Drie gewonden agenten na achtervolging

Date:

Deel bericht:

Schiedam – Drie politiemensen zijn donderdagavond gewond geraakt nadat een 23-jarige automobilist zich hevig verzette tijdens een aanhouding. Zij zijn behandeld in het ziekenhuis en konden hun dienst niet vervolgen.

- Advertisement -

Tegen 22.30 uur zagen agenten een automobilist roekeloos door Schiedam rijden. Ook negeerde hij diverse malen een rood verkeerslicht. De politiemensen wilden de man staande houden, hij ging er echter met hoge snelheid vandoor.

Op de Burgmeester Knappertlaan werd de man tot stilstand gedwongen, onder andere door het plaat-sen van een politieauto vóór die van hem. Nadat de agenten hem hadden aangesproken en op alcohol hadden gecontroleerd, werd hij nog agressiever dan hij in eerste instantie al was. Hierop werd de man aangezegd dat hij was aangehouden. Hij gaf echter gas en reed met zijn auto tegen de politieauto. In die actie raakte twee politiemensen gewond omdat zij werden meegesleurd met het openstaande portier van de auto van de verdachte. Met een derde toegesnelde agent werd de man, een 23-jarige Schiedammer overmeesterd, aangehouden en overgebracht naar een politiebureau. Tijdens de worsteling raakte ook de derde agent gewond.

De verdachte zal poging doodslag ten laste worden gelegd en hij is in verzekering gesteld. Gebleken is ook dat het rijbewijs van de verdachte al eerder was ingevorderd en dat hij teveel alcohol had gedronken. ( 585 Ugl). In de auto van de verdachte zijn verdovende middelen aangetroffen.

De politiemensen konden hun dienst niet vervolgen en zijn na behandeling in het ziekenhuis naar huis gebracht.

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Kelderbox vol met matrassen vliegt in brand Mackaystraat Schiedam

Schiedam - Op de Mackaystraat in Schiedam is zaterdagavond brand uitgebroken in de kelder van een portiekwoning. Bij aankomst...

Verwarde man gooit molotovcocktails naar buiten, politiehond raakt gewond Huysmansstraat Schiedam (video)

Schiedam - De hulpdiensten zijn woensdagavond urenlang zoet geweest met een verwarde man in een woning aan de...

Verdachte aangehouden na melding van schietpartij Daltonstraat Schiedam

Schiedam - Zondagavond 7 april omstreeks 21:10 is er een melding gemaakt van een schietpartij aan de Daltonstraat...

Moeder en twee kinderen gewond na harde botsing tegen betonpijler van viaduct Hargalaan Schiedam

Schiedam - Een moeder en haar twee kinderen zijn zondagmiddag rond 13.00 uur gewond geraakt door een éénzijdig...