Brandweer vaak te laat door bezuinigingen

Date:

Deel bericht:


Rotterdam –
De brandweer van Rotterdam-Rijnmond komt vaak te laat bij gemiddeld één op de twee meldingen. Dit komt doordat er veel bezuinigd wordt op de Rotterdamse brandweerzorg. Dit bericht meldde RTV Rijnmond vanmorgen op zijn website. De ondernemingsraad van de brandweerzorg in Rotterdam maakt zich ernstige zorgen over de veiligheid van de burgers en het brandweerpersoneel zelf.

- Advertisement -

Groenlinks heeft vragen gesteld aan het college van B & W. De partij baseert zich op informatie van de ondernemingsraad. Zij strijden al een aantal jaren tegen de bezuinigingen. De verminderde stiptheid is het gevolg van een nieuw dekkings- en materieelspreidingsplan. Dit plan werd deze zomer door de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond gebracht. Zo worden er kazernes samengevoegd en gaat men uitrukken met de zogenoemde Snelle Interventie Voertuigen. Één voertuig daarvan rijdt inmiddels al in de gemeente Lansingerland. De kazerne Bergschenhoek heeft daarvoor zijn deuren al moeten sluiten.

Verder verdwenen er eerder al een aantal duikteams en moest Vlaardingen een ladderwagen inleveren. De veiligheidsregio heeft samen met de burgemeesters van de gebieden een akkoord gesloten om vierenhalf miljoen euro te bezuinigen. Groenlinks wil dat de bezuinigingsoperatie wordt stopgezet om te voorkomen dat burgers in gevaar komen.

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Explosie veroorzaakt schade aan deur en auto Kleine Visserijstraat Rotterdam

Rotterdam - In de nacht van donderdag op vrijdag is de politie gealarmeerd na een explosie in de...

Brand in appartement op 48e verdieping Zalmhaventoren Rotterdam

Rotterdam - In een appartement van de Zalmhaventoren in Rotterdam heeft afgelopen nacht korte tijd brand gewoed. De...

Man raakt zwaargewond na steekpartij Mauritsstraat Rotterdam

Rotterdam - In de nacht van dinsdag 11 juni op woensdag 12 juni heeft er een steekpartij plaatsgevonden...

Aanhoudingen en inbeslagnames bij grote verkeerscontrole Maasboulevard Rotterdam

Rotterdam - De politie heeft woensdagmiddag en avond een grote controle gehouden op de Maasboulevard. Als Nieuws op...