maandag, oktober 25, 2021
10.1 C
Rotterdam
maandag 25 oktober 2021

Politie neemt dure Porsche in beslag


Rotterdam – 
Bij een grote controle op vrijdagavond 5 oktober op het Kruisplein hebben politieagenten automobilisten gecontroleerd op het bezit van onverklaarbaar vermogen. Hierbij werd een Porsche Panamera en zestigduizend euro in beslag genomen. De politie hield vier personen aan. In het centrum van Rotterdam worden regelmatig jonge mannen gezien die patserig gedrag vertonen met dure auto’s en contant geld. Een deel van deze mensen heeft geen inkomen dat overeenkomt met hun bezittingen.

Surveillerende agenten namen vrijdag verdachte personen daarom mee naar een controleplaats. Daar werden ze gefouilleerd en gecontroleerd om te kijken of er sprake was van crimineel geld. Bij de controle werd ook gebruik gemaakt van automatische kentekenplaatherkenning (ANPR), een drugshond en een mobiele scanner van de douane.

Het afpakken van met strafbare feiten verkregen vermogen behoort tot de prioriteiten van politie en Openbaar Ministerie. Daarbij wordt onder andere gericht gezocht naar het zogenoemde onverklaarbaar vermogen, en wordt ook samengewerkt met partners als de belastingdienst, de sociale dienst, en het UWV.

Resultaten

Tijdens de controle op vrijdagavond heeft de politie vier mensen aangehouden, o.a. omdat ze niet mee wilden werken, of omdat ze een wapen bij zich droegen. Daarnaast werd een Porsche Panamera in beslag genomen omdat de bestuurder 60.000 euro aan contact geld in zijn auto had verstopt. Ook het geld is in beslag genomen.

Bij zeven mensen werden steekwapens aangetroffen. Deze zijn ingeleverd. Zeven drugstoeristen kregen een schikkingsvoorstel van in totaal 2.800 euro.

Bij een eerdere controle, op 7 september 2012, hield de politie een 30-jarige Rotterdammer aan, die in het bezit bleek te zijn van 126.000 euro aan contant geld. Het geld en de auto van de Rotterdammer werden in beslag genomen. Tijdens het fouilleren van drie personen werden twee messen en een honkbalknuppel aangetroffen. Deze werden direct in beslag genomen en de bezitters kregen een proces verbaal. Daarnaast werd een gestolen auto aangetroffen met twee inzittenden. Zij zijn beiden aangehouden.

Related Articles

Stroomstoring gaande in Gouda

0
Gouda - Zondagavond 24 oktober is er een stroomstoring gaande in Gouda. Het lijkt te...

Politie onderzoekt schietpartij Spuikreek Rotterdam

0
Rotterdam - De politie kreeg afgelopen nacht rond 02.00 uur de melding van een mogelijke...

Man in hand gestoken bij steekpartij van Swietenlaan Rotterdam (video)

0
Rotterdam - Een man is in de nacht van zaterdag op zondag gewond geraakt na...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

Horeca in Bloemhof geeft te veel overlast

Horeca in Bloemhof geeft te veel overlast [...]

17.000 lopers; Aboutaleb gaat bij finish handen schudden

17.000 lopers; Aboutaleb gaat bij finish handen schudden [...]

Gewonde na steekpartij in Van Swietenlaan naar ziekenhuis

Gewonde na steekpartij in Van Swietenlaan naar ziekenhuis [...]

Politie onderzoekt melding schietpartij Spuikreek

Politie onderzoekt melding schietpartij Spuikreek [...]

Marathonlopers overspoelen eindelijk weer Rotterdam

Marathonlopers overspoelen eindelijk weer Rotterdam [...]

Stay Connected

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,070VolgersVolg