Aanrader gooit vrouw (18) in het water

Date:

Deel bericht:

Delft – Een 18-jarige vrouw uit Delft fietste vrijdagavond 16 november omstreeks 21.30 uur vanuit Delfgauw over het Hoogspanningspad richting Vitesse Delft. Een tegemoetkomende fietser bracht haar ten val, randde haar op gewelddadige wijze aan en probeerde de vrouw te verkrachten. De politie doet onderzoek en is op zoek naar getuigen.

- Advertisement -

De Delftse fietste vanuit haar werk in Delfgauw op weg naar huis over het Hoogspanningspad in Delft, een fietspad dat parallel loopt aan de Tanthofdreef aan de ene kant en aan de andere kant het treinspoor. Net voorbij de kruising met de Valkenlaan en ter hoogte van zelfbedieningsgroothandel de Makro aan de andere kant van het spoor zag de vrouw een man in tegemoetkomende richting haar kant op fietsen.

Op het moment dat zij elkaar passeerden maakte de verdachte een onverwachte beweging waar de vrouw van schrok. De man sprong van zijn fiets, rende achter de vrouw aan, trok haar van haar fiets en gooide haar op de grond. Er ontstond een worsteling tussen de verdachte en de vrouw, hierbij verzette de Delftse zich heftig. Uiteindelijk wist de vrouw op te staan. De verdachte reageerde hier direct op. Hij tilde de vrouw op en gooide haar in de lager gelegen sloot. Waar de verdachte vervolgens heen vluchtte kon de Delftse vanuit het water niet zien of horen. Hulp De vrouw durfde enige tijd later met haar mobiele telefoon die ze nog bij zich had haar familie te alarmeren. Met berichten over en weer kon de familie de plaats waar de Delftse in het water stond traceren en de vrouw uit het water trekken. Zij zijn naar haar ouderlijk huis gereden en belden direct de politie. De politie onderzocht vrijdagavond de plaats waar de aanranding plaatsvond en forensische opsporing deed sporenonderzoek.

Signalement

Van de verdachte is het volgende summiere signalement bekend: een negroïde man met een normaal postuur. Hij ging gekleed in een beige jas met daaronder een wit shirt met opdruk. Hij reed op een fiets komend uit de richting van Vitesse Delft richting station Delft Zuid.

Getuigen

Onder leiding van het Openbaar Ministerie startte de politie een rechercheonderzoek met een Team Grootschalige Opsporing (TGO) van 25 rechercheurs en roept getuigen die iets van de aanranding hebben gezien of gehoord zich te melden. Bent u getuige geweest van wat er vrijdagavond 16 november om 21.35 uur op het Hoogspanningspad is gebeurd, heeft u iets gehoord of gezien, of heeft u meer informatie die kan helpen bij het opsporen van de dader? Neemt u dan contact op met het rechercheteam via 0900-8844. Liever anoniem? Bel met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Delftenaar duwt man op spoor bij station Vlissingen

Vlissingen, Delft - De Politie heeft een 21-jarige man uit Delft aangehouden. De man wordt ervan verdacht iemand...

Man zwaargewond na steekpartij in Delft op eerste kerstdag

Delft - Op maandagavond 25 december, eerste kerstdag, is in Delft een man zwaargewond geraakt bij een steekincident....

Verdachte van steekpartij vlucht in bestelbus en veroorzaakt meerdere aanrijdingen

Delft / Rijswijk - Rond 18.30 uur vond woensdag 19 juli bij een ziekenhuis aan de Reinier de...

Ouders bevallen van dochtertje Bente op afrit A13 bij Delft

Wanneer je later gevraagd wordt waar je kind is geboren, dan hebben de ouders van  een kersverse dochter...