Zeehavenpolitie controleerd schepen en vrachtwagens

vrijdag 16 november 2012 22:29
07-evoa_controle2.jpg


Rotterdam –
De afgelopen week heeft de Zeehavenpolitie diverse acties uitgevoerd gericht op het voorkomen en aanpakken van illegale afvalstromen. Samen met KLPD, de Douane, het Havenbedrijf Rotterdam en Inspectie Transport en Leefomgeving zijn controles op de zeevaart, containers en binnenvaartschepen in de Rotterdamse haven uitgevoerd. Deze acties maakten deel uit een internationale actie met alle landen aangesloten bij Aquapol.

Marpol

Aan boord van de zeeschepen werden opsporingsonderzoeken verricht op handelingen in de machinekamer m.b.t. olie,- en waterresiduen, teneinde vast te stellen of er illegaal is geloosd. Documenten worden tijdens de controle aan boord van tankschepen gecontroleerd. Bij dit onderzoek worden peilingen verricht in de machinekamergebonden olie,- en afval tanks. Bekeken wordt of dit beiden met elkaar overeenkomt.

Tijdens de controle zijn vier zeeschepen gecontroleerd. In twee gevallen zijn er verschillen vastgesteld, welke niet uitgelegd konden worden. Hiervoor is een proces-verbaal opgemaakt. Twee binnenvaartschepen werden gecontroleerd in samenwerking met het Havenbedrijf Rotterdam op het scheepsafvalstoffenbesluit (CDNI). Hier zijn geen bijzonderheden vastgesteld.

EVOA

EVOA-controles richten zich op het volgens de regels overbrengen van afvalstoffen binnen, naar en uit de Europese Gemeenschap. Zo kent Engeland bijvoorbeeld geen afvalverwerkingsbedrijven en wordt het afval van Engeland per schip overgebracht naar Nederland om hier te worden verwerkt. Om te bepalen of dit volgens de regels gebeurt hebben Zeehavenpolitie, Douane en ILT dinsdag op de Vulcaanweg de containers van drie ferryschepen met in totaal 50 afvalcontainers gecontroleerd. Hierbij is gebruik gemaakt van de backscatter van de Douane, zijn gasmetingen uitgevoerd en zijn containers fysiek gecontroleerd. Er zijn lichte overtredingen geconstateerd, welke met een bestuurlijke waarschuwing worden afgedaan. Twee transporten werden geblokkeerd, omdat er geen juiste vervoersdocumenten aanwezig waren.

Vervoer afval over weg

De derde dag stond in het teken van afvaltransport over de weg, metaalafvallen en metaaldiefstal en het vervoer van gevaarlijke stoffen. Samen met de ILT, Douane en Spoorwegpolitie, RMT heeft de Zeehavenpolitie 39 vrachtwagencombinaties en busjes gecontroleerd. De backscatter van de Douane heeft binnenkomende containers gescand op inhoud. Er zijn diverse bekeuringen uitgeschreven voor te zwaar beladen voertuigen (3x) en gladde banden. Een gecontroleerde chauffeur bleek nog een boete open te hebben staan van 225,00 euro welke hij direct heeft voldaan. Een Bulgaarse man vervoerde bedrijfsmatig afval zonder vergunning. Hiervoor kreeg hij een schikkingsvoorstel van 2.000,00 euro. De man kon hieraan niet voldoen, waarop zijn bestelbus in beslag is genomen. Tegen betaling van de boete inclusief sleepkosten (169,00 euro) en stallingskosten (15,00 per dag) kan hij zijn voertuig terug krijgen. In totaal werden voor ongeveer 10.000,00 euro aan boetes uitgeschreven.

Bij de controle zijn diverse waarschuwingen gegeven voor onjuiste vervoersdocumenten tijdens EVOA- afvaltransporten en stuwage. Een afvaltransport naar België had niet de juiste papieren voor dit transport. De lading bleek bovendien vervuild te zijn. Na overleg met de Belgische autoriteiten is besloten de container in Antwerpen verder te onderzoeken.

Door de KLPD Dienst Waterpolitie werden deze dag ook vier binnenvaartschepen gecontroleerd op EVOA-afval. Er werden geen overtredingen geconstateerd. Wel bleek dat een persoon stond gesignaleerd voor een openstaande boete, die betaald werd.

Binnenvaart

Tijdens de vierde en laatste dag werden containerschepen in de binnenvaart gecontroleerd op het vervoer van EVOA-afval. In de gehele Rotterdamse haven zijn negentien schepen gecontroleerd. Zeven containers staan geblokkeerd voor nader onderzoek, omdat de juiste documenten ontbraken. Er zijn negen bestuurlijke waarschuwingen uitgereikt.

Foto : politie.nl

 

Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

0 reacties

Zeehavenpolitie controleerd schepen en vrachtwagens
Schrijver:

 

07-evoa_controle2.jpg 


Rotterdam –
De afgelopen week heeft de Zeehavenpolitie diverse acties uitgevoerd gericht op het voorkomen en aanpakken van illegale afvalstromen. Samen met KLPD, de Douane, het Havenbedrijf Rotterdam en Inspectie Transport en Leefomgeving zijn controles op de zeevaart, containers en binnenvaartschepen in de Rotterdamse haven uitgevoerd. Deze acties maakten deel uit een internationale actie met alle landen aangesloten bij Aquapol.

