Bouwvakkers achterhalen indentiteit straatrover

Date:

Deel bericht:


Schiedam –
De politie heeft donderdagmiddag een 51-jarige man aangehouden op verdenking van een straatroof een dag eerder. Twee bouwvakkers hadden een belangrijk aandeel in die arrestatie. Een 49-jarige Schiedamse wilde woensdagmiddag haar woning aan de Kamerlingh Onneslaan binnengaan toen een man op een snorfiets haar tas van de schouder rukte. De straatrover reed vervolgens weg en de vrouw zette rennend de achtervolging in.

- Advertisement -

Twee bouwvakkers hoorden de vrouw schreeuwen en stapten in hun auto om eveneens achter de dader aan te gaan. Het slachtoffer kon de straatrover op zijn snorfiets niet bijhouden. Ook de twee bouwvakkers raakten de man kwijt, maar besloten in de omgeving te blijven rondrijden. In de omgeving van het Sparta-stadion zagen ze de verdachte op een bankje zitten. Ook zagen ze hoe hij een schoudertas in een prullenbak gooide. De mannen liepen naar de verdachte toe en wilden hem aanhouden. De man wist te vluchten, maar verloor daarbij twee portemonnees. De bouwvakkers brachten één daarvan terug naar de 49-jarige vrouw. De andere portemonnee bleek die van de dader te zijn met daarin genoeg informatie om achter zijn identiteit te komen.

Agenten gingen daarop naar zijn woning, maar daar bleek de man niet te zijn. De zoektocht werd voortgezet en de verdachte kon donderdagmiddag nabij Zuidplein worden aangehouden.

Meer straatroven

De politie denkt de man na verder onderzoek aan meer straatroven te kunnen linken. Zijn signale-ment, werkwijze en vervoermiddel komt sterk overeen met de dader in andere zaken. Bijvoorbeeld de straatroof op een 73-jarige vrouw op de Rotterdamse Sluisjesdijk op dinsdag 25 september en die op een 91-jarige vrouw in de Rotterdamse Spartastraat op 26 september.

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Onwel in woning na melding vreemde lucht Essenburgstraat Rotterdam

Rotterdam - In een woning aan de Essenburgstraat in Rotterdam is zondagmiddag iemand onwel geworden. Omdat niet bekend...

64 bekeuringen tijdens grootschalige verkeerscontrole Franselaan Rotterdam

Rotterdam - Donderdagmiddag 11 april rond 15.00 uur heeft de politie op de Franselaan in Rotterdam een grootscheepse...

Politie lost waarschuwingsschot bij aanhouding Galvanistraat Rotterdam

Rotterdam - De politie heeft zondagmorgen een waarschuwingsschot gelost bij een aanhouding aan de Galvanistraat in Rotterdam. Agenten...

Explosie bij woning Kapelstraat Rotterdam

Rotterdam - Dinsdagavond rond 21.00 uur heeft er bij de deur van een portiekwoning in de Kapelstraat in...