Wanbetalers krijgen politie op bezoek

Date:

Deel bericht:


Regionieuws – 
Inwoners van de regio Rotterdam-Rijnmond die nog een straf of boete hebben openstaan, kunnen in de maanden november en december een bezoekje van de politie verwachten. Wie liever thuis aan een kerstdiner zit dan aan een diepvriesmaaltijd in een cel, moet zorgen dat hij voor die tijd zijn boete of straf heeft voldaan. Het is zeker niet de eerste keer dat de politie aanklopt bij deze mensen. Zij hebben het gehele jaar al brieven van de politie ontvangen waarin wordt gevraagd om het verschuldigde bedrag te komen voldoen.

- Advertisement -

Daarnaast houden agenten zich gedurende het hele jaar door bezig met het langs gaan bij mensen voor het innen van openstaande boetes. Als de boete of straf na negen maanden nog niet is voldaan, mogen de mensen hiervoor worden aangehouden. Het is dus raadzaam om zo snel mogelijk de boete te betalen om problemen te voorkomen. Ook loopt het bedrag enorm op als je niet meteen betaalt.

De politie gaat in december kerstkaarten versturen naar deze burgers. Voor de ontvangers geldt deze als laatste waarschuwing met daarop de tekst: “Viert u kerst met ons?” Daarin vragen we hen nadrukkelijk om te komen betalen en met een schone lei 2013 in te gaan.

Het korps Rotterdam-Rijnmond zet in de maanden november en december extra agenten in om deze burgers te bezoeken. Die geven hen nog een allerlaatste kans om meteen aan de deur te betalen. Doen ze dit niet, kan dit leiden tot hun aanhouding.

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Politie houdt verdachten aan na melding schietpartij A20 Rotterdam

Rotterdam - Op de A20 ter hoogte van Rotterdam heeft in de nacht van zaterdag op zondag mogelijk...

Brand in lading vuilniswagen Mathenesserplein Rotterdam

Vrijdagochtend 12 april rond 11.30 uur is er brand uitgebroken in de lading van een vuilniswagen op het...

Scooterrijder wordt geschept door automobiliste Zwartehondstraat Rotterdam

Rotterdam - Een automobiliste lette dinsdagmiddag 9 april even niet op terwijl ze de garage uitreed aan de...

ICI Paris XL tijdelijk ontruimd door brandlucht Lijnbaan Rotterdam

Rotterdam - Zondagmiddag 31 maart rond 16.20 uur is de ICI Paris XL korte tijd ontruimd geweest vanwege...