Politie deelt preventietips uit

Date:

Deel bericht:

Pijnacker – Nootdorp – De politie attendeerde de afgelopen week bewoners erop dat een in het donker gehuld huis een gemakkelijk doelwit is voor inbrekers. De preventieacties vonden plaats in het kader van het winteroffensief tegen woninginbraken: ‘Licht zet inbrekers in het zicht’. De dagen worden korter. Als ’s avonds een woning in het donker is gehuld, is het voor een inbreker duidelijk dat u niet thuis bent en dat hij ongezien zijn gang kan gaan.

- Advertisement -

Daarom bezocht de politie in Pijnacker/Nootdorp wijken waar regelmatig wordt ingebroken, de zogenoemde hotspotgebieden. In Nootdorp controleerden agenten 830 woningen in de wijken Plan West en ‘s-Gravenhout. Bij 36 woningen was duidelijk te zien dat er niemand thuis was. Er brandde binnen geen verlichting. In de wijk Tolhek in Pijnacker werden 35 woningen gecontroleerd. Hier waren 6 woningen helemaal donker. De bewoners kregen een brief met een toelichting op de actie en een folder met preventietips in de bus gestopt. De reacties van de bewoners op de preventieacties waren positief.

Zorg voor goede verlichting en goed zicht

U kunt zelf ook veel doen om te voorkomen dat u slachtoffer wordt van een woninginbraak. Wek de indruk dat er iemand thuis is. Het gebruik van verlichting in de diverse woonvertrekken op wisselende tijdstippen door het gebruik van tijdschakelaars levert daaraan een bijdrage. Gebruik van schemergeschakelde verlichting bij de toegangsdeuren van de woning zorgt er voor dat de buren beter een oogje in het zeil kunnen houden. Verdachte omstandigheden kunnen ze dan melden bij de politie.

Woninginbraak heeft enorme impact

Onbekenden doorzoeken uw huis en uw eigendommen en gevoelens van onbehagen kunnen sterk toenemen. Voorkom dit zoveel mogelijk en wees alert! Hoort of ziet u iets verdachts, aarzel dan niet en bel 112. Liever tien keer voor niets gebeld, dan dat u achteraf tegen uzelf moet zeggen: had ik maar … Volg zo mogelijk op veilige afstand de persoon totdat de politie ter plaatse is. Let goed op gegevens als kenteken voertuig, kleding, signalement en noteer ze indien mogelijk.
Kijk voor preventietips op www.politiekeurmerk.nl.

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Gewonde na steekpartij Veilingstraat Pijnacker

Pijnacker -  Een 17-jarige jongen uit Berkel en Rodenrijs is in de nacht van zaterdag op zondag gewond...

13-08 112 Rijnmond Kort: Brandweer druk met meerdere branden en zwemmer overleden in Hellevoetsluis

In dit nieuwsbericht vind je een verzameling van 112-nieuws van zaterdag 13 augustus. Ook vind je hier links...

Hondje gered bij forse woningbrand Vossenzoom Pijnacker

Pijnacker - De brandweer heeft zaterdagmiddag een hondje uit een brandende woning gered. Rond kwart over twee brak...

Twee gewonden na botsing met boom Duikersloot Pijnacker

Pijnacker - Bij een éénzijdig ongeval op de Duikersloot in Pijnacker zijn vrijdagavond laat twee gewonden gevallen. Door...