Update Kunstroof in Rotterdamse Kunsthal

Date:

Deel bericht:


Rotterdam –
Inbrekers hebben in de nacht van maandag op dinsdag ingebroken in de Rotterdamse Kunsthal. Zij hebben met de inbraak een aantal schilderijen gestolen. De politie wil in het belang van het onderzoek niet kwijt welke en hoeveel werken er precies zijn gestolen. Het museum aan de Westzeedijk bestaat 20 jaar en pakt daarmee groter uit met een aantal extra exposities. In ieder geval is het werk van Henri Matisse gestolen, genaamd “het lezende meisje”.

- Advertisement -

In het museum hangt onder meer een aantal avant-gardistische werken uit de collectie van de Triton Foundation. In die laatste collectie zijn werken opgenomen van onder meer Pablo Picasso, Karel Appel, Salvador Dali, Vincent van Gogh, Marcel Duchamp, Piet Mondriaan en Yves Klein. Deze tentoonstelling hangt pas sinds 7 oktober in het museum. ook staan er beelden van de Maillol-collectie tentoongesteld. De collectie in het museum is miljoenen waard

De volgende schilderijen zijn gestolen in het museum

– Pablo Picasso: ‘Tête d’Arlequin’ (1971)

– Henri Matisse: ‘la Liseuse en Blanc et Jaune’ (1919)

– Claude Monet: ‘Waterloo Bridge, London’ (1901)

– Claude Monet: ‘Charing Cross Bridge, London’ (1901)

– Paul Gauguin: ‘Femme devant une fenêtre ouverte, dite la Fiancée’ (1988)

– Meyer de Haan: ‘Autoportrait’ (circa 1889 – ’91)

– Lucian Freud ‘Woman with Eyes Closed’ (2002)

Melding van inbraak

Een beveiligingsbedrijf kreeg ‘s-nachts de melding dat er een inbraakalarm afging. Hierop werd direct de politie gealarmeerd. Die kwamen tot de ontdekking dat een aantal werken waren gestolen. Het is niet bekend of er nog andere voorwerpen zijn ontvreemd.  De Forensische Opsporing van de Politie Rotterdam-Rijnmond heeft sporen veiliggesteld. Rechercheurs spreken met mogelijke getuigen en beschikbare camerabeelden worden uitgekeken. Uit eerste onderzoek is naar voren gekomen dat het gaat om een inbraak die goed is voorbereid. Het onderzoek naar de verdachte(n) is in volle gang. 

Informatie?

De politie heeft de hulp nodig van het publiek. Heeft u iets verdachts gezien in de omgeving van de Westzeedijk in de nacht van maandag op dinsdag 16 oktober tussen 3.00 en 4.00 uur? Of heeft u andere informatie die van belang kan zijn voor het onderzoek? Belt u dan met de politie via 0900-8844. Of met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Foto’s van de schilderijen zijn te bekijken op de website van Politie Rotterdam

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Derde verdachte aangehouden voor dodelijke schietpartijen Erasmus Mc en Heiman Dullaertplein Rotterdam

Rotterdam - De politie heeft vandaag een derde verdachte aangehouden in het onderzoek naar de dodelijke schietpartijen in...

Melding schietpartij blijkt bedreiging, man aangehouden Rotterdam Centraal Station

Rotterdam - Verschillende hulpverleners waaronder de politie en het ambulancepersoneel zijn uitgerukt voor een melding van een bedreiging...

Overval op kledingwinkel Ogér Kruiskade Rotterdam

Rotterdam - Woensdagmiddag 29 November omstreeks 15:03 uur heeft er een overval plaatsgevonden op een winkel aan de...

Woning onbewoonbaar door mogelijk brandstichting Zaagmolenstraat Rotterdam

Rotterdam - Maandagochtend 27 november rond 12.47 uur is er brand uitgebroken in een woning. De brand is...