Brandweer vaak te laat door bezuinigingen

Date:

Deel bericht:


Rotterdam –
De brandweer van Rotterdam-Rijnmond komt vaak te laat bij gemiddeld één op de twee meldingen. Dit komt doordat er veel bezuinigd wordt op de Rotterdamse brandweerzorg. Dit bericht meldde RTV Rijnmond vanmorgen op zijn website. De ondernemingsraad van de brandweerzorg in Rotterdam maakt zich ernstige zorgen over de veiligheid van de burgers en het brandweerpersoneel zelf.

- Advertisement -

Groenlinks heeft vragen gesteld aan het college van B & W. De partij baseert zich op informatie van de ondernemingsraad. Zij strijden al een aantal jaren tegen de bezuinigingen. De verminderde stiptheid is het gevolg van een nieuw dekkings- en materieelspreidingsplan. Dit plan werd deze zomer door de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond gebracht. Zo worden er kazernes samengevoegd en gaat men uitrukken met de zogenoemde Snelle Interventie Voertuigen. Één voertuig daarvan rijdt inmiddels al in de gemeente Lansingerland. De kazerne Bergschenhoek heeft daarvoor zijn deuren al moeten sluiten.

Verder verdwenen er eerder al een aantal duikteams en moest Vlaardingen een ladderwagen inleveren. De veiligheidsregio heeft samen met de burgemeesters van de gebieden een akkoord gesloten om vierenhalf miljoen euro te bezuinigen. Groenlinks wil dat de bezuinigingsoperatie wordt stopgezet om te voorkomen dat burgers in gevaar komen.

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Bestuurder van bestelbus schept fietster bij uitrijden parkeervak, vrouw gewond Grote Visserijstraat Rotterdam

Rotterdam - Dinsdagmiddag 26 maart rond 17.00 uur heeft er op de Grote Visserijstraat in Rotterdam een ongeval...

Man (33) gewond na steekpartij in supermarkt, fietsendief gaat ervandoor met politiefiets Nieuwe Binnenweg Rotterdam

Rotterdam - Een 33-jarige Rotterdammer is woensdagmiddag in een supermarkt aan de Nieuwe Binnenweg in Rotterdam neergestoken en...

Overleden persoon in auto naast tankstation aangetroffen Maasboulevard Rotterdam

Rotterdam - In een auto geparkeerd op een tankstation aan de Maasboulevard in Rotterdam is donderdagmorgen het stoffelijk...

Ruit van kliniek beschoten Weena-Zuid Rotterdam

Rotterdam - In de nacht van vrijdag op zaterdag is een bedrijfspand van een kliniek aan het Weena-zuid...