Politie houdt verkeerscontrole

Date:

Deel bericht:

Nieuwerkerk aan den IJssel – De politie heeft dinsdag 13 november van 19.00 uur tot woensdag 14 november 03.00 uur samen met de RDW een algemene verkeerscontrole gehouden op de Hoogeveenenweg. Diverse voertuigen zijn gecontroleerd waarbij er door de RDW 8 bekeuringen zijn geschreven voor technische gebreken: gladde banden, losse accu, niet werkende verlichtingen en een niet werkende claxon. Een bestuurder moest zijn identiteit tonen. Er is 1 kentekenbewijs ingevorderd vanwege de slechte technische staat van het voertuig.

- Advertisement -

 

De politie heeft 65 blaastesten afgenomen en 65 voertuigen gecontroleerd. Tijdens de controle van een auto zijn er diverse wapens aangetroffen, zoals traangas, messen en een taser. De 22-jarige bestuurder en de 19-jarige bijrijder, beiden uit Nieuwerkerk aan den IJssel, zijn aangehouden. De vondst in de auto was aanleiding om ook de woning van de bestuurder te doorzoeken. Daar werden nepvuurwapen, ploertendoder en vermoedelijk zwaar vuurwerk aangetroffen.

In een andere auto werd een klein zakje wiet aangetroffen en in beslaggenomen. De politie maakt proces-verbaal op tegen deze bestuurder.

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

Gerelateerd