Zeer grote brand in kassen Ovata Bleiswijk

Date:

Deel bericht:


Lansingerland (Bleiswijk) –
In de kassen van plantenkwekerij Ovata aan de Hoefweg heeft maandagavond een zeer grote brand gewoed in een speciaal doek wat bovenin de kas hangt. De brand ging gepaard met een fikse rookontwikkeling en de vlammen waren tot in de weide omgeving te zien. De brand woedde in het deel waar vetplanten en tropische bomen worden gekweekt. De brandweer schaalde direct op om met veel materiaal de brand te blussen. De rookontwikkeling van de brand trok in de richting van Zoetermeer. En veroorzaakte veel overlast op onder andere de snelweg A12.

- Advertisement -

De brand woedde in het bedrijf waar planten gekweekt worden. Het pand is in 2007 opnieuw in gebruik genomen toen werden de planten in nieuwe kassen verbouwd bij de kwekerij. De brandweer is met groot materiaal ter plaatse geweest en heeft schaalde op naar Grip 1. Maar liefst 27 brandweervoertuigen en ruim 100 brandweerlieden zijn ter plaatse geweest om de brand te blussen, het is nog niet bekend hoe de brand is ontstaan. De brandweer haalde water aan de overzijde van de N209. Dit had als gevolg dat de N209 in beide richtingen was gestremd voor al het verkeer. Op de dichtbij gelegen snelweg A12 was sprake van een snelheidsbeperking door de rookontwikkeling die over de weg heentrok

De burgemeester Ewald van Vliet van de gemeente Lansingerland is ter plaatse geweest om de situatie zelf ter plekke te bekijken. Voor zover bekend zijn er geen gewonden gevallen bij de brand. Ook is niet bekend of er op het moment bij uitbreken mensen aan het werk waren in de kwekerij. Voor zover bekend zijn er naast de gebruikelijke stoffen geen schadelijke stoffen vrijgekomen.

De brandweer is nog enkele uren bezig geweest om de brand volledig te blussen. Op het terrein waren ook gevaarlijke stoffen en een asbestschuurtje aanwezig. Deze objecten worden nader bekeken door de brandweer in hoeverre zij schade hebben opgelopen. Een onderzoek zal moeten uitwijzen hoe de brand is ontstaan.

Foto’s : Patrick Spuij

Betekenis Grip : Gecoördineerde Regionale Incidentbestrijdings Procedure (GRIP)

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Opnieuw auto in vlammen op bij station Lansingerland Zoetermeer in Bleiswijk

Bleiswijk - In de nacht van dinsdag op woensdag is opnieuw een geparkeerde auto volledig in vlammen opgegaan op...

Zwaargewonde en auto te water na ongeluk, bestuurder probeert te vluchten | Nieuwe Hoefweg Bleiswijk

Bleiswijk - Een automobilist is afgelopen bij een ongeluk op de Nieuwe Hoefweg in Bleiswijk met zijn auto...

Dode na ongeluk tussen motor en vrachtwagen N209 Overbuurtseweg Bleiswijk

Bleiswijk - Op de N209 bij Bleiswijk is bij een aanrijding tussen een motor en een vrachtwagen is...

Automobilist zwaargewond na crash tegen pijlwagen A12 Bleiswijk

Bleiswijk - Een automobilist is dinsdagavond zwaargewond geraakt nadat hij op de A12 tegen een pijlwagen is gereden....