Vier aanhoudingen na poging overval

zaterdag 17 november 2012 09:20

Moordrecht – De politie heeft vrijdagavond 16 november vier mannen aangehouden die ervan verdacht worden betrokken te zijn geweest bij een poging overval. Rond negen uur ’s avonds klonk de deurbel in een woning aan de Ooievaardreef in Moordrecht. De bewoonster deed open en werd direct door twee mannen bedreigd. Een van hen was in het bezit van een wapen. De bewoonster deelde meteen een klap uit. De overvallers waren daar kennelijk niet op berekend en vluchtten weg.

De bewoonster waarschuwde haar man, die nog net een rode auto haastig zag wegrijden. Hij sprong in zijn auto en besloot hen te achtervolgen. Hij volgde de rode auto over de A12 in de richting van Gouda. Op een gegeven moment gaf hij de achtervolging op en reed richting huis. Daar informeerde hij en zijn vrouw de politie over de auto en het kenteken.

Cameratoezicht

De politie schakelde stadstoezicht in. Via de camera’s van stadstoezicht in Gouda werd de rode auto al snel gezien. De auto stopte in de Kazernestraat en een persoon stapte uit de auto. Op de camera’s was te zien dat hij een tasje meenam. Even later werd hij zonder tasje op beeld vastgelegd. Op de Nieuwe Markt kon hij worden aangehouden. Het tasje is snel daarop gevonden en daarin werd een wapen aangetroffen.

De rode auto werd door de politie in het centrum van Gouda gezien en op de Vogelenzang kon de auto tot stilstand worden gebracht. Omdat de inzittenden mogelijk vuurwapen gevaarlijk waren, werd een zogenaamde uitpraatprocedure gestart. De drie inzittenden konden worden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Getuigen gezocht

De politie zet het onderzoek naar de poging tot overval en de verdachten voort. Heeft u iets gezien in de uren voor of na de poging tot overval in Moordrecht dat kan helpen bij het onderzoek, dan komen we graag met u in contact. U kunt bellen naar 0900-8844 (lokaal tarief). Anoniem melden is ook mogelijk, bel Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

 

Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

0 reacties

Vier aanhoudingen na poging overval
Schrijver:

 

 

Moordrecht – De politie heeft vrijdagavond 16 november vier mannen aangehouden die ervan verdacht worden betrokken te zijn geweest bij een poging overval. Rond negen uur ’s avonds klonk de deurbel in een woning aan de Ooievaardreef in Moordrecht. De bewoonster deed open en werd direct door twee mannen bedreigd. Een van hen was in het bezit van een wapen. De bewoonster deelde meteen een klap uit. De overvallers waren daar kennelijk niet op berekend en vluchtten weg.

De bewoonster waarschuwde haar man, die nog net een rode auto haastig zag wegrijden. Hij sprong in zijn auto en besloot hen te achtervolgen. Hij volgde de rode auto over de A12 in de richting van Gouda. Op een gegeven moment gaf hij de achtervolging op en reed richting huis. Daar informeerde hij en zijn vrouw de politie over de auto en het kenteken.

Cameratoezicht

De politie schakelde stadstoezicht in. Via de camera’s van stadstoezicht in Gouda werd de rode auto al snel gezien. De auto stopte in de Kazernestraat en een persoon stapte uit de auto. Op de camera’s was te zien dat hij een tasje meenam. Even later werd hij zonder tasje op beeld vastgelegd. Op de Nieuwe Markt kon hij worden aangehouden. Het tasje is snel daarop gevonden en daarin werd een wapen aangetroffen.

De rode auto werd door de politie in het centrum van Gouda gezien en op de Vogelenzang kon de auto tot stilstand worden gebracht. Omdat de inzittenden mogelijk vuurwapen gevaarlijk waren, werd een zogenaamde uitpraatprocedure gestart. De drie inzittenden konden worden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Getuigen gezocht

De politie zet het onderzoek naar de poging tot overval en de verdachten voort. Heeft u iets gezien in de uren voor of na de poging tot overval in Moordrecht dat kan helpen bij het onderzoek, dan komen we graag met u in contact. U kunt bellen naar 0900-8844 (lokaal tarief). Anoniem melden is ook mogelijk, bel Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

 

Auto in brand gestoken Putselaan Rotterdam

Auto in brand gestoken Putselaan Rotterdam

Rotterdam - Op de Putselaan heeft in de nacht van zaterdag op zondag een auto in brand gestaan. Bij aankomst van de brandweer stond de gehele auto al in brand en was er geen redden meer aan. De brandweer had het vuur uiteindelijk snel onder controle. De politie heeft...

Politie rijdt auto klem bij afrit A20 Moordrecht

Politie rijdt auto klem bij afrit A20 Moordrecht

Moordrecht - Politieagenten hebben zaterdagmorgen een auto klemgereden op de afrit bij Moordrecht. Bij de politie was een melding binnengekomen dat de bestuurder op de A13 een vuurwapen zou hebben laten zien aan een andere bestuurder.  De politie hield op de afrit een...

Share This

Deel dit!

Deel het bericht met al je vrienden!