Voortgang onderzoek naar kunstroof

Date:

Deel bericht:


Rotterdam –
Uit onderzoek naar de kunstroof bij de Kunsthal in Rotterdam is gebleken dat de verdachten via een deur aan de achterzijde van het pand binnen zijn gekomen. Binnen zeer korte tijd waren de schilderijen buitgemaakt en gingen zij er vandoor. Het uitkijken en verzamelen van camerabeelden evenals het opsporingsonderzoek zijn in volle gang. Tot nu toe zijn er geen beelden gevonden die geschikt zijn voor publicatie.

- Advertisement -

Inbrekers stalen in de nacht van maandag op dinsdag zeven kunstwerken uit de Kunsthal aan de Westzeedijk. Ze drongen rond kwart over drie het pand in en stonden in korte tijd weer buiten. Het alarm bij de beveiligingsmaatschappij ging waarop politie en beveiligingsmedewerkers een onderzoek instelden. Rondom het pand waren geen verbrekingen te zien. Ook in het pand bleek niemand aanwezig te zijn.

De beveiligingsmedewerkers gingen naar binnen en constateerden dat de schilderijen weg waren. De Forensische Opsporing heeft uitgebreid onderzoek gedaan en alle aanwezige sporen zowel in de Kunsthal als in de omgeving veilig gesteld. Zo konden zij na uitvoerig onderzoek vaststellen hoe de daders waren binnen gekomen, zonder dat er verbrekingen waarneembaar waren.

De Kunsthal heeft contact opgenomen met de eigenaar van de betreffende werken. Op het moment dat zeker was welke schilderijen het betrof, heeft de Kunsthal in de loop van dinsdagochtend officieel aangifte gedaan. De publicatie van de afbeeldingen heeft wereldwijde media-aandacht voor de kunstroof en de buitgemaakte schilderijen opgeleverd. Daarnaast zijn de beelden internationaal gesignaleerd.

Niet alleen de camerabeelden van de Kunsthal maar ook die vanuit de omgeving zijn veilig gesteld. Alle beelden worden nauwkeurig bekeken door de rechercheurs. Tot nu toe zijn er geen beelden gevonden die geschikt zijn voor publicatie.

Het programma Opsporing Verzocht besteedde eveneens dinsdagavond aandacht aan de zaak. In die uitzending werden ook afbeeldingen van de gestolen schilderijen getoond.

Dankzij alle media-aandacht kwamen enkele tientallen tips binnen die op bruikbaarheid worden onderzocht.

Het team heeft met verschillende getuigen gesproken. Nog steeds is alle informatie welkom. De rechercheurs doen met name een beroep op de bezoekers van de Kunsthal. Bent u de afgelopen week in de Kunsthal geweest en heeft u iets opvallends gezien of gehoord? Of heeft u wellicht foto’s of videobeelden gemaakt? Belt u dan met de politie via 0900-8844. Als u liever spreekt met de Criminele Inlichtingen Eenheid kunt u contact opnemen met 079-3458999. Ook als u in de periode voorafgaand aan de kunstroof opvallende voertuig(en) of personen heeft gezien in de omgeving van de Kunsthal, willen we graag met u spreken.

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Overleden persoon in auto naast tankstation aangetroffen Maasboulevard Rotterdam

Rotterdam - In een auto geparkeerd op een tankstation aan de Maasboulevard in Rotterdam is donderdagmorgen het stoffelijk...

Ruit van kliniek beschoten Weena-Zuid Rotterdam

Rotterdam - In de nacht van vrijdag op zaterdag is een bedrijfspand van een kliniek aan het Weena-zuid...

Politie haalt stoffelijk overschot uit water Schiemond Rotterdam

Rotterdam - In de Maas aan de Schiemond in Rotterdam heeft de politie zondagmiddag rond 14.40 uur een...

Pro-Palestina stoet trekt door centrum Rotterdam

Vanmiddag verzamelden Pro-Palestina demonstranten zich aan de Sluisjesdijk in de Waalhaven. Zij wilden in een autostoet door het...