Grote brand garage Raephorststraat Rotterdam

zondag 2 december 2012 19:04


Rotterdam – 
 (video) Een fikse brand die ontstond in een aantal personenvoertuigen in de Raephorststraat heeft voor flinke problemen gezorgd. De brand ging gepaard met een forse rookontwikkeling die tot in de weide omtrek was te zien. Het vuur ontstond in een ondergrondse parkeergarage die onder woningen was gelegen. Het vuur wist snel om zich heen te grijpen doordat meerdere auto’s vlam vatte met een grote schade als gevolg. Ook zijn er door de brandweer een aantal woningen ontruimd.

Door de brand moesten ongeveer zestien huishoudens hun woning verlaten. Bewoners van acht woningen kunnen in ieder geval niet terug naar hun huis. Voor de bewoners van de acht andere woningen wordt de situatie nog nader bekeken. Joulz sloot tijdens de brand de stroom van de garage af. Ook is er vermoedelijk ergens een storing ontstaan. De huishoudens van de Raephorstraat, Tochstraat en de Ruivenstraat zitten zonder stroom. Stedin hoopt de situatie zo snel mogelijk te hebben opgelost.

Omdat de inzet langer gaat duren hebben de hulpdiensten opgeschaald naar GRIP 1. Het is niet bekend hoe de brand is ontstaan dit zal nader onderzocht worden. De woningbouwvereniging concludeerde dat de betonnen constructie geen schade heeft opgelopen door de brand.

Voor informatie over de brand adviseren wij om de website Rijnmond Veilig in de gaten te houden. www.rijnmondveilig.nl

Foto’s : Davey Blom & Siem Jansson

 

Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

0 reacties

Grote brand garage Raephorststraat Rotterdam
Schrijver:

 

 


Rotterdam – 
 (video) Een fikse brand die ontstond in een aantal personenvoertuigen in de Raephorststraat heeft voor flinke problemen gezorgd. De brand ging gepaard met een forse rookontwikkeling die tot in de weide omtrek was te zien. Het vuur ontstond in een ondergrondse parkeergarage die onder woningen was gelegen. Het vuur wist snel om zich heen te grijpen doordat meerdere auto’s vlam vatte met een grote schade als gevolg. Ook zijn er door de brandweer een aantal woningen ontruimd.

Door de brand moesten ongeveer zestien huishoudens hun woning verlaten. Bewoners van acht woningen kunnen in ieder geval niet terug naar hun huis. Voor de bewoners van de acht andere woningen wordt de situatie nog nader bekeken. Joulz sloot tijdens de brand de stroom van de garage af. Ook is er vermoedelijk ergens een storing ontstaan. De huishoudens van de Raephorstraat, Tochstraat en de Ruivenstraat zitten zonder stroom. Stedin hoopt de situatie zo snel mogelijk te hebben opgelost.

Omdat de inzet langer gaat duren hebben de hulpdiensten opgeschaald naar GRIP 1. Het is niet bekend hoe de brand is ontstaan dit zal nader onderzocht worden. De woningbouwvereniging concludeerde dat de betonnen constructie geen schade heeft opgelopen door de brand.

Voor informatie over de brand adviseren wij om de website Rijnmond Veilig in de gaten te houden. www.rijnmondveilig.nl

Foto’s : Davey Blom & Siem Jansson

 

Afgebroken tak verplettert verkeersbord Lageweg Rhoon

Afgebroken tak verplettert verkeersbord Lageweg Rhoon

Rhoon - Zondagavond 5 juli rond 18.30 uur hing een zware tak van een boom gevaarlijk boven het wegdek van de Lageweg in Rhoon. De brandweer werd ingezet om de tak af te zagen en tijdens hun werkzaamheden is deze bovenop een verkeersbord terechtgekomen en behoorlijk...

Persoon gewond bij steekpartij Bongerd Capelle aan den IJssel

Persoon gewond bij steekpartij Bongerd Capelle aan den IJssel

Capelle aan den IJssel - Zondagavond 5 juli rond 18.40 uur heeft een steekincident plaatsgevonden aan de Bongerd in Capelle aan den IJssel. Een persoon raakte door het incident gewond in het gezicht. Agenten waren snel ter plaatse en ambulancepersoneel heeft het...

Share This

Deel dit!

Deel het bericht met al je vrienden!