Stoffelijk overschot aangetroffen

Date:

Deel bericht:


Hardinxveld-Giessendam –
In het Kanaal van Steenenhoek is op 6 september het stoffelijk overschot van een nog onbekende persoon aangetroffen. Rond 11.30 uur kwam bij de politie Zuid-Holland-Zuid de melding binnen dat er in het kanaalwater, enkele honderden meters van het tankstation aan de snelweg A15, mogelijk een stoffelijk overschot was aangetroffen. De politie ging direct ter plaatse en startte een onderzoek, waaruit snel bleek dat er daadwerkelijk sprake was van een menselijk lichaam.

- Advertisement -

 

De vindplaats en het naastgelegen fietspad werden vervolgens afgezet, waarna forensisch rechercheurs de locatie onderzochten op mogelijke sporen en de voorbereidingen werden getroffen om het lichaam te bergen. En speciaal duikteam van de politie wist het lichaam rond 17.00 uur te bergen, waarna de politie het lichaam meenam voor nader forensisch onderzoek. Snel daarna werd het fietspad weer voor doorgaand fietsverkeer vrijgegeven. Bij de berging werd de politie geholpen door de brandweer van Hardinxveld-Giessendam.

Het is voor de politie nog niet duidelijk het om een man of vrouw gaat en of de persoon door een misdrijf om het  leven is gekomen. Eén van de eerste prioriteiten zal dan ook het vaststellen van de identiteit van de overledene zijn om daarna de nabestaanden op de hoogte te stellen.

Foto’s : Pieter van den Berg

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

Gerelateerd