zondag, augustus 1, 2021
15 C
Rotterdam
zondag 1 augustus 2021

Man rijdt in gekloonde auto


Rotterdam – Agenten hebben dinsdagmiddag een 39-jarige Rotterdammer aangehouden omdat hij reed in een duplicaat-auto. Een identieke kopie van een bestaand voertuig. Bij een duplicaat-auto wordt van een bestaande goede auto een identieke kopie gemaakt. Dit door eenzelfde auto te stelen en het Voertuig Identificatie Nummer (chassisnummer) van de goede auto in de gestolen auto te zetten. Of door van verschillende onderdelen een soortgelijk voertuig op te bouwen.

Vervolgens worden ook valse papieren gemaakt. Gestolen auto’s worden eventueel voorzien van valse of gestolen kentekenplaten. Het gestolen voertuig krijgt zo de identiteit van een soortgelijke auto. Er wordt als het ware een duplicaat van een bestaande auto gemaakt. Wanneer de auto wordt nagetrokken door een agent lijkt alles keurig in orde. Pas wanneer de elektronica zoals een airbag of toerenteller via een ingebouwde chip op unieke nummers wordt bekeken wordt duidelijk dat het een duplicaat betreft.

In dit geval trok de eigenaar van het originele voertuig aan de bel omdat hij een stroom aan bekeuringen kreeg. Omdat de man te goeder trouw was kreeg zijn auo een nieuw kenteken en een bijbehorend kentekenbewijs. De duplicaat-auto had het oude kenteken nog en de bekeuringen bleven komen. Agenten van de Verkeerspolitie konden analyseren waar en wanneer het voertuig vaak reed. Zo troffen zij dinsdagmiddag de duplicaat-auto aan die werd bestuurd door een 39-jarige Rotterdammer.

Het chassisnummer was vervalst en kwam overeen met het chassisnummer op het eveneens zeer professioneel vervalste kentekenbewijs. Door uitgebreid onderzoek werd het originele chassis-nummer toch duidelijk. Het blijkt te gaan om een voertuig dat in 2009 is gestolen.

De bestuurder is overgebracht naar een politiebureau. Uit verhoor en onderzoek moet blijken of hij het voertuig al dan niet te goeder trouw heeft gekocht en of hij verantwoordelijk is voor de gepleegde verkeersovertredingen.

 

 

Related Articles

Vrouw zwaargewond na vechtpartij De Vallei Capelle aan den IJssel

0
Capelle aan den IJssel - Een vrouw is in de nacht van zaterdag op zondag...

Auto en woning beschoten bij schietpartijen in Rotterdam Zuid

0
Rotterdam - Wederom hebben er vannacht in de omgeving van de Oranjeboomstraat in Rotterdam weer...

Gewonde en aanhouding na steekpartij Singel Dordrecht

0
Dordrecht - Bij een steekpartij aan de Singel in Dordrecht is in de nacht van...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

Wie mishandelt kraaien in Overschie met plastic voorwerpen?

Wie mishandelt kraaien in Overschie met plastic voorwerpen? [...]

Douwe Bob maakt excuses aan Rotterdammer Raemon Sluiter

Douwe Bob maakt excuses aan Rotterdammer Raemon Sluiter [...]

2983 nieuwe coronagevallen, 216 in Rotterdam

2983 nieuwe coronagevallen, 216 in Rotterdam [...]

Haven Rotterdam begint vaccinatie alle zeevarenden

Haven Rotterdam begint vaccinatie alle zeevarenden [...]

Politie: vijf aanhoudingen na schietpartij op de Donge

Politie: vijf aanhoudingen na schietpartij op de Donge [...]

Stay Connected

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,006VolgersVolg