zaterdag, mei 8, 2021
5.7 C
Rotterdam
zaterdag 8 mei 2021

Politie neemt dure Porsche in beslag


Rotterdam – 
Bij een grote controle op vrijdagavond 5 oktober op het Kruisplein hebben politieagenten automobilisten gecontroleerd op het bezit van onverklaarbaar vermogen. Hierbij werd een Porsche Panamera en zestigduizend euro in beslag genomen. De politie hield vier personen aan. In het centrum van Rotterdam worden regelmatig jonge mannen gezien die patserig gedrag vertonen met dure auto’s en contant geld. Een deel van deze mensen heeft geen inkomen dat overeenkomt met hun bezittingen.

Surveillerende agenten namen vrijdag verdachte personen daarom mee naar een controleplaats. Daar werden ze gefouilleerd en gecontroleerd om te kijken of er sprake was van crimineel geld. Bij de controle werd ook gebruik gemaakt van automatische kentekenplaatherkenning (ANPR), een drugshond en een mobiele scanner van de douane.

Het afpakken van met strafbare feiten verkregen vermogen behoort tot de prioriteiten van politie en Openbaar Ministerie. Daarbij wordt onder andere gericht gezocht naar het zogenoemde onverklaarbaar vermogen, en wordt ook samengewerkt met partners als de belastingdienst, de sociale dienst, en het UWV.

Resultaten

Tijdens de controle op vrijdagavond heeft de politie vier mensen aangehouden, o.a. omdat ze niet mee wilden werken, of omdat ze een wapen bij zich droegen. Daarnaast werd een Porsche Panamera in beslag genomen omdat de bestuurder 60.000 euro aan contact geld in zijn auto had verstopt. Ook het geld is in beslag genomen.

Bij zeven mensen werden steekwapens aangetroffen. Deze zijn ingeleverd. Zeven drugstoeristen kregen een schikkingsvoorstel van in totaal 2.800 euro.

Bij een eerdere controle, op 7 september 2012, hield de politie een 30-jarige Rotterdammer aan, die in het bezit bleek te zijn van 126.000 euro aan contant geld. Het geld en de auto van de Rotterdammer werden in beslag genomen. Tijdens het fouilleren van drie personen werden twee messen en een honkbalknuppel aangetroffen. Deze werden direct in beslag genomen en de bezitters kregen een proces verbaal. Daarnaast werd een gestolen auto aangetroffen met twee inzittenden. Zij zijn beiden aangehouden.

Related Articles

Vrachtwagen kantelt op Reewegviaduct A15 Rotterdam

0
Rotterdam - Op het Reewegviaduct boven de A15 in Rotterdam is vrijdagavond rond 21.00 uur...

Dode en gewonden na ernstig ongeval A20 Schiedam (video)

0
Schiedam - Bij een ernstig auto-ongeluk op de A20 ter hoogte van Schiedam is vrijdagavond...

Burgemeester Aboutaleb sluit Café “The Hide Away” na vuurwerkbom, doneeractie van start

0
Rotterdam - Het Feyenoord cafe The Hide Away dat vannacht beschadigd raakte door een vuurwerkbom...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

Weer een mooie dag voor terrassen in Witte de With

Weer een mooie dag voor terrassen in Witte de With [...]

Nieuwe Primark al even open, maar het blijft druk

Nieuwe Primark al even open, maar het blijft druk [...]

Ziekenhuizen kunnen zorg voor Songfestival niet garanderen

Ziekenhuizen kunnen zorg voor Songfestival niet garanderen [...]

Douane onderschept ruim 2700 kilo cocaïne in haven

Douane onderschept ruim 2700 kilo cocaïne in haven [...]

Wat op de Binnenrotte had moeten komen, is er nu online

Wat op de Binnenrotte had moeten komen, is er nu online [...]

Stay Connected

9,383FansLike
640VolgersVolg
7,968VolgersVolg