Wanbetalers krijgen politie op bezoek

Date:

Deel bericht:


Regionieuws – 
Inwoners van de regio Rotterdam-Rijnmond die nog een straf of boete hebben openstaan, kunnen in de maanden november en december een bezoekje van de politie verwachten. Wie liever thuis aan een kerstdiner zit dan aan een diepvriesmaaltijd in een cel, moet zorgen dat hij voor die tijd zijn boete of straf heeft voldaan. Het is zeker niet de eerste keer dat de politie aanklopt bij deze mensen. Zij hebben het gehele jaar al brieven van de politie ontvangen waarin wordt gevraagd om het verschuldigde bedrag te komen voldoen.

- Advertisement -

Daarnaast houden agenten zich gedurende het hele jaar door bezig met het langs gaan bij mensen voor het innen van openstaande boetes. Als de boete of straf na negen maanden nog niet is voldaan, mogen de mensen hiervoor worden aangehouden. Het is dus raadzaam om zo snel mogelijk de boete te betalen om problemen te voorkomen. Ook loopt het bedrag enorm op als je niet meteen betaalt.

De politie gaat in december kerstkaarten versturen naar deze burgers. Voor de ontvangers geldt deze als laatste waarschuwing met daarop de tekst: “Viert u kerst met ons?” Daarin vragen we hen nadrukkelijk om te komen betalen en met een schone lei 2013 in te gaan.

Het korps Rotterdam-Rijnmond zet in de maanden november en december extra agenten in om deze burgers te bezoeken. Die geven hen nog een allerlaatste kans om meteen aan de deur te betalen. Doen ze dit niet, kan dit leiden tot hun aanhouding.

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Drie gewonden na steekpartij in Rotterdam-Centrum

Rotterdam - Zaterdagnacht 23 september rond 5.37 uur zijn er bij een steekpartij in Rotterdam-centrum drie personen gewond...

Verdachte van dodelijk ongeval Maasboulevard Rotterdam nog twee weken langer vast

Rotterdam - De 37-jarige man uit Nijmegen die wordt verdacht voor het veroorzaken van het dodelijke ongeluk op...

Politie op zoek naar getuigen van schietpartij Nozemanstraat Rotterdam

Rotterdam - De politie is op zoek naar getuigen van een schietpartij op de Heemraadsingel met de Nozemanstraat...

Twee doden na ongeluk, automobilist slaat op de vlucht Boerengatbrug Rotterdam (video)

Rotterdam - Zaterdagavond 2 september rond 21.35 uur heeft er een dodelijk ongeval plaatsgevonden op de Boerengatbrug in...