Update Kunstroof in Rotterdamse Kunsthal

dinsdag 16 oktober 2012 07:05


Rotterdam –
Inbrekers hebben in de nacht van maandag op dinsdag ingebroken in de Rotterdamse Kunsthal. Zij hebben met de inbraak een aantal schilderijen gestolen. De politie wil in het belang van het onderzoek niet kwijt welke en hoeveel werken er precies zijn gestolen. Het museum aan de Westzeedijk bestaat 20 jaar en pakt daarmee groter uit met een aantal extra exposities. In ieder geval is het werk van Henri Matisse gestolen, genaamd “het lezende meisje”.

In het museum hangt onder meer een aantal avant-gardistische werken uit de collectie van de Triton Foundation. In die laatste collectie zijn werken opgenomen van onder meer Pablo Picasso, Karel Appel, Salvador Dali, Vincent van Gogh, Marcel Duchamp, Piet Mondriaan en Yves Klein. Deze tentoonstelling hangt pas sinds 7 oktober in het museum. ook staan er beelden van de Maillol-collectie tentoongesteld. De collectie in het museum is miljoenen waard

De volgende schilderijen zijn gestolen in het museum

– Pablo Picasso: ‘Tête d’Arlequin’ (1971)

– Henri Matisse: ‘la Liseuse en Blanc et Jaune’ (1919)

– Claude Monet: ‘Waterloo Bridge, London’ (1901)

– Claude Monet: ‘Charing Cross Bridge, London’ (1901)

– Paul Gauguin: ‘Femme devant une fenêtre ouverte, dite la Fiancée’ (1988)

– Meyer de Haan: ‘Autoportrait’ (circa 1889 – ’91)

– Lucian Freud ‘Woman with Eyes Closed’ (2002)

Melding van inbraak

Een beveiligingsbedrijf kreeg ‘s-nachts de melding dat er een inbraakalarm afging. Hierop werd direct de politie gealarmeerd. Die kwamen tot de ontdekking dat een aantal werken waren gestolen. Het is niet bekend of er nog andere voorwerpen zijn ontvreemd.  De Forensische Opsporing van de Politie Rotterdam-Rijnmond heeft sporen veiliggesteld. Rechercheurs spreken met mogelijke getuigen en beschikbare camerabeelden worden uitgekeken. Uit eerste onderzoek is naar voren gekomen dat het gaat om een inbraak die goed is voorbereid. Het onderzoek naar de verdachte(n) is in volle gang. 

Informatie?

De politie heeft de hulp nodig van het publiek. Heeft u iets verdachts gezien in de omgeving van de Westzeedijk in de nacht van maandag op dinsdag 16 oktober tussen 3.00 en 4.00 uur? Of heeft u andere informatie die van belang kan zijn voor het onderzoek? Belt u dan met de politie via 0900-8844. Of met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Foto’s van de schilderijen zijn te bekijken op de website van Politie Rotterdam

 

Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

0 reacties

Update Kunstroof in Rotterdamse Kunsthal
Schrijver:

 

 


Rotterdam –
Inbrekers hebben in de nacht van maandag op dinsdag ingebroken in de Rotterdamse Kunsthal. Zij hebben met de inbraak een aantal schilderijen gestolen. De politie wil in het belang van het onderzoek niet kwijt welke en hoeveel werken er precies zijn gestolen. Het museum aan de Westzeedijk bestaat 20 jaar en pakt daarmee groter uit met een aantal extra exposities. In ieder geval is het werk van Henri Matisse gestolen, genaamd “het lezende meisje”.

In het museum hangt onder meer een aantal avant-gardistische werken uit de collectie van de Triton Foundation. In die laatste collectie zijn werken opgenomen van onder meer Pablo Picasso, Karel Appel, Salvador Dali, Vincent van Gogh, Marcel Duchamp, Piet Mondriaan en Yves Klein. Deze tentoonstelling hangt pas sinds 7 oktober in het museum. ook staan er beelden van de Maillol-collectie tentoongesteld. De collectie in het museum is miljoenen waard

De volgende schilderijen zijn gestolen in het museum

– Pablo Picasso: ‘Tête d’Arlequin’ (1971)

– Henri Matisse: ‘la Liseuse en Blanc et Jaune’ (1919)

– Claude Monet: ‘Waterloo Bridge, London’ (1901)

– Claude Monet: ‘Charing Cross Bridge, London’ (1901)

– Paul Gauguin: ‘Femme devant une fenêtre ouverte, dite la Fiancée’ (1988)

– Meyer de Haan: ‘Autoportrait’ (circa 1889 – ’91)

– Lucian Freud ‘Woman with Eyes Closed’ (2002)

Melding van inbraak

Een beveiligingsbedrijf kreeg ‘s-nachts de melding dat er een inbraakalarm afging. Hierop werd direct de politie gealarmeerd. Die kwamen tot de ontdekking dat een aantal werken waren gestolen. Het is niet bekend of er nog andere voorwerpen zijn ontvreemd.  De Forensische Opsporing van de Politie Rotterdam-Rijnmond heeft sporen veiliggesteld. Rechercheurs spreken met mogelijke getuigen en beschikbare camerabeelden worden uitgekeken. Uit eerste onderzoek is naar voren gekomen dat het gaat om een inbraak die goed is voorbereid. Het onderzoek naar de verdachte(n) is in volle gang. 

Informatie?

De politie heeft de hulp nodig van het publiek. Heeft u iets verdachts gezien in de omgeving van de Westzeedijk in de nacht van maandag op dinsdag 16 oktober tussen 3.00 en 4.00 uur? Of heeft u andere informatie die van belang kan zijn voor het onderzoek? Belt u dan met de politie via 0900-8844. Of met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Foto’s van de schilderijen zijn te bekijken op de website van Politie Rotterdam

 

Politie beëindigd illegaal fuikfeest op het water in Dordrecht

Politie beëindigd illegaal fuikfeest op het water in Dordrecht

De politie in Dordrecht heeft zaterdagavond een illegaal fuikfeest op de Nieuwe Merwede ter hoogte van de Zuidhaven in Dordrecht beëindigd. Agenten kregen in eerste instantie een melding van geluidsoverlast binnen maar troffen vervolgens op het water een groot feest...

Woning geventileerd na brand Leliestraat Sittard

Woning geventileerd na brand Leliestraat Sittard

Sittard - Maandagmorgen 10 augustus rond 0.10 uur was brand ontstaan in een woning aan de Leliestraat in Sittard. De brandweer heeft de brand weten te blussen en de woning geventileerd. Hoe de brand in de woning is ontstaan is niet bekend.Foto's : AS Media Bjorn de...

Share This

Deel dit!

Deel het bericht met al je vrienden!