maandag, juni 21, 2021
16.7 C
Rotterdam
maandag 21 juni 2021

Zeer grote brand in kassen Ovata Bleiswijk


Lansingerland (Bleiswijk) –
In de kassen van plantenkwekerij Ovata aan de Hoefweg heeft maandagavond een zeer grote brand gewoed in een speciaal doek wat bovenin de kas hangt. De brand ging gepaard met een fikse rookontwikkeling en de vlammen waren tot in de weide omgeving te zien. De brand woedde in het deel waar vetplanten en tropische bomen worden gekweekt. De brandweer schaalde direct op om met veel materiaal de brand te blussen. De rookontwikkeling van de brand trok in de richting van Zoetermeer. En veroorzaakte veel overlast op onder andere de snelweg A12.

De brand woedde in het bedrijf waar planten gekweekt worden. Het pand is in 2007 opnieuw in gebruik genomen toen werden de planten in nieuwe kassen verbouwd bij de kwekerij. De brandweer is met groot materiaal ter plaatse geweest en heeft schaalde op naar Grip 1. Maar liefst 27 brandweervoertuigen en ruim 100 brandweerlieden zijn ter plaatse geweest om de brand te blussen, het is nog niet bekend hoe de brand is ontstaan. De brandweer haalde water aan de overzijde van de N209. Dit had als gevolg dat de N209 in beide richtingen was gestremd voor al het verkeer. Op de dichtbij gelegen snelweg A12 was sprake van een snelheidsbeperking door de rookontwikkeling die over de weg heentrok

De burgemeester Ewald van Vliet van de gemeente Lansingerland is ter plaatse geweest om de situatie zelf ter plekke te bekijken. Voor zover bekend zijn er geen gewonden gevallen bij de brand. Ook is niet bekend of er op het moment bij uitbreken mensen aan het werk waren in de kwekerij. Voor zover bekend zijn er naast de gebruikelijke stoffen geen schadelijke stoffen vrijgekomen.

De brandweer is nog enkele uren bezig geweest om de brand volledig te blussen. Op het terrein waren ook gevaarlijke stoffen en een asbestschuurtje aanwezig. Deze objecten worden nader bekeken door de brandweer in hoeverre zij schade hebben opgelopen. Een onderzoek zal moeten uitwijzen hoe de brand is ontstaan.

Foto’s : Patrick Spuij

Betekenis Grip : Gecoördineerde Regionale Incidentbestrijdings Procedure (GRIP)

Related Articles

Bestuurder van scooter zwaargewond na botsing met auto Brielselaan Rotterdam

0
Rotterdam - De bestuurder van een scooter is zondagmiddag zwaargewond geraakt na een aanrijding met...

Appartementencomplex ontruimd na waterlekkage Limaweg Waddinxveen (GRIP 1)

0
Waddinxveen - In een appartementencomplex aan de Limaweg in Waddinxveen is door de zware regenval...

Schietpartij op de ‘s-Gravendijkwal in Rotterdam

0
Rotterdam - Een man is vrijdagavond gewond geraakt na een schietpartij in een avondwinkel aan...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

Twee personen mishandeld in restaurant in Rotterdam

Twee personen mishandeld in restaurant in Rotterdam [...]

Euromast verliest hoogterecord in Rotterdam

Euromast verliest hoogterecord in Rotterdam [...]

Scooterrijder zwaargewond; automobilist onder invloed

Scooterrijder zwaargewond; automobilist onder invloed [...]

Winkeldieven op de vuist bij Makro in Barendrecht

Winkeldieven op de vuist bij Makro in Barendrecht [...]

Grote stroomstoring in Zuidwijk grotendeels verholpen

Grote stroomstoring in Zuidwijk grotendeels verholpen [...]

Stay Connected

9,411FansLike
640VolgersVolg
7,988VolgersVolg