donderdag, september 23, 2021
16 C
Rotterdam
donderdag 23 september 2021

[foto update] Wereldhavendagen editie 35 van start


Rotterdam –
Op muziek van het Rotterdam Philharmoc openden jetski’s van Zapata vrijdag 7 september de 35ste Wereldhavendagen met spectaculaire loops van soms wel 10 meter hoog. Dit weekend vindt voor de 35e keer de Wereldhavendagen plaats. Initiatiefnemer en hoofdsponsor Havenbedrijf Rotterdam bestaat in 2012 zelfs 80 jaar en daarnaast is het dit jaar ook 175 jaar geleden dat de Mariniers hun thuisbasis in Rotterdam vestigden. Drie jubilea is reden genoeg om de Wereldhavendagen dit jaar muzikaal aan te kleden met een daarbij behorend thema: Er zit muziek in de haven.

 

Kade presentaties – Verwacht deze Wereldhavendagen veel indrukwekkende schepen die bezocht kunnen worden. De diverse havenbedrijven presenteren zich daarbij op de kade met uiteenlopend havenmaterieel, grote kranen en geven een kijkje in lopende innovatieve projecten. Nautische demonstraties Nieuwe demonstraties op het water brengen de haven naar de stad. Zie met eigen ogen hoe het er in het dagelijks leven in de haven aan toe gaat. De Maas als podium.

Excursies – Uiteraard zijn er dit jaar ook weer een heel aantal bijzondere excursies de haven in te boeken. Van raffinaderijen en overslagbedrijven tot en met natuurgebieden: alles kan worden bezocht per bus, boot, trein, fiets, step of zelfs helikopter!

Muziek – Het gehele weekend zal in het teken staan van muziek. Zo wordt er dit jaar samengewerkt met het Rotterdam Philharmonic Gergiev Festival. Wordt er zaterdagavond voor het eerst in de geschiedenis een Musical op de Maas opgevoerd en kun je op de kades het hele weekend genieten van continue muziekprogrammering. Foto van Rie van Wendel de Joode

Foto’s : Pieter van den Berg

Foto’s : Flashphoto NL
{gallery}nieuwsberichten/Rotterdam/2012/07-09-12-wereldhavendagen/flashphotonl{/gallery}

Bekijk hier de gehele fotoreportage van Flashphoto NL

Related Articles

Automobilist overleden na ongeval Venneperweg Nieuw Vennep

0
Nieuw Vennep - Een 49-jarige man uit het Zuid-Hollandse Leimuiden is afgelopen nacht door een...

Traumahelikopter ingezet voor allergische reactie Platteweg Reeuwijk

0
Reeuwijk - Een man is donderdagmorgen onwel geraakt nadat hij mogelijk is gestoken door een...

Rijkswaterstaat organiseert “De maand van het Terbregseplein”

0
Het Terbregseplein is een van de drukste verkeersaders van Nederland. Over dit bestaande knooppunt komt...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

Rotterdam investeert 13,2 miljoen euro in onderwijs 

Rotterdam investeert 13,2 miljoen euro in onderwijs  [...]

Zoon van overleden Ambulancewens-oprichter zet werk door

Zoon van overleden Ambulancewens-oprichter zet werk door [...]

Scooterrijder ernstig gewond na ongeluk in IJsselmonde

Scooterrijder ernstig gewond na ongeluk in IJsselmonde [...]

SP: 'Rotterdam heeft falend bijstandsbeleid'

SP: 'Rotterdam heeft falend bijstandsbeleid' [...]

Woonbron en Vestia maken IJsselmonde duurder

Woonbron en Vestia maken IJsselmonde duurder [...]

Stay Connected

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,065VolgersVolg