maandag, september 20, 2021
15.7 C
Rotterdam
maandag 20 september 2021

Nieuws in het kort 05/09

Rijnmond – Kort nieuwsoverzicht van woensdag 5 september 2012. Met daarin de volgende onderwerpen : Verdachte steekpartij Dordtsestraatweg meld zich op politiebureau, politie onderzoekt woningoverval in ijsselmonde, en poging overval op autobedrijf. 

Verdachte steekpartij Dordtsestraatweg meld zich op het politiebureau

Rotterdam (Zuid) – Een 40-jarige Rotterdammer heeft zich dinsdagochtend gemeld op het politiebureau op het Zuidplein. De man verklaarde te maken te hebben met het misdrijf van maandag 3 september. Een vrouw van 39 jaar, zijn ex-partner raakte daarbij ernstig gewond. Haar toestand is stabiel maar nog steeds zorgwekkend. De man is aangehouden voor poging doodslag.

Lees hier het gerelateerde artikel

Politie onderzoekt woningoverval in IJsselmonde

Rotterdam (IJsselmonde) – Woensdagmiddag rond half twee is aan de Hannekemaaierweg in Oud-IJsselmonde, een gezin overvallen in de woning. Een slachtoffer raakte hierbij licht gewond. Op het moment van de overval was een 45-jarige man, een 44-jarige vrouw en hun 11-jarige zoon in de woning aanwezig. De overvallers, twee mannen, bedreigden het gezin met een wapens. Het drietal werd vastgebonden, daarbij liep de vader een hoofdwond op. Hij is ter plaatse aan zijn verwonding geholpen. De politie hield later op de middag 4 verdachten aan, na onderzoek bleken deze niets te maken te hebben met de woningoverval.

Poging overval op autobedrijf

Ridderkerk – Twee onbekende daders hebben geprobeerd een autobedrijf te overvallen op de Benedenrijweg. Zij zijn zonder buit weggegaan. Niemand raakte gewond. Het tweetal probeerde het autobedrijf te overvallen op woensdag 5 september, omstreeks 15:30 uur. Ze maakten daarbij gebruik van een vuurwapen. Omdat het slachtoffer, een 51-jarige man uit Ridderkerk, wist weg te rennen zijn de twee zonder buit weggevlucht. De twee verdachten hebben een blanke huidskleur en waren mogelijk rond de 16 jaar oud. Ze droegen beiden een bivakmuts en donkere lange shirts of truien en een rugzak. Eén van de twee had blond haar. De politie heeft direct de omgeving afgezocht, waarbij ook een politiehelikopter en een politiehond assistentie verleenden. De twee verdachten werden niet meer aangetroffen.

Getuigen

De politie onderzoekt de zaak en vraagt getuigen om zich te melden. Heeft u iets gezien, of heeft u andere informatie die van belang kan zijn? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

 

Related Articles

Syrisch jongetje (13) moederziel alleen aangetroffen op station Tilburg

0
Tilburg - Een 13-jarig Syrisch jongetje is zondagavond moederziel alleen aangetroffen op het treinstation van...
bankbiljetten.jpg

Nederland wil in strijd tegen witwassen limiet aan cash betaling

0
De demissionair minister Hoekstra (Financiën) heeft namens Nederland een verzoek ingediend om een limiet in...

Vrouw aangereden op zebrapad, bestuurder rijdt door Nieuwe Damlaan Schiedam

0
Schiedam - Een vrouw is maandagmorgen rond 06.50 uur aangereden door een auto op een...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

Man in trein bij station Rotterdam Blaak in gezicht gestoken

Man in trein bij station Rotterdam Blaak in gezicht gestoken [...]

Organisatie woonprotesten: 1 miljard voor bouw onvoldoende

Organisatie woonprotesten: 1 miljard voor bouw onvoldoende [...]

Gemeenten worstelen met woningen arbeidsmigranten

Gemeenten worstelen met woningen arbeidsmigranten [...]

Nieuwe lijsttrekker Leefbaar Simons: Veiligheid eerst

Nieuwe lijsttrekker Leefbaar Simons: Veiligheid eerst [...]

Rotterdammer gearresteerd in trein Apeldoorn om bommelding

Rotterdammer gearresteerd in trein Apeldoorn om bommelding [...]

Stay Connected

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,067VolgersVolg