Aanhoudingen na inrijden op agent

Date:

Share post:

- Advertisement -


Rotterdam –
Politieagenten hebben drie verdachten aangehouden nadat de bestuurder heeft ingereden op een agent. De politie heeft hierbij gericht geschoten. Om 7.30 uur vanmorgen controleerden agenten op de Eendrachtsweg een auto met daarin drie personen, twee mannen en een vrouw. Na een blaastest blijkt de bestuurder te veel te hebben gedronken en is daarom aangehouden. De bestuurder gaat er echter vandoor en rijdt bij zijn vlucht in op een agent.

De politie ziet zich daarom genoodzaakt om een aantal keer gericht te schieten. De verdachte rijdt via de Westblaak naar het Churchillplein waar hij na een aanrijding met een andere auto tot stilstand komt. Hier weet de politie de bestuurder, alsook de bijrijder, alsnog aan te houden. In de Schilderstraat houden agenten de derde inzittende, een vrouw, aan.

De vluchtende bestuurder is gewond aan zijn borst, mogelijk door een schotwond. Daarnaast heeft hij beenletsel door het ongeval. Hij is overgebracht naar het ziekenhuis. De agent waar de verdachte op inreed en de bestuurder van de aangereden auto zijn niet gewond geraakt.

De Rijksrecherche doet onderzoek naar het schietincident. De Technische Ongevallendienst van Politie Haaglanden doet onderzoek naar het ongeval.

Bron : Politie Rotterdam-Rijnmond

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

Gerelateerd