Politietips tegen woninginbraak vind je hier

Date:

Deel bericht:

Rotterdam Oost – De politie besteedt tijdens de donkere maanden extra aandacht aan woninginbraken. De ervaring leert dat naarmate het eerder donker is, er meer inbraken worden gepleegd. Dit gebeurt zowel in stedelijke als in de landelijke gebieden. De aanpak van de politie richt zich op drie thema’s: het alert maken van de inwoners, preventieacties en het opsporen en het oppakken van daders.

- Advertisement -

Wat kunt u doen?

Een woninginbraak levert niet alleen materiële schade op, maar geeft ook een gevoel van onveiligheid. Onderzoek wijst uit dat 80% van de inbraken door gelegenheidsinbrekers wordt gepleegd. Deze inbrekers zijn uit op gemak en snel succes. Ze gebruiken hierbij vaak een schroevendraaier voor het openen van deur of raam. Er zijn ook gevallen bekend dat inbrekers simpelweg een ruit ingooien of slaan en een eventuele reactie van bewoners of omwonenden afwachten.

Ook u kunt een bijdrage leveren aan het terugdringen van woninginbraken door preventiemaatregelen te nemen. Natuurlijk is goed hang- en sluitwerk belangrijk. Het gebruik van verlichting blijkt echter een effectieve aanvullende maatregel. Zet tijdschakelaars op uw lampen en stel ze zodanig in dat de verlichting op wisselende tijdstippen in wisselende vertrekken aan en uit gaat. Zorg ook voor zicht en licht bij uw huis. Met het gebruik van energiezuinige lampen spaart u het milieu en zijn de kosten gering.

Melden helpt!

Om inbrekers aan te kunnen aanhouden en informatie over woninginbraken te verzamelen is de politie sterk afhankelijk van meldingen. Informatie van verdachte situaties, vluchtroutes, en (kleding)signalementen zijn voor de politie van groot belang bij het opsporen en aanhouden van verdachten. Aarzel niet, maar bel bij verdachte situaties altijd 112. Blijf alert, noteer kentekens van verdachte voertuigen, signalementen van verdachte personen en andere bijzonderheden. Realiseert u zich een verdachte situatie pas later of ontdekt u een inbraak als u thuis komt? Belt u dan 0900-8844.

Meer informatie is te vinden op gereed

www.politie.nl/onderwerpen/woninginbraak.html

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Hulpdiensten rukken uit voor melding explosie Boezemsingel Rotterdam

Rotterdam - De politie en brandweer zijn zondagavond rond 20.00 uur uitgerukt voor een mogelijke explosie bij een...

Dode en gewonde na schietpartij Lusthofstraat Rotterdam

Rotterdam - Een 22-jarige man uit Den Haag is vrijdagavond om het leven gekomen na een schietpartij in...

Waarschuwingsschot gelost bij aanhouding verdachten Fuikstraat Rotterdam

Rotterdam - Op de Fuikstraat in Rotterdam zijn donderdagavond drie mannen aangehouden na het lossen van een waarschuwingsschot....

Getuigen gezocht na verkeersongeval A16 Rotterdam Brienenoordbrug

Rotterdam - Afgelopen maandag 11 maart vond een verkeersongeval plaats op de A16 waarbij bestuurders van drie busjes,...