Brandweer vaak te laat door bezuinigingen

donderdag 6 september 2012 07:44


Rotterdam –
De brandweer van Rotterdam-Rijnmond komt vaak te laat bij gemiddeld één op de twee meldingen. Dit komt doordat er veel bezuinigd wordt op de Rotterdamse brandweerzorg. Dit bericht meldde RTV Rijnmond vanmorgen op zijn website. De ondernemingsraad van de brandweerzorg in Rotterdam maakt zich ernstige zorgen over de veiligheid van de burgers en het brandweerpersoneel zelf.

Groenlinks heeft vragen gesteld aan het college van B & W. De partij baseert zich op informatie van de ondernemingsraad. Zij strijden al een aantal jaren tegen de bezuinigingen. De verminderde stiptheid is het gevolg van een nieuw dekkings- en materieelspreidingsplan. Dit plan werd deze zomer door de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond gebracht. Zo worden er kazernes samengevoegd en gaat men uitrukken met de zogenoemde Snelle Interventie Voertuigen. Één voertuig daarvan rijdt inmiddels al in de gemeente Lansingerland. De kazerne Bergschenhoek heeft daarvoor zijn deuren al moeten sluiten.

Verder verdwenen er eerder al een aantal duikteams en moest Vlaardingen een ladderwagen inleveren. De veiligheidsregio heeft samen met de burgemeesters van de gebieden een akkoord gesloten om vierenhalf miljoen euro te bezuinigen. Groenlinks wil dat de bezuinigingsoperatie wordt stopgezet om te voorkomen dat burgers in gevaar komen.

 

Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

0 reacties

Brandweer vaak te laat door bezuinigingen
Schrijver:

 

 


Rotterdam –
De brandweer van Rotterdam-Rijnmond komt vaak te laat bij gemiddeld één op de twee meldingen. Dit komt doordat er veel bezuinigd wordt op de Rotterdamse brandweerzorg. Dit bericht meldde RTV Rijnmond vanmorgen op zijn website. De ondernemingsraad van de brandweerzorg in Rotterdam maakt zich ernstige zorgen over de veiligheid van de burgers en het brandweerpersoneel zelf.

Groenlinks heeft vragen gesteld aan het college van B & W. De partij baseert zich op informatie van de ondernemingsraad. Zij strijden al een aantal jaren tegen de bezuinigingen. De verminderde stiptheid is het gevolg van een nieuw dekkings- en materieelspreidingsplan. Dit plan werd deze zomer door de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond gebracht. Zo worden er kazernes samengevoegd en gaat men uitrukken met de zogenoemde Snelle Interventie Voertuigen. Één voertuig daarvan rijdt inmiddels al in de gemeente Lansingerland. De kazerne Bergschenhoek heeft daarvoor zijn deuren al moeten sluiten.

Verder verdwenen er eerder al een aantal duikteams en moest Vlaardingen een ladderwagen inleveren. De veiligheidsregio heeft samen met de burgemeesters van de gebieden een akkoord gesloten om vierenhalf miljoen euro te bezuinigen. Groenlinks wil dat de bezuinigingsoperatie wordt stopgezet om te voorkomen dat burgers in gevaar komen.

 

Zwaargewonde na schietpartij Zijde Boskoop

Zwaargewonde na schietpartij Zijde Boskoop

Boskoop - In een woning aan de Zijde in Boskoop is afgelopen nacht een persoon zwaargewond geraakt na een schietpartij. Het slachtoffer raakte dusdanig zwaargewond dat hij met een spoedtransport naar het ziekenhuis is gebracht en direct moest worden geopereerd. Voor...

Share This

Deel dit!

Deel het bericht met al je vrienden!