Brandweer vaak te laat door bezuinigingen

Date:

Deel bericht:


Rotterdam –
De brandweer van Rotterdam-Rijnmond komt vaak te laat bij gemiddeld één op de twee meldingen. Dit komt doordat er veel bezuinigd wordt op de Rotterdamse brandweerzorg. Dit bericht meldde RTV Rijnmond vanmorgen op zijn website. De ondernemingsraad van de brandweerzorg in Rotterdam maakt zich ernstige zorgen over de veiligheid van de burgers en het brandweerpersoneel zelf.

- Advertisement -

Groenlinks heeft vragen gesteld aan het college van B & W. De partij baseert zich op informatie van de ondernemingsraad. Zij strijden al een aantal jaren tegen de bezuinigingen. De verminderde stiptheid is het gevolg van een nieuw dekkings- en materieelspreidingsplan. Dit plan werd deze zomer door de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond gebracht. Zo worden er kazernes samengevoegd en gaat men uitrukken met de zogenoemde Snelle Interventie Voertuigen. Één voertuig daarvan rijdt inmiddels al in de gemeente Lansingerland. De kazerne Bergschenhoek heeft daarvoor zijn deuren al moeten sluiten.

Verder verdwenen er eerder al een aantal duikteams en moest Vlaardingen een ladderwagen inleveren. De veiligheidsregio heeft samen met de burgemeesters van de gebieden een akkoord gesloten om vierenhalf miljoen euro te bezuinigen. Groenlinks wil dat de bezuinigingsoperatie wordt stopgezet om te voorkomen dat burgers in gevaar komen.

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Verdachte van dodelijk ongeval Maasboulevard Rotterdam nog twee weken langer vast

Rotterdam - De 37-jarige man uit Nijmegen die wordt verdacht voor het veroorzaken van het dodelijke ongeluk op...

Politie op zoek naar getuigen van schietpartij Nozemanstraat Rotterdam

Rotterdam - De politie is op zoek naar getuigen van een schietpartij op de Heemraadsingel met de Nozemanstraat...

Twee doden na ongeluk, automobilist slaat op de vlucht Boerengatbrug Rotterdam (video)

Rotterdam - Zaterdagavond 2 september rond 21.35 uur heeft er een dodelijk ongeval plaatsgevonden op de Boerengatbrug in...

Gewonde na brand in woning Beukelsweg Rotterdam

Rotterdam - Op de Beukelsweg in Rotterdam is in de nacht van zaterdag op zondag een brand uitgebroken...