Dertig woningen ontruimd gaslek Pijnacker

vrijdag 9 november 2012 13:43


Pijnacker –
In Pijnacker zijn vanmiddag ongeveer dertig huizen urenlang ontruimd geweest vanwege een gaslekkage in Oudlaan. Dat lek onstond tijdens werkzaamheden aan het riool. Met behulp van lagedrukstralen heeft de brandweer geprobeerd het gas neer te laten slaan; de brandweer heeft drie tankautospuiten ingezet. De brandweer werd omstreeks 14:38 uur gealarmeerd voor een gaslekkage; na twintig minuten schaalde de brandweer op naar middelhulpverlening en om 16:00 uur naar grote hulpverlening en GRIP 1.

Joulz en Stedin kwamen ter plaatse om het gas af te sluiten, dit moest op vier punten gebeuren. Omdat de woningen ontruimd waren, werden de bewoners opgevangen in de sporthal. Zodra het gas was afgesloten en het gevaar geweken, dit was omstreeks 18:30 uur, konden de bewoners terug naar hun woningen.

Foto’s : Wilbert Tintel

 

Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

0 reacties

Dertig woningen ontruimd gaslek Pijnacker
Schrijver:

 

 


Pijnacker –
In Pijnacker zijn vanmiddag ongeveer dertig huizen urenlang ontruimd geweest vanwege een gaslekkage in Oudlaan. Dat lek onstond tijdens werkzaamheden aan het riool. Met behulp van lagedrukstralen heeft de brandweer geprobeerd het gas neer te laten slaan; de brandweer heeft drie tankautospuiten ingezet. De brandweer werd omstreeks 14:38 uur gealarmeerd voor een gaslekkage; na twintig minuten schaalde de brandweer op naar middelhulpverlening en om 16:00 uur naar grote hulpverlening en GRIP 1.

Joulz en Stedin kwamen ter plaatse om het gas af te sluiten, dit moest op vier punten gebeuren. Omdat de woningen ontruimd waren, werden de bewoners opgevangen in de sporthal. Zodra het gas was afgesloten en het gevaar geweken, dit was omstreeks 18:30 uur, konden de bewoners terug naar hun woningen.

Foto’s : Wilbert Tintel

 

Grote brand in pand aan Leidsestraatweg in Woerden

Grote brand in pand aan Leidsestraatweg in Woerden

Woerden (UT) - Woensdag 30 september is rond 13.30 uur brand uitgebroken in een pand aan de Leidsestraatweg in Woerden. De brandweer heeft inmiddels opgeschaald naar het sein 'grote brand'. De brand zou woeden in het dak van een oud bedrijfspand. Voorheen zat hier een...

Share This

Deel dit!

Deel het bericht met al je vrienden!