Hond opzettelijk verdronken in sloot

Date:

Deel bericht:


Lansingerland (Bergschenhoek) – Op  zondag 9 september ontving de meldkamer van  Dierenbescherming  Rijnmond een schokkende melding van een voorbijganger  dat er, in een sloot te Bergschenhoek, een poot en een staart uit het water stak. De chauffeurs van de dierenambulance troffen ter plaatse een hond aan met een touw en een grote steen aan zijn halsband. Deze hond is  opzettelijk verdronken en had geen schijn van kans. De Dierenbescherming is geschokt door deze brute daad .

- Advertisement -

Het betreft een zwarte hond die ter hoogte van restaurant Hoekse Hout aan de Bergsebosdreef te Bergschenhoek is gevonden.  Helaas was de hond niet gechipt. Door het eenvoudig inbrengen van een chip, zo groot als een rijstkorrel, kunnen we ten  alle tijden de eigenaar van een dier achterhalen. De Dierenbescherming pleit dan ook voor het chippen van honden en katten.  Helaas is  de eigenaar nu dus niet traceerbaar.

De Dierenbescherming is op zoek naar eventuele getuigen van dit delict of naar mensen die  de hond of de eigenaar van de hond kennen. Dierenbescherming Rijnmond geeft een beloning van 250 euro voor meldingen die leiden tot het oplossen van deze zaak.   Heeft u tips die kunnen leiden naar de dader belt u dan met  telefoonnummer 0900-1120000.

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

Gerelateerd