Aanhoudingen na inrijden op agent

Date:

Deel bericht:


Rotterdam –
Politieagenten hebben drie verdachten aangehouden nadat de bestuurder heeft ingereden op een agent. De politie heeft hierbij gericht geschoten. Om 7.30 uur vanmorgen controleerden agenten op de Eendrachtsweg een auto met daarin drie personen, twee mannen en een vrouw. Na een blaastest blijkt de bestuurder te veel te hebben gedronken en is daarom aangehouden. De bestuurder gaat er echter vandoor en rijdt bij zijn vlucht in op een agent.

- Advertisement -

De politie ziet zich daarom genoodzaakt om een aantal keer gericht te schieten. De verdachte rijdt via de Westblaak naar het Churchillplein waar hij na een aanrijding met een andere auto tot stilstand komt. Hier weet de politie de bestuurder, alsook de bijrijder, alsnog aan te houden. In de Schilderstraat houden agenten de derde inzittende, een vrouw, aan.

De vluchtende bestuurder is gewond aan zijn borst, mogelijk door een schotwond. Daarnaast heeft hij beenletsel door het ongeval. Hij is overgebracht naar het ziekenhuis. De agent waar de verdachte op inreed en de bestuurder van de aangereden auto zijn niet gewond geraakt.

De Rijksrecherche doet onderzoek naar het schietincident. De Technische Ongevallendienst van Politie Haaglanden doet onderzoek naar het ongeval.

Bron : Politie Rotterdam-Rijnmond

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Bestuurder van bestelbus schept fietster bij uitrijden parkeervak, vrouw gewond Grote Visserijstraat Rotterdam

Rotterdam - Dinsdagmiddag 26 maart rond 17.00 uur heeft er op de Grote Visserijstraat in Rotterdam een ongeval...

Man (33) gewond na steekpartij in supermarkt, fietsendief gaat ervandoor met politiefiets Nieuwe Binnenweg Rotterdam

Rotterdam - Een 33-jarige Rotterdammer is woensdagmiddag in een supermarkt aan de Nieuwe Binnenweg in Rotterdam neergestoken en...

Overleden persoon in auto naast tankstation aangetroffen Maasboulevard Rotterdam

Rotterdam - In een auto geparkeerd op een tankstation aan de Maasboulevard in Rotterdam is donderdagmorgen het stoffelijk...

Ruit van kliniek beschoten Weena-Zuid Rotterdam

Rotterdam - In de nacht van vrijdag op zaterdag is een bedrijfspand van een kliniek aan het Weena-zuid...