Ridderkerk heeft weer water

Date:

Deel bericht:


Ridderkerk – 
Rond de 50.000 inwoners van Ridderkerk en Hendrik Ido Ambacht hebben maandagochtend enige tijd geen of weinig water uit de kraan gekregen. Er was een leiding gesprongen. Even na zes uur in de ochtend brak de leiding in de buurt van het pompstation. De brandweer heeft de Rotterdamseweg enige tijd afgezet omdat er flink wat water overheen stroomde.

- Advertisement -

Kort na acht uur meldde het waterbedrijf Oasen dat het probleem was opgelost. Iedereen in Ridderkerk en het noordelijk deel van Hendrik-Ido-Ambacht krijgt wel het advies om het leidingwater de komende dagen te koken alvorens het voor consumptie te gebruiken. Om mensen op het kookadvies te attenderen, heeft Oasen zo’n 15.000 klanten een sms gestuurd. Daarnaast worden er voicemails ingesproken op vaste lijnen.

“Door de lekkage was de druk in de leiding weggevallen. Als die druk wegvalt, kan er grondwater in de leiding zijn gesijpeld”, legt een woordvoerder van het water bedrijf uit. De komende dagen worden er op diverse plekke watermonsters genomen. De verwachting is dat de uitslag van de monsters donderdag bekend is.

Bron : RTV Rijnmond

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Forse schade bij aanrijding Rijnsingel Ridderkerk

Ridderkerk - Op de Rijnsingel in Ridderkerk zijn vrijdagmiddag twee automobilisten met elkaar in botsing gekomen. In één...

Zwaargewonde na ongeluk A15 Ridderkerk, weg nog tot 16.00 dicht

Ridderkerk - Donderdagochtend 28 maart rond 12.30 uur heeft er een ongeval plaatsgevonden. Een vrachtwagen en een personenwagen...

Wandelaar valt in sloot in Ridderkerk

Ridderkerk - Woensdagochtend 27 maart rond 12.00 uur heeft er een ongeval plaatsgevonden waar een wandelaar op een...

Zwaargewonde na steekpartij Ds. Caspar van Gendtstraat Ridderkerk

Ridderkerk - Bij een steekpartij in de Ds. Caspar van Gendtstraat in Ridderkerk is een persoon ernstig gewond...