Grote brand garage Raephorststraat Rotterdam

Date:

Deel bericht:


Rotterdam – 
 (video) Een fikse brand die ontstond in een aantal personenvoertuigen in de Raephorststraat heeft voor flinke problemen gezorgd. De brand ging gepaard met een forse rookontwikkeling die tot in de weide omtrek was te zien. Het vuur ontstond in een ondergrondse parkeergarage die onder woningen was gelegen. Het vuur wist snel om zich heen te grijpen doordat meerdere auto’s vlam vatte met een grote schade als gevolg. Ook zijn er door de brandweer een aantal woningen ontruimd.

- Advertisement -

Door de brand moesten ongeveer zestien huishoudens hun woning verlaten. Bewoners van acht woningen kunnen in ieder geval niet terug naar hun huis. Voor de bewoners van de acht andere woningen wordt de situatie nog nader bekeken. Joulz sloot tijdens de brand de stroom van de garage af. Ook is er vermoedelijk ergens een storing ontstaan. De huishoudens van de Raephorstraat, Tochstraat en de Ruivenstraat zitten zonder stroom. Stedin hoopt de situatie zo snel mogelijk te hebben opgelost.

Omdat de inzet langer gaat duren hebben de hulpdiensten opgeschaald naar GRIP 1. Het is niet bekend hoe de brand is ontstaan dit zal nader onderzocht worden. De woningbouwvereniging concludeerde dat de betonnen constructie geen schade heeft opgelopen door de brand.

Voor informatie over de brand adviseren wij om de website Rijnmond Veilig in de gaten te houden. www.rijnmondveilig.nl

Foto’s : Davey Blom & Siem Jansson

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

Gerelateerd