maandag, april 19, 2021
6.5 C
Rotterdam
maandag 19 april 2021

[foto update] Wereldhavendagen editie 35 van start


Rotterdam –
Op muziek van het Rotterdam Philharmoc openden jetski’s van Zapata vrijdag 7 september de 35ste Wereldhavendagen met spectaculaire loops van soms wel 10 meter hoog. Dit weekend vindt voor de 35e keer de Wereldhavendagen plaats. Initiatiefnemer en hoofdsponsor Havenbedrijf Rotterdam bestaat in 2012 zelfs 80 jaar en daarnaast is het dit jaar ook 175 jaar geleden dat de Mariniers hun thuisbasis in Rotterdam vestigden. Drie jubilea is reden genoeg om de Wereldhavendagen dit jaar muzikaal aan te kleden met een daarbij behorend thema: Er zit muziek in de haven.

 

Kade presentaties – Verwacht deze Wereldhavendagen veel indrukwekkende schepen die bezocht kunnen worden. De diverse havenbedrijven presenteren zich daarbij op de kade met uiteenlopend havenmaterieel, grote kranen en geven een kijkje in lopende innovatieve projecten. Nautische demonstraties Nieuwe demonstraties op het water brengen de haven naar de stad. Zie met eigen ogen hoe het er in het dagelijks leven in de haven aan toe gaat. De Maas als podium.

Excursies – Uiteraard zijn er dit jaar ook weer een heel aantal bijzondere excursies de haven in te boeken. Van raffinaderijen en overslagbedrijven tot en met natuurgebieden: alles kan worden bezocht per bus, boot, trein, fiets, step of zelfs helikopter!

Muziek – Het gehele weekend zal in het teken staan van muziek. Zo wordt er dit jaar samengewerkt met het Rotterdam Philharmonic Gergiev Festival. Wordt er zaterdagavond voor het eerst in de geschiedenis een Musical op de Maas opgevoerd en kun je op de kades het hele weekend genieten van continue muziekprogrammering. Foto van Rie van Wendel de Joode

Foto’s : Pieter van den Berg

Foto’s : Flashphoto NL
{gallery}nieuwsberichten/Rotterdam/2012/07-09-12-wereldhavendagen/flashphotonl{/gallery}

Bekijk hier de gehele fotoreportage van Flashphoto NL

Related Articles

Twee aanhoudingen na melding schietpartij aan Maeterlinckweg in Rotterdam

0
Rotterdam - Zondag 18 april is rond kwart voor tien 's avonds een schietpartij gemeld...

Man zwaargewond na ongeval met quad Pascalweg Rotterdam

0
Rotterdam - Een man is zondagmiddag zwaargewond geraakt na een éénzijdig ongeval op de Pascalweg...

Politie houdt drie personen aan Dreef Rotterdam

0
Rotterdam - De politie heeft op de Dreef in Rotterdam drie personen aangehouden voor overlastgevend...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

Horecaman Janssen: Ik open m'n zaken als 538-feest doorgaat

Horecaman Janssen: Ik open m'n zaken als 538-feest doorgaat [...]

Ajax-spelersbus veilig bij de Kuip gearriveerd voor finale

Ajax-spelersbus veilig bij de Kuip gearriveerd voor finale [...]

Veel rook bij fikse brand in restaurant Gangnam Korean BBQ

Veel rook bij fikse brand in restaurant Gangnam Korean BBQ [...]

Rellen tussen voetbalsupporters bij IKEA in Delft

Rellen tussen voetbalsupporters bij IKEA in Delft [...]

Kunstwerk Jeangu is klaar en mag een jaar bliijven

Kunstwerk Jeangu is klaar en mag een jaar bliijven [...]

Stay Connected

9,380FansLike
640VolgersVolg
7,968VolgersVolg