Verdachten aangehouden voor inrijden op agent

Date:

Deel bericht:


Rotterdam West – 
Zondag is een 21-jarige Rotterdammer gearresteerd nadat hij met zijn auto was ingereden op zes politieagenten tijdens een alcoholcontrole op de Tjalklaan. Vlakbij de fuik, gaf de verdachte gas en reed in de richting van de politiemensen die aan het werk waren. Een alerte motoragent kon net op tijd zijn collega’s waarschuwen.

- Advertisement -

In de vroege ochtenduren reed de 21-jarige automobilist met hoge snelheid op de fuik af. Een motoragent, die vlak voor de fuik stond, kon via de portofoon net op tijd zijn collega’s waarschuwen. De politiemensen sprongen weg en konden zo de auto ontwijken. Niemand raakte gewond.

Na een achtervolging werd de bestuurder aangehouden. Hij was niet in het bezit van een rijbewijs en bleek 4 keer meer gedronken te hebben dan het maximaal toegestane alcoholpromillage. De bestuurder is aangehouden voor poging doodslag, rijden onder invloed en rijden zonder rijbewijs.

Twee andere 22-jarige inzittenden zijn eveneens aangehouden. In de auto zat ook een 13-jarig meisje. Zij is later naar huis gestuurd.

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Mannen houden personeel onder schot tijdens overval Aelbrechtskade Rotterdam

Rotterdam - De politie is op zoek naar getuigen van een overval op een restaurant aan de Aelbrechtskade...

Onwel in woning na melding vreemde lucht Essenburgstraat Rotterdam

Rotterdam - In een woning aan de Essenburgstraat in Rotterdam is zondagmiddag iemand onwel geworden. Omdat niet bekend...

64 bekeuringen tijdens grootschalige verkeerscontrole Franselaan Rotterdam

Rotterdam - Donderdagmiddag 11 april rond 15.00 uur heeft de politie op de Franselaan in Rotterdam een grootscheepse...

Politie lost waarschuwingsschot bij aanhouding Galvanistraat Rotterdam

Rotterdam - De politie heeft zondagmorgen een waarschuwingsschot gelost bij een aanhouding aan de Galvanistraat in Rotterdam. Agenten...