Ouderen slachtoffer van babbeltruc

Date:

Deel bericht:


Rotterdam –
 Gisteravond zijn twee oudere dames het slachtoffer geworden van een babbeltruc. In één geval werd er geld buit gemaakt. Zij raakten hierbij niet gewond. Woensdagavond belde een nog onbekende vrouw aan bij een oudere dame op de Quadenoord in Rotterdam. Zij had een taart bij zich en praatte zich met een smoes de woning in.

- Advertisement -

Eenmaal binnen hield ze de bewoonster aan de praat terwijl een tweede, en vermoedelijk ook een derde, verdachte in de woning zochten naar waardevolle spullen. Uiteindelijk gingen de drie met een onbekend geldbedrag er vandoor.

Korte tijd later kreeg de politie eenzelfde melding aan de Statenweg in Rotterdam. Ook daar vond een babbeltruc plaats bij een oudere dame. Ook dit keer was de melding dat een vrouw had aangebeld met een taart, waarna twee mannelijke verdachten het huis doorzochten. Dit keer werd er niets buit gemaakt. Een zorgverlener stoorde hen in hun zoektocht waarna de verdachten verdwenen.

Onderzoek
De politie is een onderzoek gestart naar de babbeltrucs. Zij vraagt burgers alert te zijn op deze en andere babbeltrucs, zeker wanneer zij worden aangesproken door onbekende personen. Doe nooit zomaar open voor onbekenden. Laat de deur dicht en kijk (indien mogelijk) door de deuspion of een raam. Als u de situatie niet vertrouwt, doe dan niet open en alarmeer de politie via 112.

Bent u onverhoopt slachtoffer geworden? Doe dan altijd aangifte bij de politie.

Informatie?
Heeft u vanavond iets opvallends gezien aan de Quadenoord of Statenweg? Of heeft u andere informatie over deze babbeltrucs? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844.

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Man neergestoken na verlaten bus aan Slinge in Rotterdam

Rotterdam - Maandagochtend 22 april is een man gewond geraakt bij een steekpartij op de Slinge in Rotterdam....

Auto beschoten vanuit andere auto Slinge Rotterdam

Rotterdam - Een auto is zaterdagavond vanuit een andere auto beschoten. Dat gebeurde rond 23.20 uur op de...

Scooterrijder aangehouden na achtervolging Gruttostraat Rotterdam

Rotterdam - De politie wilde vanavond een groepje jongeren op scooters controleren. Toen de motoragent hun een stopteken...

Drie aanhoudingen in groot drugsonderzoek Rotterdam-Zuid

Rotterdam Zuid - De politie heeft dinsdag 16 april jl. drie mannen aangehouden in een groot drugsonderzoek. De...