Brandweerkazerne sluit deuren door bezuiniging

Date:

Deel bericht:


Rotterdam – Door verregaande bezuinigingen sluit de brandweerkazerne in de Pottumstraat aan de Waalhaven in januari 2013 zijn deuren.In de kazerne aan de Pottumstraat werken thans 27 beroepsbrandweerlieden en ongeveer 40 vrijwilligers. Deze zullen verspreid worden over de andere kazernes in Rotterdam en tevens worden opgeleid om te rijden op een SIV. Nieuw is dat er een brandweerkazerne komt aan de Keyenburg nabij de Slinge. Deze kazerne wordt bezet door eerder genoemde SIV (Snel Interventie Voertuig).

- Advertisement -

Dit voertuig wordt ingezet bij bijvoorbeeld beginnende brandjes, maar ook PRIO 1 meldingen waarbij snelheid geboden is.Op een SIV rijden slechts twee personen, de bevelhebber en een brandwacht. Daar is brandweerpersoneel niet blij mee, want het neemt ook een risico met zich mee als je maar met twee personen bent terwijl de bezetting van een tankautospuit (blusauto) 6 mensen telt. De bewoners aan de keyenburg worden binnenkort op de hoogte gesteld van de komst van deze kazerne die 24 uur per dag wordt bemand. 

Er zijn nog een aantal bezuinigingensmaatregelen in aantocht, maar voorzichtigheid is geboden om niet onderbezet te raken met als gevolg een flinke vertraging in de aanrijtijden. De brandweer mag er maximaal acht minuten over doen om een melding te bereiken. Diverse partijen hebben in het verleden al aangegeven bezorgd te zijn op uitspraken van de Ondernemingsraad van de Veiligheidsregio Rotterdam Rijnmond (VVR) in de media.

Bron : IJsselmondenieuws Bekijk ook dit bericht : Brandweer rijdt met kleine brandweerauto

 

 

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Gewonde na steekpartij, politie vindt ook vuurwapen Putselaan Rotterdam

Rotterdam - Bij een steekpartij op de Putselaan in Rotterdam is vrijdagavond rond 18.20 uur een persoon gewond...

Jongen (12) steekt jongen (11) neer Spoorweghaven Rotterdam

Rotterdam - Een 12-jarige jongen heeft woensdagavond een 11-jarige leeftijdsgenoot neergestoken. De steekpartij vond plaats op de Spoorweghaven...

Ruit van woning gesneuveld na explosie Feijenoordkade

Rotterdam - Bij een woning aan de Feijenoordkade in Rotterdam heeft donderdagavond net voor middernacht een explosie plaatsgevonden....

Woning onbewoonbaar na explosie Keyenburg Rotterdam, politie zoekt getuigen

Rotterdam - Vrijdag 29 op zaterdag 30 maart brak bij een woning aan de Keyenburg in Rotterdam-Zuid brand...