracht naar het politiebureau en verhoord om zijn eventuele betrokkenheid te onderzoeken. Na uitvoerig verhoor en politieonderzoek is gebleken dat hij niet meer als verdachte kan worden beschouwd.

- Advertisement -

De 43-jarige Rotterdammer is zaterdagmiddag na zijn laatste verhoor heengezonden. Hij heeft alle medewerking verleend aan de verhoren en begreep de beweegredenen van de politie voor zijn aanhouding.

Het rechercheteam zet het onderzoek naar de verdachte(n) van dit misdrijf onverminderd voort. Direct na de vondst van het 17-jarige meisje uit Rotterdam is een grootschalig onderzoek ingesteld.

Onderzoek politie
Het meisje verliet rond vijf uur donderdagmiddag op de fiets haar woning in Rotterdam Charlois. Aan het begin van de avond had ze voor het laatst nog contact met haar zus en meldde dat ze bij metrostation Marconiplein was. Rond zeven uur werd haar levenloze lichaam aangetroffen in de bosschages nabij de Rotterdamse Horvathweg. 

De politie heeft het gebied rondom de vindplaats van het slachtoffer volledig uitgekamd. Medewerkers van de Forensische Opsporing, personeel van de mobiele eenheid en speurhonden hebben alle mogelijke sporen veilig gesteld en goederen in beslag genomen. Dit wordt allemaal uitvoerig onderzocht.

Tegelijkertijd worden camerabeelden verzameld van de route die het meisje mogelijk heeft afgelegd en van rondom het plaats delict. Dit wordt allemaal uitgekeken. Daarnaast zijn rechercheurs met name bezig met het verhoren van getuigen. De familie wordt begeleid door familierechercheurs. 

Inmiddels heeft het onderzoeksteam al meerdere tips gekregen. Deze worden onderzocht. Alle informatie is nog welkom.

Het team heeft de volgende vragen:
Het 17-jarige meisje fietste op een oranje damesfiets met een blauw spatbord van de “Rabobank” . Ze was gekleed in een korte blauwe broek en blauw shirt met korte mouw, waarover zij een rood kort jasje droeg of om haar middel had geknoopt. Ze was licht getint, had half lang donker haar en droeg vermoedelijk ook een witte pet. 

– Wie heeft het meisje donderdag 9 augustus omstreeks 17.00 uur haar woning zien verlaten op haar opvallend oranje fiets of anderszins en weet welke richting zij op is gegaan?
– Wie heeft haar in de omgeving van metrostation Marconiplein of de Horvathweg, nabij het Spartastadion of op een andere locatie gezien? 
– Als het slachtoffer gezien is, was zij alleen of in gezelschap van iemand?

Alle informatie die duidelijkheid kan geven over dit misdrijf is welkom. Tips kunnen doorgegeven worden via telefoonnummer 0900-8844 of, als u anoniem wilt blijven via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Foto’s : Wendy van Viegen
 

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Politie lost waarschuwingsschot bij aanhouding Galvanistraat Rotterdam

Rotterdam - De politie heeft zondagmorgen een waarschuwingsschot gelost bij een aanhouding aan de Galvanistraat in Rotterdam. Agenten...

Explosie bij woning Kapelstraat Rotterdam

Rotterdam - Dinsdagavond rond 21.00 uur heeft er bij de deur van een portiekwoning in de Kapelstraat in...

Zeer grote brand op volkstuinenvereniging Vreelust Tjalklaan Rotterdam

Rotterdam - op Volkstuinvereniging Vreelust aan de Tjalklaan in Rotterdam is dinsdagavond een grote brand uitgebroken. Er zouden...

Schietpartij vanuit auto op Vierhavensstraat in Rotterdam, één verdachte aangehouden

Rotterdam - Op de Vierhavensstraat in Rotterdam heeft afgelopen nacht rond 02.00 uur een schietpartij plaatsgevonden. Er zou...