Zeer grote brand in binnenstad Dordrecht

vrijdag 10 augustus 2012 22:37


Dordrecht –
In de binnenstad van Dordrecht heeft op de Groenmarkt boven een café een flinke uitslaande brand gewoed. Bij aankomst van de brandweer stond de gehele bovenverdieping al in de brand. De bewoners uit de getroffen woningen konden op tijd in hun nachtkleding de panden verlaten.

De brandweer zal nog een geruime tijd nodig hebben voor het nablussen van de brand. De brand zit nog tussen een heel dik plafond, en omdat de appartementen uit hout bestaan kan de brandweer ook niet naar binnen. Men blust van buitenaf met hoogwerkers en slangen om het vuur gedoofd te krijgen.

Ambulancepersoneel heeft vier mensen ter plaatse behandeld. Zij mankeren verder alle vier niets, aldus de brandweerwoordvoerster. Voor de getroffen gezinnen wordt elders onderdak geregeld. Tijdens de brand was het vrij druk in de binnenstad. De politie heeft dan ook een ruim gebied afgesloten.

Foto’s : Wendy van Viegen

 

Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

0 reacties

Zeer grote brand in binnenstad Dordrecht
Schrijver:

 

 


Dordrecht –
In de binnenstad van Dordrecht heeft op de Groenmarkt boven een café een flinke uitslaande brand gewoed. Bij aankomst van de brandweer stond de gehele bovenverdieping al in de brand. De bewoners uit de getroffen woningen konden op tijd in hun nachtkleding de panden verlaten.

De brandweer zal nog een geruime tijd nodig hebben voor het nablussen van de brand. De brand zit nog tussen een heel dik plafond, en omdat de appartementen uit hout bestaan kan de brandweer ook niet naar binnen. Men blust van buitenaf met hoogwerkers en slangen om het vuur gedoofd te krijgen.

Ambulancepersoneel heeft vier mensen ter plaatse behandeld. Zij mankeren verder alle vier niets, aldus de brandweerwoordvoerster. Voor de getroffen gezinnen wordt elders onderdak geregeld. Tijdens de brand was het vrij druk in de binnenstad. De politie heeft dan ook een ruim gebied afgesloten.

Foto’s : Wendy van Viegen

 

Motorrijder gewond na valpartij N470 Pijnacker

Motorrijder gewond na valpartij N470 Pijnacker

Pijnacker - Een motorrijder is zaterdagavond gewond geraakt nadat hij net na de Klapwijksezoom op de N470 onderuit ging in een bocht. Het slachtoffer kwam hard op de grond terecht en omstanders verleenden direct eerste hulp. Hulpverleners waaronder het Mobiel Medisch...

Brandje in versnipperaar Zwarteweg Waddinxveen

Brandje in versnipperaar Zwarteweg Waddinxveen

Waddinxveen - De brandweer heeft zaterdagavond een brandje geblust in een stapel met houtsnippers en een aanhangwagen op de Zwarteweg in Waddinxveen. Bij de brand kwam korte tijd flink wat rook vrij. De brandweer wist het vuur snel te blussen, hoe deze is ontstaan is...

Share This

Deel dit!

Deel het bericht met al je vrienden!