[foto update] Wereldhavendagen editie 35 van start

Date:

Deel bericht:


Rotterdam –
Op muziek van het Rotterdam Philharmoc openden jetski’s van Zapata vrijdag 7 september de 35ste Wereldhavendagen met spectaculaire loops van soms wel 10 meter hoog. Dit weekend vindt voor de 35e keer de Wereldhavendagen plaats. Initiatiefnemer en hoofdsponsor Havenbedrijf Rotterdam bestaat in 2012 zelfs 80 jaar en daarnaast is het dit jaar ook 175 jaar geleden dat de Mariniers hun thuisbasis in Rotterdam vestigden. Drie jubilea is reden genoeg om de Wereldhavendagen dit jaar muzikaal aan te kleden met een daarbij behorend thema: Er zit muziek in de haven.

- Advertisement -

 

Kade presentaties – Verwacht deze Wereldhavendagen veel indrukwekkende schepen die bezocht kunnen worden. De diverse havenbedrijven presenteren zich daarbij op de kade met uiteenlopend havenmaterieel, grote kranen en geven een kijkje in lopende innovatieve projecten. Nautische demonstraties Nieuwe demonstraties op het water brengen de haven naar de stad. Zie met eigen ogen hoe het er in het dagelijks leven in de haven aan toe gaat. De Maas als podium.

Excursies – Uiteraard zijn er dit jaar ook weer een heel aantal bijzondere excursies de haven in te boeken. Van raffinaderijen en overslagbedrijven tot en met natuurgebieden: alles kan worden bezocht per bus, boot, trein, fiets, step of zelfs helikopter!

Muziek – Het gehele weekend zal in het teken staan van muziek. Zo wordt er dit jaar samengewerkt met het Rotterdam Philharmonic Gergiev Festival. Wordt er zaterdagavond voor het eerst in de geschiedenis een Musical op de Maas opgevoerd en kun je op de kades het hele weekend genieten van continue muziekprogrammering. Foto van Rie van Wendel de Joode

Foto’s : Pieter van den Berg

Foto’s : Flashphoto NL
{gallery}nieuwsberichten/Rotterdam/2012/07-09-12-wereldhavendagen/flashphotonl{/gallery}

Bekijk hier de gehele fotoreportage van Flashphoto NL

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Persoon beschoten na schietpartij Zuider Kerkedijk Rotterdam

Rotterdam - Donderdagmiddag 29 februari rond 16.00 uur heeft er een schietincident plaatsgevonden in een steeg tussen de...

Maaltijdbezorger en voetganger komen met elkaar in botsing Lange Hilleweg Rotterdam

Lange Hilleweg, Rotterdam - Woensdagmiddag 28 februari rond 15.07 uur heeft er een ongeval plaatsgevonden. Op de oversteekplaats...

Dode (61) in woning aangetroffen, politie houdt verdachte aan Kromme Hagen Rotterdam

Rotterdam - Zaterdagmiddag is in een woning aan de Kromme Hagen in Rotterdam-Zuid een overleden persoon gevonden. De...

OM vervolgt agente die vijf keer op vluchtende auto schoot Strevelsweg Rotterdam

Het Openbaar Ministerie (OM) in Rotterdam stelt vervolging in tegen een 38-jarige politieagente van de Eenheid Rotterdam. De...