Grafschennis Barendrecht vanavond op TV

Date:

Deel bericht:


Barendrecht
– Het televisieprogramma Opsporing Verzocht besteedt dinsdagavond 20 november aandacht aan de grafschennis op de algemene begraafplaats in Barendrecht. In de nacht van vrijdag 12 en zaterdag 13 oktober 2012 zijn daar 37 graven vernield. De vernielingen vonden tussen 19:00 uur en 10:30 uur plaats op het oude gedeelte en diverse andere plaatsen op de begraafplaats. Zaterdagochtend belde een bezoeker van de begraafplaats de politie toen hij de vernielingen opmerkte. Het gaat om 37 vernielde grafmonumenten en grafstenen. De graven waren vrijdagavond rond 19.00 uur nog in onbeschadigde staat, zo kon een andere getuige melden.

- Advertisement -

Uitgebreid onderzoek heeft nog niet geleid naar de daders. De politie neemt de zaak hoog op en roept de hulp van het publiek in om op het spoor van de daders te komen. In de uitzending van Opsporing Verzocht worden foto’s getoond van de vernielingen. Ook in de late uitzending van Hart van Nederland op SBS 6, wordt aandacht gevraagd voor de vernielingen en komt de beheerder van de begraafplaats aan het woord.

Vragen aan het publiek

De politie heeft direct na de melding een buurtonderzoek gehouden. Daar kwamen twee opvallende zaken uit naar voren.

– Een getuige hoorde rond 22.30 uur een vreemd geluid, iets wat lijkt op heien. Hij heeft nog uit zijn raam gekeken maar kon niets zien. Wie heeft rond dit tijdstip iets verdachts gezien in de omgeving van de begraafplaats?

– Een andere getuige wist te melden dat hij rond 20.30 uur twee mannen, in de leeftijd van 20-25 jaar, had zien lopen in de Merwedestraat. Een van de twee viel in een bosje struiken, waarna ze verder liepen in de richting van de Scheldestraat. De politie komt graag in contact met deze twee mannen.

– De politie komt graag in contact met iedereen die meer kan vertellen over de vernielingen of de daders.

Opsporing Verzocht wordt dinsdag 20 november om 21.30 uur uitgezonden op Nederland 1. De herhaling van de uitzending is te zien op woensdag 21 november om 12.00 uur op Nederland 2.

Bron :  Politie onderzoekt vernieling graven Barendrecht, BarendrechtNU, Fotograaf : Jordi Menheer

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Grote brand legt restaurant kinderboerderij volledig in de as 3e Barendrechtseweg Barendrecht

3e Barendrechtseweg, Barendrecht - Zaterdagmiddag 13 april rond 13.52 uur is er brand uitgebroken in een restaurant op...

Dode na ongeluk tussen auto en vrachtwagen A29 Barendrecht

Barendrecht - Op de A29 is zaterdagmorgen 30 maart een automobilist om het leven gekomen nadat deze achterop...

Rijksweg A15 bij Barendrecht deels afgesloten na ongeval

Barendrecht - Maandag 18 maart is de hoofdbaan van de Rijksweg A15 in één rijrichting rond het middaguur...

Vier mannen gezocht na woningoverval aan Alblas in Barendrecht

Barendrecht - De Politie is op zoek naar vier mannen, nadat zij een overval pleegden op een woning...