Nieuws in het kort 13/09

Date:

Deel bericht:


Regionieuws
– Kort nieuws overzicht van donderdag 13 september 2012 met daarin de volgende onderwerpen : Politie zoekt straatrovers, Twee gewonden bij schietpartij, Politie houdt 19-jarige verdachte van straatroof aan, Onderzoek naar overval van supermarkt, en politie sluit drugspand in Hoogvliet,

- Advertisement -

Politie zoekt straatrover in Rotterdam-Oost

Rotterdam (oost) – Twee vrouwen zijn woensdag in Rotterdam Alexander beroofd van hun handtas. Bij een derde werd een poging gedaan. De politie begon direct een groot onderzoek en heeft een verdachte op het oog. Rond 16.45 uur greep die woensdag een man op een fiets de handtas van een 79-jarige Rotterdamse die op de Nieuwe Ommoordseweg liep. Enkele minuten later sloeg de man toe op het Nelson Mandelapad, onder het tunneltje bij de A20. Daar liep een 24-jarige Rotterdamse wier tas afhandig werd gemaakt. De verdachte gooide deze kort daarna weg, maar de portemonnee van het slachtoffer was weggenomen. 

Kort daarna werd vermoedelijk wederom door dezelfde man op de Evenaar ge-poogd de tas van een 43-jarige Rotterdamse te stelen. Dit lukte niet omdat het slachtoffer de tas ste-vig vasthield. Agenten begonnen direct een groot onderzoek. Er is zicht op een verdachte en de politie zet alles in het werk om hem snel aan te houden. Getuigen van de drie straatroven wordt verzocht te bellen met 0900-8844 en te vragen naar de recherche van district Oost. 

Twee gewonden na schietpartij in Rotterdam-Zuid

Rotterdam (Zuid) – Twee mannen zijn gewond geraakt na schietpartij aan de Katendrechtse Lagedijk De politie kreeg kort na 12.20 uur de melding dat op zich op de Eerste Hulp van een Rotterdam ziekenhuis een man met een schotwond in de enkel bevond. De wilde aan de politie niet verklaren hoe hij aan zijn verwondingen was gekomen. Hierop werd de man aangehoude. Rond 12.40 uur kwam bij de politie de melding binnen dat op de Katendrechtse Lagedijk zich ook een man met een schotwond zou bevinden. Agenten constateerden dat deze persoon in de knie was geschoten. De man bevond zich in een auto met daarin ook nog een andere man. Ook deze mannen wilden weinig kwijt over de achtergronden. Ook zij zijn aangehouden. De politie denkt dat de schietpartij zich op de openbare weg op de Katendrechtse Lagedijk afspeelde. Bij de schietpartij zijn ook nog andere verdachten betrokken. De politie heeft een vluchtauto gevonden nabij de Lepelaarsingel in Rotterdam.

Politie houdt 19-jarige verdachte aan op verdenking van straatroof

Capelle aan den IJssel – Drie Rotterdamse jongens zijn woensdagmiddag rond 12.45 beroofd op de Capelse Fluiterlaan door drie andere jongens. Eén verdachte is die avond opgepakt door de politie. De drie jongens werden beroofd parkje tussen de Duikerlaan en de Fluiterlaan. Een 15-jarige jongen uit Nieuwekerk aan den IJssel en een 14-jarige plaatsgenoot moesten hun telefoon afstaan. De derde jongen, een 13-jarige Rotterdammer, had geen telefoon bij zich. 

Gewaarschuwde agenten noteerden het signalement en stelden direct een onderzoek in. Dat bracht hen op het spoor van een verdachte. Het ging om een 19-jarige man uit Capelle aan den IJssel. Er werd alles op alles gezet om hem te lokaliseren. Met succes. Rond 23.00 uur kon de verdachte door de politie worden aangehouden nabij metrostation Slinge. In zijn woning werd één van de gestolen telefoons gevonden. De tweede bleek te zijn verkocht aan een beleenhuis in Rotterdam zuid en is inmiddels ook in beslag genomen. De politie onderzoekt welke andere twee daders bij de straatroof betrokken zijn.

Onderzoek na overval op supermarkt

Rotterdam – Een nog onbekende man kwam rond kwart over zes de supermarkt binnen en bedreigde een cassiere met een steekwapen. Er waren op dat moment meerdere klanten in de supermarkt aanwezig. Niemand is gewond geraakt. Nadat de overvaller een greep in de kassa had gedaan, ging hij er met een onbekend geldbedrag op een fiets vandoor. De politie onderzoekt de overval en spreekt o.a. met getuigen. Heeft u iets gezien of gehoord of heeft u andere informatie die de politie verder kan helpen in haar onderzoek? Laat dat dan weten via 0900-8844. Anoniem uw informatie doorgeven kan ook, via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.

Politie sluit drugspand in Rotterdam-Hoogvliet en arresteert 48-jarige verdachte

Rotterdam (Hoogvliet) – Een 48-jarige Rotterdammer is dinsdagochtend aangehouden op verdenking van drugshandel. In zijn woning aan de Bongweg in Hoogvliet werden drugs en een vuurwapen aangetroffen. Het pand is inmiddels afgesloten. De man kwam in beeld na klachten van omwonenden. De afgelopen maanden waren er een aantal observatieacties op de woning waarbij bewijs van de drugshandel werd verzameld. Die informatie was genoeg om de man dinsdag op verdenking van drugshandel te arresteren. Bij het doorzoeken van de woning werden handelshoeveelheden cocaïne en een vuurwapen gevonden. Voor deze en de eerder geconstateerde feiten moet de man zich voor een rechter verantwoorden. Hij zit nog vast.  Zijn woning is door de gemeente bestuurlijk gesloten en gedicht met een stalen deur

 

 

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Dode (61) in woning aangetroffen, politie houdt verdachte aan Kromme Hagen Rotterdam

Rotterdam - Zaterdagmiddag is in een woning aan de Kromme Hagen in Rotterdam-Zuid een overleden persoon gevonden. De...

OM vervolgt agente die vijf keer op vluchtende auto schoot Strevelsweg Rotterdam

Het Openbaar Ministerie (OM) in Rotterdam stelt vervolging in tegen een 38-jarige politieagente van de Eenheid Rotterdam. De...

Vrouw zwaargewond door uit de lucht vallende winkelwagen in Rotterdam

Rotterdam - Een 35-jarige vrouw is woensdagavond zwaargewond geraakt nadat zij een winkelwagen op haar lichaam heeft gekregen....

Breuk in waterleiding zorgt voor nieuwe inzet hulpdiensten Schammenkamp Rotterdam

Rotterdam - Zaterdagavond 17 februari rond 21.05 uur zijn de hulpdiensten gealarmeerd voor een melding van een vreemde...