Drie gewonden agenten na achtervolging

Date:

Deel bericht:

Schiedam – Drie politiemensen zijn donderdagavond gewond geraakt nadat een 23-jarige automobilist zich hevig verzette tijdens een aanhouding. Zij zijn behandeld in het ziekenhuis en konden hun dienst niet vervolgen.

- Advertisement -

Tegen 22.30 uur zagen agenten een automobilist roekeloos door Schiedam rijden. Ook negeerde hij diverse malen een rood verkeerslicht. De politiemensen wilden de man staande houden, hij ging er echter met hoge snelheid vandoor.

Op de Burgmeester Knappertlaan werd de man tot stilstand gedwongen, onder andere door het plaat-sen van een politieauto vóór die van hem. Nadat de agenten hem hadden aangesproken en op alcohol hadden gecontroleerd, werd hij nog agressiever dan hij in eerste instantie al was. Hierop werd de man aangezegd dat hij was aangehouden. Hij gaf echter gas en reed met zijn auto tegen de politieauto. In die actie raakte twee politiemensen gewond omdat zij werden meegesleurd met het openstaande portier van de auto van de verdachte. Met een derde toegesnelde agent werd de man, een 23-jarige Schiedammer overmeesterd, aangehouden en overgebracht naar een politiebureau. Tijdens de worsteling raakte ook de derde agent gewond.

De verdachte zal poging doodslag ten laste worden gelegd en hij is in verzekering gesteld. Gebleken is ook dat het rijbewijs van de verdachte al eerder was ingevorderd en dat hij teveel alcohol had gedronken. ( 585 Ugl). In de auto van de verdachte zijn verdovende middelen aangetroffen.

De politiemensen konden hun dienst niet vervolgen en zijn na behandeling in het ziekenhuis naar huis gebracht.

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

Gerelateerd