Nieuws in het kort 18/09

Date:

Deel bericht:


Regionieuws –
Kort nieuws overzicht van Dinsdag 18 september 2012 met daarin de volgende onderwerpen : Onderzoek naar woningoverval in Vlaardingen, Man belt 11 keer 112, Arrestaties voor schietpartijen in Rotterdam-Zuid en Rotterdammer gepakt voor beroving koptelefoon.

- Advertisement -

Onderzoek naar woningoverval in Vlaardingen

Vlaardingen – Tegen half tien dinsdagochtend meldde een 18-jarige man dat hij aan de Dirk de Derdelaan was overvallen in zijn woning. Toen politieagenten ter plaatse kwamen, bleek de overval een uur eerder gebeurd te zijn. Het slachtoffer lag te slapen toen er op zijn deur werd gebonst. Nog voor hij open kon doen, werd de deur ingetrapt. Een onbekende man bedreigde hem met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp, waarna hij er met een onbekend geldbedrag vandoor ging. Er wordt een nader onderzoek ingesteld. Heeft u iets verdachts gezien? Neem dan contact op met de politie.

Man belt elf keer naar 112

Gorinchem – Een 34-jarige man uit Gorinchem is dinsdagochtend rond 00.45 uur aangehouden omdat hij in korte tijd en  zonder goede reden elf keer met alarmnummer 112 belde. De man werd na een ruzie met een andere bewoner zijn woning niet meer binnengelaten. De man belde daarvoor met 112. Agenten die ter plaatse kwamen stelden vast dat het een civiele zaak betrof en verzochten hem niet meer te bellen met het alarmnummer. In de korte tijd daarna deed de man dat evengoed nog elf keer. Hij is vervolgens aangehouden. Misbruik van 112 is strafbaar. De politie maakt proces-verbaal op te maken. Ook draait de dader op voor de eventuele kosten die de hulpdiensten hebben gemaakt.

Arrestaties voor schietpartijen in Rotterdam-Zuid

Rotterdam – De politie heeft dinsdagochtend vijf verdachten aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij meerdere schietpartijen. Deze vonden plaats in augustus op onder meer de Riederlaan en de Feijenoorddijk. Uitgebreid recherchewerk leidde ertoe dat vanochtend vijf verdachten konden worden aangehouden door diverse arrestatieteams uit het land. In hun woningen in Rotterdam werden een 17-jarige man, twee mannen van 19 jaar en een 28-jarige man aangehouden. In Ridderkerk werd een 25-jarige man van zijn bed gelicht en aangehouden.

Onderzoek 

De politie startte een onderzoek nadat zij een melding kregen over een schietpartij op de Riederlaan op 8 augustus. Hierbij raakte niemand gewond. Daarna volgde een tweede schietincident op 9 augustus in Lombardijen. Daarbij raakte één persoon gewond aan zijn been. Hij meldde zich niet bij de politie. Ook op 10 en 11 augustus ontving de meldkamer van de politie de melding dat er schoten waren gehoord op respectievelijk de Riederlaan en de Feijenoorddijk. Hierbij raakte niemand gewond. Ter plekke troffen politieagenten niets meer aan. Aanleiding voor deze schietincidenten zou een eerder gepleegde woninginbraak aan de Feijenoorddijk zijn. Op maandag 13 augustus hield de politie in verband met de incidenten al een 20-jarige man uit Rotterdam aan. Hij zit nog vast. De politie gaat verder met het onderzoek.

Politie pakt berover van koptelefoon

Rotterdam – Dinsdag hield de politie een 16-jarige Rotterdammer aan nadat hij eerder een 14-jarige jongen uit Rotterdam had beroofd van zijn koptelefoon. Het slachtoffer stond met 2 meisjes bij metrostation Nesselande toen hij door 2 jongens werd aangesproken met de mededeling zijn koptelefoon af te geven. Toen de jongen dat weigerde, trok een van de jongens de koptelefoon van zijn hoofd. Er ontstond een achtervolging per voet door de wijk. De meisjes waren er op de fiets vandoor gegaan om mee te zoeken. Toen zij een van de daders op de Laan van Dada zagen, belden zij de politie. Ook brachten zij hun vriend op de hoogte. Toen de jongen aankwam ontstond er een worsteling. Het slachtoffer liep hierbij een lichte verwonding op doordat de dader hem met een mes benadeelde. De politie heeft de 16-jarige jongen aangehouden en meegenomen naar het bureau.

 

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Overleden persoon in auto naast tankstation aangetroffen Maasboulevard Rotterdam

Rotterdam - In een auto geparkeerd op een tankstation aan de Maasboulevard in Rotterdam is donderdagmorgen het stoffelijk...

Ruit van kliniek beschoten Weena-Zuid Rotterdam

Rotterdam - In de nacht van vrijdag op zaterdag is een bedrijfspand van een kliniek aan het Weena-zuid...

Politie haalt stoffelijk overschot uit water Schiemond Rotterdam

Rotterdam - In de Maas aan de Schiemond in Rotterdam heeft de politie zondagmiddag rond 14.40 uur een...

Pro-Palestina stoet trekt door centrum Rotterdam

Vanmiddag verzamelden Pro-Palestina demonstranten zich aan de Sluisjesdijk in de Waalhaven. Zij wilden in een autostoet door het...