Zakkenrollers actief Rotterdam Alexander

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – In de afgelopen weken is bij de politie meerdere keren aangifte gedaan van zakkenrollerij in de deelgemeente Rotterdam-Alexander. De buit bestond vaak uit portemonnees met daarin naast contant geld en persoonlijke goederen, ook bankpassen en creditcards. In een enkel geval werd later met de gestolen bankpas geld via een geldautomaat opgenomen. De politie heeft naar aanleiding van de aangiftes onderzoek gedaan, waarbij ook camerabeelden zijn bekeken. Dit leidde (nog) niet tot de aanhouding van mogelijke verdachten.

- Advertisement -

De diefstallen vinden vaak plaats op dagen en tijdstippen wanneer het druk is: bijvoorbeeld op marktdagen en koopavonden en op drukke winkelcentra. De dieven slaan namelijk het liefst toe in situaties en op locaties waar slachtoffers snel kunnen worden afgeleid en mensen soms niet zo goed op hun persoonlijke spullen letten.

Hieronder vindt u tips om zakkenrollen te voorkomen:

– Bewaar uw pincode thuis en nooit bij uw pinpas. Nog beter is het om de pincode uit het hoofd te leren.

– Als u uw pincode intoetst, of dat nu bij een geldautomaat is of bij een kassa in een winkel, scherm deze dan goed af. Dieven kijken graag met u mee.

– Let goed op uw hand- of schoudertas. Houd deze voor uw lichaam. Denk na of u uw tas wel nodig heeft. Juist bij het inkopen doen, kunt u snel worden afgeleid.

– Wees alert in grote menigten, juist dan merkt u niet dat u wordt bestolen.

– Wordt u door een onbekende op straat aangesproken, wees dan op uw hoede. Zijn/haar collega slaat dan vaak zijn slag.

– Als u boodschappen gaat doen, neem dan alleen mee wat u daarvoor nodig heeft. Berg uw portemonnee op in uw binnenzak of in een halstas, en niet in een tas aan winkelwagen of in een rollator.

Aangifte doen

Mocht u onverhoopt toch slachtoffer zijn geworden, doe dan altijd aangifte bij de politie. Betrapt u iemand op heterdaad? Bel dan direct 112. Geef, indien bekend, het signalement door van de verdachte(n), zodat de politie met de opsporing kan starten.

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Buren voorkomen erger en blussen brand in meterkast Jan Wilspad Rotterdam

Rotterdam - In een woning aan het Jan wilspad in Rotterdamse wijk Nesselande is op zaterdagmorgen 20 april...

Man op heterdaad aangehouden na explosie Maracas Rotterdam-Zevenkamp

Rotterdam - In de nacht van woensdag op donderdag 18 april is een 21-jarige man uit Tilburg op...

Explosie bij woning Izmirerf Rotterdam

Rotterdam - Op het Izmirerf in Rotterdam-Oosterflank heeft afgelopen nacht een explosie plaatsgevonden bij een woning. De klap...

Explosie bij zorginstelling Vaasahof Rotterdam

Rotterdam - Bij een zorginstelling aan het Vaasahof in Rotterdam-Oosterflank heeft afgelopen nacht rond 02.00 uur een explosie...