Bewoners vinden WOII granaat in tuin

maandag 8 oktober 2012 18:55


Rotterdam – Toen bewoners van een pand aan de Burgemeester Roosstraat maandagochtend, om ongeveer 11.30 uur,  bezig waren met graafwerkzaamheden in de tuin, stuitten zij op een voorwerp dat sterk leek op een granaat. Na onderzoek door het team Explosieven Veiligheid (TEV) van de politie Rotterdam-Rijnmond en door de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EODD) bleek dat het om een zogenaamde ‘blindganger’ te gaan. Een niet geexplodeerde mortiergranaat uit de 2e Wereldoorlog. 

De EODD heeft het projectiel, dat ongeveer 30 cm groot was, vervoerd om op een veilige plek tot ontploffing te brengen. Tijdens de opruimingswerkzaamheden hoefden de woningen in de omgeving niet te  worden ontruimd.

Archiefoto : Wendy van Viegen

 

Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

0 reacties

Bewoners vinden WOII granaat in tuin
Schrijver:

 

 


Rotterdam – Toen bewoners van een pand aan de Burgemeester Roosstraat maandagochtend, om ongeveer 11.30 uur,  bezig waren met graafwerkzaamheden in de tuin, stuitten zij op een voorwerp dat sterk leek op een granaat. Na onderzoek door het team Explosieven Veiligheid (TEV) van de politie Rotterdam-Rijnmond en door de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EODD) bleek dat het om een zogenaamde ‘blindganger’ te gaan. Een niet geexplodeerde mortiergranaat uit de 2e Wereldoorlog. 

De EODD heeft het projectiel, dat ongeveer 30 cm groot was, vervoerd om op een veilige plek tot ontploffing te brengen. Tijdens de opruimingswerkzaamheden hoefden de woningen in de omgeving niet te  worden ontruimd.

Archiefoto : Wendy van Viegen

 

Motorrijder gewond na valpartij N470 Pijnacker

Motorrijder gewond na valpartij N470 Pijnacker

Pijnacker - Een motorrijder is zaterdagavond gewond geraakt nadat hij net na de Klapwijksezoom op de N470 onderuit ging in een bocht. Het slachtoffer kwam hard op de grond terecht en omstanders verleenden direct eerste hulp. Hulpverleners waaronder het Mobiel Medisch...

Brandje in versnipperaar Zwarteweg Waddinxveen

Brandje in versnipperaar Zwarteweg Waddinxveen

Waddinxveen - De brandweer heeft zaterdagavond een brandje geblust in een stapel met houtsnippers en een aanhangwagen op de Zwarteweg in Waddinxveen. Bij de brand kwam korte tijd flink wat rook vrij. De brandweer wist het vuur snel te blussen, hoe deze is ontstaan is...

Share This

Deel dit!

Deel het bericht met al je vrienden!