dinsdag, juli 5, 2022
13.9 C
Rotterdam
dinsdag 5 juli 2022

Bewoners vinden WOII granaat in tuin

- advertentie -


Rotterdam – Toen bewoners van een pand aan de Burgemeester Roosstraat maandagochtend, om ongeveer 11.30 uur,  bezig waren met graafwerkzaamheden in de tuin, stuitten zij op een voorwerp dat sterk leek op een granaat. Na onderzoek door het team Explosieven Veiligheid (TEV) van de politie Rotterdam-Rijnmond en door de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EODD) bleek dat het om een zogenaamde ‘blindganger’ te gaan. Een niet geexplodeerde mortiergranaat uit de 2e Wereldoorlog. 

De EODD heeft het projectiel, dat ongeveer 30 cm groot was, vervoerd om op een veilige plek tot ontploffing te brengen. Tijdens de opruimingswerkzaamheden hoefden de woningen in de omgeving niet te  worden ontruimd.

Archiefoto : Wendy van Viegen


Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp+31103070855 of Mailredactie@nieuwsopbeeld.nl


 

- Advertisement -

Laatste nieuws

- advertentie -
spot_img

Meest gelezen

Like ons ook op

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,236VolgersVolg
- advertentie -