zaterdag, januari 16, 2021

Verdachten overval Gruutkamp aangehouden

Rotterdam – Wij hebben zaterdagochtend drie verdachten aangehouden voor de overval op een woning aan de Gruutkamp de dag daarvoor. Twee mannen kwamen vrijdagmiddag rond 16.30 bij de 64-jarige bewoonster aan de deur en zeiden dat ze postkaarten verkochten. Toen de vrouw de voordeur opende, probeerde het tweetal binnen te komen. De bewoonster hield hen tegen. Een van de verdachten zag toen de kans om sierraden van de vrouw af te rukken. Hierbij raakte het slachtoffer lichtgewond aan haar arm.

Vervolgens gingen de twee verdachten er vandoor. De vrouw was erg geschrokken, maar hoefde niet naar het ziekenhuis. Wij startten direct een onderzoek. Een van de getuigen had het kenteken van de auto waarin de overvallers erin vandoor gingen genoteerd. Dit kenteken zetten wij meteen in ons ANPR-systeem. Zaterdagochtend rond half negen leverde dat een hit op bij de Maastunnel. De drie inzittenden van de auto werden aangehouden. Zij worden verdacht van betrokkenheid bij de overval. Het gaat om Rotterdammers van 19, 18 en 17 jaar oud. Zij zitten vast.

Heeft u in de week voorafgaand aan de overval iets verdacht gezien of zijn u zaken opgevallen? Neem dan contact met ons op. Dit kan telefonisch via 0900-8844. U kunt tips ook anoniem doorgeven door Meld Misdaad Anoniem te bellen via 0800-7000.

Related Articles

Gevangene ontsnapt aan bewakers, politie start klopjacht Oostmaaslaan Rotterdam

0
Rotterdam - Op de Oostmaaslaan in Rotterdam is vrijdagmiddag een gevangene ontsnapt tijdens begeleidverlof. Hoe...

Aantal geregistreerde misdrijven gestegen in Capelle aan den IJssel

0
In de gemeente Capelle aan den IJssel zijn in 2020 127 misdrijven meer geregistreerd dan...

Overval op beautysalon, politie zoekt getuigen Vierambachtsstraat Rotterdam

0
Rotterdam - De politie is op zoek naar getuigen van en overval op de Vierambachtsstraat...

Laatste Nieuws

Stay Connected

9,198FansLike
640VolgersVolg
7,968VolgersVolg