Verdachten overval Gruutkamp aangehouden

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – Wij hebben zaterdagochtend drie verdachten aangehouden voor de overval op een woning aan de Gruutkamp de dag daarvoor. Twee mannen kwamen vrijdagmiddag rond 16.30 bij de 64-jarige bewoonster aan de deur en zeiden dat ze postkaarten verkochten. Toen de vrouw de voordeur opende, probeerde het tweetal binnen te komen. De bewoonster hield hen tegen. Een van de verdachten zag toen de kans om sierraden van de vrouw af te rukken. Hierbij raakte het slachtoffer lichtgewond aan haar arm.

- Advertisement -

Vervolgens gingen de twee verdachten er vandoor. De vrouw was erg geschrokken, maar hoefde niet naar het ziekenhuis. Wij startten direct een onderzoek. Een van de getuigen had het kenteken van de auto waarin de overvallers erin vandoor gingen genoteerd. Dit kenteken zetten wij meteen in ons ANPR-systeem. Zaterdagochtend rond half negen leverde dat een hit op bij de Maastunnel. De drie inzittenden van de auto werden aangehouden. Zij worden verdacht van betrokkenheid bij de overval. Het gaat om Rotterdammers van 19, 18 en 17 jaar oud. Zij zitten vast.

Heeft u in de week voorafgaand aan de overval iets verdacht gezien of zijn u zaken opgevallen? Neem dan contact met ons op. Dit kan telefonisch via 0900-8844. U kunt tips ook anoniem doorgeven door Meld Misdaad Anoniem te bellen via 0800-7000.

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Persoon beschoten na schietpartij Zuider Kerkedijk Rotterdam

Rotterdam - Donderdagmiddag 29 februari rond 16.00 uur heeft er een schietincident plaatsgevonden in een steeg tussen de...

Maaltijdbezorger en voetganger komen met elkaar in botsing Lange Hilleweg Rotterdam

Lange Hilleweg, Rotterdam - Woensdagmiddag 28 februari rond 15.07 uur heeft er een ongeval plaatsgevonden. Op de oversteekplaats...

Dode (61) in woning aangetroffen, politie houdt verdachte aan Kromme Hagen Rotterdam

Rotterdam - Zaterdagmiddag is in een woning aan de Kromme Hagen in Rotterdam-Zuid een overleden persoon gevonden. De...

OM vervolgt agente die vijf keer op vluchtende auto schoot Strevelsweg Rotterdam

Het Openbaar Ministerie (OM) in Rotterdam stelt vervolging in tegen een 38-jarige politieagente van de Eenheid Rotterdam. De...