zaterdag, juli 31, 2021
18 C
Rotterdam
zaterdag 31 juli 2021

Overvallers houden huis in Rijnmond


Regionaal –
Verschillende overvallers hebben vandaag weer verschillende slachtoffers de stuipen op het lijf gejaagd. Er werden overvallen gepleegd op de Perzische Tuin, Peppelweg, en de Schiedamseweg in Rotterdam. Ook werd een overval gepleegd in winkelcentrum Maaswijk in Spijkenisse en vond er een overval plaats op de Desdemonastraat in Hoogvliet.

Overval op Koerier in IJsselmonde

Een 22-jarige koerier uit Waspik werd door vier mannen overvallen van zijn goederen. Het slachtoffer stapte uit zijn auto om pakketen af te leveren op de Perzische Tuin in IJsselmonde en werd direct daarop hardhandig tegen een muur aangezet. De andere overvallers haalden pakketten uit zijn auto met daar onder andere mobiele telefoons in. De daders stapten in een auto en scheurden daarop weg. In de middag troffen politieagenten naar aanleiding van een foto één van de verdachten aan. Het bleek te gaan om een 23-jarige Rotterdam. Hij is voor verhoor aangehouden en afgevoerd naar het bureau.

Overval op filiaal Marskramer

Een filiaal op de Peppelweg werd woensdagochtend overvallen door twee mannen. Zij kwamen binnen en bedreigden daarop de drie aanwezig personeelsleden met een mes. Een klant die in de winkel was kreeg niets mee van de overval. De mannen gingen er met een onbekende buit vandoor. De politie trof hen ondanks een zoekactie niet meer aan.

Overval op slijterij in Spijkenisse

Vanmiddag rond 13.00 uur pleegde een man een overval op een drankenzaak aan het Vasalisplein. Hierbij raakte niemand gewond. De overvaller bedreigde de medewerkster met een steekwapen en deed een greep in de kassalade. Daarna ging hij er met een onbekend geldbedrag op een brommer vandoor. Er waren tijdens de overval geen klanten aanwezig in de winkel.

Via twitter werd direct een signalement van de verdachte verspreid. Agenten stelden in de omgeving een onderzoek in en ook de heli werd ingezet bij de zoektocht. De verdachte is nog niet gevonden.

Woningovervallers schrikken van hond

Twee mannen hebben woensdagmiddag een mislukte poging tot een woningoverval gedaan in Hoogvliet. Ze drongen gewapend met een pistool en met bivakmutsen op het huis aan de Desdemonastraat binnen. Toen de overvallers even later de hond zagen kozen zij het Hazenpad en sloegen op de vlucht. De bewoonster van het pand kwam met de schrik vrij.

Roofoverval op Belwinkel

Overvallers hebben woensdagavond een roofoverval gepleegd op een belwinkel aan de Schiedamseweg in Rotterdam. Drie mannen kwamen rond half 7 de zaak binnen en bedreigden daarbij het aanwezige personeel. Zij gingen er daarop met een onbekende buit vandoor. De daders zijn niet meer aangetroffen door de politie.

Politie zoekt getuigen

Heeft u iets verdachts gezien in de omgeving van de overvallen, slaat u aan op het signalement of is u anderszins iets opgevallen rond het tijdstip van de overval? Neemt u dan contact op met de politie via 0900-8844. Of bel Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Related Articles

Automobilist rijdt snoeihard tegen trampaal Varkenoordseviaduct Rotterdam

0
Rotterdam - Een automobilist is zaterdagmorgen rond 08.50 uur gewond geraakt nadat hij met zijn...

Man (82) overleden na aanrijding met tram Monseigneur van Steelaan Den Haag

0
Den Haag - Bij een aanrijding met en tram op de Monseigneur van Steelaan is...

Gewonde schietpartij Dieze Rotterdam wordt elders gewond in een auto aangetroffen

0
Rotterdam - Een man is vrijdagavond even na middernacht neergeschoten aan de Dieze in Rotterdam-Oost....

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

Zwaar eenzijdig ongeval bij het Varkenoordseviaduct

Zwaar eenzijdig ongeval bij het Varkenoordseviaduct [...]

Scooterrijder flink gewond na val op de Terbregseweg

Scooterrijder flink gewond na val op de Terbregseweg [...]

Schietpartij op de Donge; gewonde op de vlucht

Schietpartij op de Donge; gewonde op de vlucht [...]

Rotterdam herdenkt deportatie joden bij Loods 24

Rotterdam herdenkt deportatie joden bij Loods 24 [...]

Duncan Laurence bestormt Amerikaanse hitlijsten

Duncan Laurence bestormt Amerikaanse hitlijsten [...]

Stay Connected

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,006VolgersVolg