zaterdag, oktober 23, 2021
6.7 C
Rotterdam
zaterdag 23 oktober 2021

Zeer grote brand in kassen Ovata Bleiswijk


Lansingerland (Bleiswijk) –
In de kassen van plantenkwekerij Ovata aan de Hoefweg heeft maandagavond een zeer grote brand gewoed in een speciaal doek wat bovenin de kas hangt. De brand ging gepaard met een fikse rookontwikkeling en de vlammen waren tot in de weide omgeving te zien. De brand woedde in het deel waar vetplanten en tropische bomen worden gekweekt. De brandweer schaalde direct op om met veel materiaal de brand te blussen. De rookontwikkeling van de brand trok in de richting van Zoetermeer. En veroorzaakte veel overlast op onder andere de snelweg A12.

De brand woedde in het bedrijf waar planten gekweekt worden. Het pand is in 2007 opnieuw in gebruik genomen toen werden de planten in nieuwe kassen verbouwd bij de kwekerij. De brandweer is met groot materiaal ter plaatse geweest en heeft schaalde op naar Grip 1. Maar liefst 27 brandweervoertuigen en ruim 100 brandweerlieden zijn ter plaatse geweest om de brand te blussen, het is nog niet bekend hoe de brand is ontstaan. De brandweer haalde water aan de overzijde van de N209. Dit had als gevolg dat de N209 in beide richtingen was gestremd voor al het verkeer. Op de dichtbij gelegen snelweg A12 was sprake van een snelheidsbeperking door de rookontwikkeling die over de weg heentrok

De burgemeester Ewald van Vliet van de gemeente Lansingerland is ter plaatse geweest om de situatie zelf ter plekke te bekijken. Voor zover bekend zijn er geen gewonden gevallen bij de brand. Ook is niet bekend of er op het moment bij uitbreken mensen aan het werk waren in de kwekerij. Voor zover bekend zijn er naast de gebruikelijke stoffen geen schadelijke stoffen vrijgekomen.

De brandweer is nog enkele uren bezig geweest om de brand volledig te blussen. Op het terrein waren ook gevaarlijke stoffen en een asbestschuurtje aanwezig. Deze objecten worden nader bekeken door de brandweer in hoeverre zij schade hebben opgelopen. Een onderzoek zal moeten uitwijzen hoe de brand is ontstaan.

Foto’s : Patrick Spuij

Betekenis Grip : Gecoördineerde Regionale Incidentbestrijdings Procedure (GRIP)

Related Articles

Gewonde en aanhoudingen na steekpartij Zocherstraat Rotterdam

0
Rotterdam - In een flat aan de Zocherstraat in Rotterdam Prinsenland heeft vanmorgen rond 5:30...

Weer volop file door diverse ongevallen op snelwegen rondom Rotterdam

0
Rotterdam - Wie straks nog in de auto moet stappen om de rit naar huis...

Traumahelikopter geland voor medische noodsituatie Rietbaan Capelle aan den IJssel

0
Capelle aan den IJssel - Een traumahelikopter is vrijdagmorgen geland op het bedrijventerrein aan de...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

Alle 75 aangehouden voetbalsupporters Rotterdam vrijgelaten

Alle 75 aangehouden voetbalsupporters Rotterdam vrijgelaten [...]

50Plus: ‘Het was crisisbeheersing zonder crisis’

50Plus: ‘Het was crisisbeheersing zonder crisis’ [...]

Zebrapaden rond Het Zuidplein opnieuw in het wit

Zebrapaden rond Het Zuidplein opnieuw in het wit [...]

NS tevreden met verloop experiment 'tienminutentreinen'

NS tevreden met verloop experiment 'tienminutentreinen' [...]

Union Berlin wil met Feyenoord en UEFA in gesprek na rellen

Union Berlin wil met Feyenoord en UEFA in gesprek na rellen [...]

Stay Connected

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,066VolgersVolg