Bewoners vinden WOII granaat in tuin

Date:

Deel bericht:


Rotterdam – Toen bewoners van een pand aan de Burgemeester Roosstraat maandagochtend, om ongeveer 11.30 uur,  bezig waren met graafwerkzaamheden in de tuin, stuitten zij op een voorwerp dat sterk leek op een granaat. Na onderzoek door het team Explosieven Veiligheid (TEV) van de politie Rotterdam-Rijnmond en door de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EODD) bleek dat het om een zogenaamde ‘blindganger’ te gaan. Een niet geexplodeerde mortiergranaat uit de 2e Wereldoorlog. 

- Advertisement -

De EODD heeft het projectiel, dat ongeveer 30 cm groot was, vervoerd om op een veilige plek tot ontploffing te brengen. Tijdens de opruimingswerkzaamheden hoefden de woningen in de omgeving niet te  worden ontruimd.

Archiefoto : Wendy van Viegen

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

Gerelateerd