Vier aanhoudingen na poging overval

Date:

Deel bericht:

Moordrecht – De politie heeft vrijdagavond 16 november vier mannen aangehouden die ervan verdacht worden betrokken te zijn geweest bij een poging overval. Rond negen uur ’s avonds klonk de deurbel in een woning aan de Ooievaardreef in Moordrecht. De bewoonster deed open en werd direct door twee mannen bedreigd. Een van hen was in het bezit van een wapen. De bewoonster deelde meteen een klap uit. De overvallers waren daar kennelijk niet op berekend en vluchtten weg.

- Advertisement -

De bewoonster waarschuwde haar man, die nog net een rode auto haastig zag wegrijden. Hij sprong in zijn auto en besloot hen te achtervolgen. Hij volgde de rode auto over de A12 in de richting van Gouda. Op een gegeven moment gaf hij de achtervolging op en reed richting huis. Daar informeerde hij en zijn vrouw de politie over de auto en het kenteken.

Cameratoezicht

De politie schakelde stadstoezicht in. Via de camera’s van stadstoezicht in Gouda werd de rode auto al snel gezien. De auto stopte in de Kazernestraat en een persoon stapte uit de auto. Op de camera’s was te zien dat hij een tasje meenam. Even later werd hij zonder tasje op beeld vastgelegd. Op de Nieuwe Markt kon hij worden aangehouden. Het tasje is snel daarop gevonden en daarin werd een wapen aangetroffen.

De rode auto werd door de politie in het centrum van Gouda gezien en op de Vogelenzang kon de auto tot stilstand worden gebracht. Omdat de inzittenden mogelijk vuurwapen gevaarlijk waren, werd een zogenaamde uitpraatprocedure gestart. De drie inzittenden konden worden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Getuigen gezocht

De politie zet het onderzoek naar de poging tot overval en de verdachten voort. Heeft u iets gezien in de uren voor of na de poging tot overval in Moordrecht dat kan helpen bij het onderzoek, dan komen we graag met u in contact. U kunt bellen naar 0900-8844 (lokaal tarief). Anoniem melden is ook mogelijk, bel Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Harddrugs en grondstoffen voor productie harddrugs aangetroffen in garagebox Moordrecht

Moordrecht - Lekkage van vaten in garage leidt tot vondst van partij harddrugs en grondstoffen voor drugsproductie In twee...

A20 dicht na éénzijdig ongeluk, auto raakt motorblok kwijt bij Moordrecht

Moordrecht - Afgelopen vond er een eenzijdig ongeval plaats op de A20 ter hoogte van Moordrecht, in de...

Middelbrand op de Oostpolderweg in Moordrecht

Moordrecht - Zaterdagmorgen om tien over half elf werd een gebouwbrand gemeld op de Oostpolderweg in Moordrecht. De...

Geen treinen tussen Alphen en Gouda door aanrijding bij Moordrecht

Moordrecht - Rond 05.40 uur afgelopen nacht heeft er op het traject tussen Gouda en Alphen aan den...