Marpol

Aan boord van de zeeschepen werden opsporingsonderzoeken verricht op handelingen in de machinekamer m.b.t. olie,- en waterresiduen, teneinde vast te stellen of er illegaal is geloosd. Documenten worden tijdens de controle aan boord van tankschepen gecontroleerd. Bij dit onderzoek worden peilingen verricht in de machinekamergebonden olie,- en afval tanks. Bekeken wordt of dit beiden met elkaar overeenkomt.

Tijdens de controle zijn vier zeeschepen gecontroleerd. In twee gevallen zijn er verschillen vastgesteld, welke niet uitgelegd konden worden. Hiervoor is een proces-verbaal opgemaakt. Twee binnenvaartschepen werden gecontroleerd in samenwerking met het Havenbedrijf Rotterdam op het scheepsafvalstoffenbesluit (CDNI). Hier zijn geen bijzonderheden vastgesteld.

EVOA

EVOA-controles richten zich op het volgens de regels overbrengen van afvalstoffen binnen, naar en uit de Europese Gemeenschap. Zo kent Engeland bijvoorbeeld geen afvalverwerkingsbedrijven en wordt het afval van Engeland per schip overgebracht naar Nederland om hier te worden verwerkt. Om te bepalen of dit volgens de regels gebeurt hebben Zeehavenpolitie, Douane en ILT dinsdag op de Vulcaanweg de containers van drie ferryschepen met in totaal 50 afvalcontainers gecontroleerd. Hierbij is gebruik gemaakt van de backscatter van de Douane, zijn gasmetingen uitgevoerd en zijn containers fysiek gecontroleerd. Er zijn lichte overtredingen geconstateerd, welke met een bestuurlijke waarschuwing worden afgedaan. Twee transporten werden geblokkeerd, omdat er geen juiste vervoersdocumenten aanwezig waren.

Vervoer afval over weg

De derde dag stond in het teken van afvaltransport over de weg, metaalafvallen en metaaldiefstal en het vervoer van gevaarlijke stoffen. Samen met de ILT, Douane en Spoorwegpolitie, RMT heeft de Zeehavenpolitie 39 vrachtwagencombinaties en busjes gecontroleerd. De backscatter van de Douane heeft binnenkomende containers gescand op inhoud. Er zijn diverse bekeuringen uitgeschreven voor te zwaar beladen voertuigen (3x) en gladde banden. Een gecontroleerde chauffeur bleek nog een boete open te hebben staan van 225,00 euro welke hij direct heeft voldaan. Een Bulgaarse man vervoerde bedrijfsmatig afval zonder vergunning. Hiervoor kreeg hij een schikkingsvoorstel van 2.000,00 euro. De man kon hieraan niet voldoen, waarop zijn bestelbus in beslag is genomen. Tegen betaling van de boete inclusief sleepkosten (169,00 euro) en stallingskosten (15,00 per dag) kan hij zijn voertuig terug krijgen. In totaal werden voor ongeveer 10.000,00 euro aan boetes uitgeschreven.

Bij de controle zijn diverse waarschuwingen gegeven voor onjuiste vervoersdocumenten tijdens EVOA- afvaltransporten en stuwage. Een afvaltransport naar België had niet de juiste papieren voor dit transport. De lading bleek bovendien vervuild te zijn. Na overleg met de Belgische autoriteiten is besloten de container in Antwerpen verder te onderzoeken.

Door de KLPD Dienst Waterpolitie werden deze dag ook vier binnenvaartschepen gecontroleerd op EVOA-afval. Er werden geen overtredingen geconstateerd. Wel bleek dat een persoon stond gesignaleerd voor een openstaande boete, die betaald werd.

Binnenvaart

Tijdens de vierde en laatste dag werden containerschepen in de binnenvaart gecontroleerd op het vervoer van EVOA-afval. In de gehele Rotterdamse haven zijn negentien schepen gecontroleerd. Zeven containers staan geblokkeerd voor nader onderzoek, omdat de juiste documenten ontbraken. Er zijn negen bestuurlijke waarschuwingen uitgereikt.

Foto : politie.nl

 

Auto in brand Bredeweg Haastrecht

Auto in brand Bredeweg Haastrecht

Haastrecht - Op de Bredeweg in Haastrecht is afgelopen nacht brand ontstaan in een personenauto, de brand is vermoedelijk aangestoken. De brandweer werd in eerste instantie naar een verkeerd adres gestuurd, eenmaal ter plaatse stond de auto al grotendeels in brand. De...

Auto te water van Oudheusdenweg Zevenhuizen

Auto te water van Oudheusdenweg Zevenhuizen

Zevenhuizen - Een automobilist is zondagmorgen omstreeks half elf te water geraakt met zijn voertuig langs de Ban Oudheusdenweg in Zevenhuizen. Omdat niet duidelijk was of er nog slachtoffers in het voertuig zouden zitten werd de brandweer met onder andere twee...

Share This

Deel dit!

Deel het bericht met al je vrienden!