Drugslab in loods Middelharnis

Date:

Deel bericht:


Middelharnis – Een melding dat er brand zou zijn in een loods aan de Oosthavendijk in Middelharnis heeft dinsdagavond geleid tot het oprollen van een drugslab. Ter plaatse konden twee mannen worden aangehouden. Op woensdag aan het eind van de middag meldde de eigenaar van het pand zich. Ook hij is aanhouden. De politie onderzoekt de betrokkenheid van de drie mannen. Het opruimen van het laboratorium zal zeker nog tot vanavond gaan duren.

- Advertisement -

Dinsdagavond 27 november kwam bij de meldkamer de melding dat er rook uit de loods van een autobedrijf aan de Oosthavendijk in Middelharnis zou komen. De brandweer rukte hierop met groot materieel uit en ging op onderzoek uit. Eenmaal ter plaatse bleek de rook niets te maken te hebben met brand, maar bleek er sprake te zijn van het uitdampen van chemicaliën vanuit vaten die in de loods stonden opgeslagen. Later bleek het te gaan om zoutzuur. Uit voorzorg werd vervolgens de omgeving afgezet.

Drie agenten zijn dinsdagavond onwel geworden.Twee van hen zijn ter plaatse door een ambulance onderzocht. Een agent is ter controle naar het ziekenhuis gebracht. Ook deze is inmiddels weer thuis.

Bewoners van een naastgelegen pand werden geadviseerd om hun woning uit voorzorg te verlaten. Zij besloten dit echter niet te doen. Uit metingen die werden verricht werd al snel duidelijk dat er geen sprake was van schadelijke concentraties gevaarlijke stoffen. Ontruiming was dan ook niet nodig.

Ontmantelen

Deskundigen van een team van het KLPD kwamen dinsdagavond ter plaatse om de loods te verkennen en een plan van aanpak op te zetten voor het opruimen van de chemicaliën. Uit deze verkenning kwam naar voren dat er sprake was van een drugslab.

Op woensdagmiddag werd begonnen met het ontmantelen van het drugslaboratorium. Hierbij bleek uit bevindingen van de Forensische Opsporing (FO) en het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) dat er sprake was van een redelijk groot drugslaboratorium, gezien de hoeveelheid chemicaliën en andere spullen die aanwezig waren. Het ontmantelen van het drugslaboratorium zal nog zeker tot vanavond gaan duren.

Aangehouden

Op dinsdagavond konden al twee mannen uit Tilburg (45 en 58), die op het terrein aanwezig waren, worden aangehouden. Zij zijn meegenomen naar het bureau voor verhoor. Op woensdagmiddag meldde de eigenaar van het pand zich bij politieagenten die ter plaatse waren. De 51-jarige man uit Middelharnis is aangehouden en ook hij zal op het politiebureau een verklaring moeten afleggen.

Wij doen onderzoek naar de betrokkenheid van de drie mannen. Door de verscheidenheid aan grondstoffen is nog niet duidelijk wat er precies in het laboratorium werd gemaakt. Ook hier wordt onderzoek naar gedaan. Heeft u informatie die van belang kan zijn? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

 

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Politie houdt verdachte aan na twee overvallen in Middelharnis

Middelharnis - De politie heeft een verdachte aangehouden van twee overvallen die kort na elkaar gepleegd werden in...

Achtervolging met inbrekers vanuit Middelharnis eindigt in frontale botsing in Heinenoord

Middelharnis, Heinenoord - Vier verdachten van een inbraak haalden woensdag halsbrekende toeren uit met hun vluchtauto nadat op...

Man (74) overlijdt na noodlottig ongeluk Oost Havendijk Dirksland

Dirksland - Op de Oost Havendijk in Dirksland is dinsdagmiddag rond 13.30 uur om het leven gekomen na...

Maaltijdbezorger zwaargewond na ernstig ongeluk Oudelandsedijk Middelharnis

Middelharnis - Bij een ernstig ongeluk op de Oudelandsedijk in Middelharnis is vrijdagavond rond 18.00 uur een maaltijdbezorger...