Wanbetalers krijgen politie op bezoek

Date:

Deel bericht:


Regionieuws – 
Inwoners van de regio Rotterdam-Rijnmond die nog een straf of boete hebben openstaan, kunnen in de maanden november en december een bezoekje van de politie verwachten. Wie liever thuis aan een kerstdiner zit dan aan een diepvriesmaaltijd in een cel, moet zorgen dat hij voor die tijd zijn boete of straf heeft voldaan. Het is zeker niet de eerste keer dat de politie aanklopt bij deze mensen. Zij hebben het gehele jaar al brieven van de politie ontvangen waarin wordt gevraagd om het verschuldigde bedrag te komen voldoen.

- Advertisement -

Daarnaast houden agenten zich gedurende het hele jaar door bezig met het langs gaan bij mensen voor het innen van openstaande boetes. Als de boete of straf na negen maanden nog niet is voldaan, mogen de mensen hiervoor worden aangehouden. Het is dus raadzaam om zo snel mogelijk de boete te betalen om problemen te voorkomen. Ook loopt het bedrag enorm op als je niet meteen betaalt.

De politie gaat in december kerstkaarten versturen naar deze burgers. Voor de ontvangers geldt deze als laatste waarschuwing met daarop de tekst: “Viert u kerst met ons?” Daarin vragen we hen nadrukkelijk om te komen betalen en met een schone lei 2013 in te gaan.

Het korps Rotterdam-Rijnmond zet in de maanden november en december extra agenten in om deze burgers te bezoeken. Die geven hen nog een allerlaatste kans om meteen aan de deur te betalen. Doen ze dit niet, kan dit leiden tot hun aanhouding.

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Explosie veroorzaakt schade aan deur en auto Kleine Visserijstraat Rotterdam

Rotterdam - In de nacht van donderdag op vrijdag is de politie gealarmeerd na een explosie in de...

Brand in appartement op 48e verdieping Zalmhaventoren Rotterdam

Rotterdam - In een appartement van de Zalmhaventoren in Rotterdam heeft afgelopen nacht korte tijd brand gewoed. De...

Man raakt zwaargewond na steekpartij Mauritsstraat Rotterdam

Rotterdam - In de nacht van dinsdag 11 juni op woensdag 12 juni heeft er een steekpartij plaatsgevonden...

Aanhoudingen en inbeslagnames bij grote verkeerscontrole Maasboulevard Rotterdam

Rotterdam - De politie heeft woensdagmiddag en avond een grote controle gehouden op de Maasboulevard. Als Nieuws op...