Politie benoemd 45 politiekids

Date:

Deel bericht:

Vlaardingen – Sjoerd Top, districtschef van de politie, en Tjerk Bruinsma, burgemeester van Vlaardingen, hebben woensdagmiddag 45 Politiekids beëdigd. Vanaf nu gaan zij een aantal keer per jaar samen met agenten op stap in de wijken van Vlaardingen. Het project ‘Politiekids’ is bedoeld om kinderen in de leeftijd van 6 tot en met 10 jaar op een leuke manier kennis te laten maken met de politie.

- Advertisement -

Ze gaan met agenten op stap en krijgen vooraf instructies. De kinderen gaan onder meer preventie- en promotiemateriaal uitdelen. Maar het kan ook zijn dat ze tijdens een verkeerscontrole de verkeersdeelnemers vragen om voorzichtig te rijden, zodat er veilig gespeeld kan worden in de wijk. De eerste actie staat gepland voor woensdagmiddag 21 november.

De kinderendragen tijdens de actie een fluorescerend vest en een pet met daarop ‘Politiekids’. Zo zijn ze duidelijk herkenbaar. Woensdagmiddag namen de kinderen hun ‘uniform’ in ontvangst. Daarvoor hadden ze, onder toeziend oog van burgemeester Tjerk Bruinsma en districtschef Sjoerd Top, de belofte afgelegd zich netjes te gedragen en het samen met de politie veiliger te gaan maken.

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Grote brand in leegstaand kantoorpand Oosthavenkade Vlaardingen

Vlaardingen - In een groot kantoorpand aan de Oosthavenkade in Vlaardingen is donderdagmorgen rond 07.00 uur een grote...

Drugslab 5e Industriestraat in Vlaardingen ontmanteld

Vlaardingen - Een groot drugslab in een bedrijfspand aan de 5e Industriestraat in Vlaardingen is woensdag door een...

Steekpartij aan de Johannes Muldersstraat in Vlaardingen

Zaterdagavond rond zes uur werd een steekpartij gemeld aan de Johannes Muldersstraat in Vlaardingen. Daar hadden twee mannen...

Rotterdammer (15) en Krimpenaar (16) in Vlaardingen opgepakt voor nieuwe poging aanslag woning loodgieter

Vlaardingen - Nog steeds is er verscherpt toezicht in Vlaardingen en daarom controleerden agenten in de nacht van...