zaterdag, januari 16, 2021

Verdachte dodelijk ongeval Capelle langer vast


Capelle aan den IJssel – 
De bestuurder die op 26 augustus 2012 een dodelijk ongeval op de Burgemeester van Dijklaan veroorzaakte blijft langer vastzitten. De reden hiertoe was dat er kans op herhaling zou zijn. Justitie gaat ervan uit dat de bestuurder 114kmu per uur heeft gereden waar 50 kmu is toegestaan. 

De bestuurder haalde een auto in en botste frontaal op een tegenligger. Daarbij kwam een echtpaar om het leven. Hun drie dochters, die op de achterbank zaten, raakten gewond. De bijrijder van de bestuurder liep zwaar letsel op.

De snelheid is berekend aan de hand van de boordcomputer van de Fiat van de verdachte. Die gaf 114 aan, toen de motor stilviel. Simulaties op de computer gaan uit van 110 km per uur. De Capelse verdachte kan zich niet voorstellen dat hij zo hard reed. De verdachte schat het zelf op 70 á 80 km per uur.

De jongen was al reeds eerder gepakt voor rijden onder invloed. De rechter besloot daarom om zijn voorarrest te verlengen waardoor er geen kans is op herhaling. De Capellenaar was destijds nog niet in het bezit van een rijbewijs. De man heeft een brief geschreven aan de nabestaanden van de slachtoffers, hij hoopt dat zij via slachtofferhulp zijn brief willen lezen.

 

Related Articles

Gevangene ontsnapt aan bewakers, politie start klopjacht Oostmaaslaan Rotterdam

0
Rotterdam - Op de Oostmaaslaan in Rotterdam is vrijdagmiddag een gevangene ontsnapt tijdens begeleidverlof. Hoe...

Aantal geregistreerde misdrijven gestegen in Capelle aan den IJssel

0
In de gemeente Capelle aan den IJssel zijn in 2020 127 misdrijven meer geregistreerd dan...

Overval op beautysalon, politie zoekt getuigen Vierambachtsstraat Rotterdam

0
Rotterdam - De politie is op zoek naar getuigen van en overval op de Vierambachtsstraat...

Laatste Nieuws

Stay Connected

9,198FansLike
640VolgersVolg
7,968VolgersVolg