Man (44) overlijdt na bedrijfsongeval in Botlek

donderdag 20 december 2012 21:32

Rotterdam Botlek – Een 44-jarige Deen is donderdagochtend om het leven gekomen bij een arbeidsongeval aan de Professor Gerbrandyweg in Rotterdam Botlek. De man werd bij werkzaamheden geraakt door een geknapte staalkabel. Bij een bedrijf aan de Professor Gerbrandyweg lag in een dock een werkeiland afgemeerd voor onderhoudswerkzaamheden. Het slachtoffer was bezig met reparatie van één van de hijspoten van het werkeiland. Om nog onduidelijke redenen knapte een strop met daaraan een staalkabel. De kabel sloeg tegen het lichaam van het slachtoffer die daarbij ernstig inwendig letsel opliep.

De man moest ter plekke worden gereanimeerd. Personeel van GGD, brandweer en de traumaheli assisteerden elkaar. Het slachtoffer is onder begeleiding van de politie met een spoedtransport naar een ziekenhuis vervoerd. Daar overleed hij niet veel later.

 

Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

0 reacties

Man (44) overlijdt na bedrijfsongeval in Botlek
Schrijver:

 

 

Rotterdam Botlek – Een 44-jarige Deen is donderdagochtend om het leven gekomen bij een arbeidsongeval aan de Professor Gerbrandyweg in Rotterdam Botlek. De man werd bij werkzaamheden geraakt door een geknapte staalkabel. Bij een bedrijf aan de Professor Gerbrandyweg lag in een dock een werkeiland afgemeerd voor onderhoudswerkzaamheden. Het slachtoffer was bezig met reparatie van één van de hijspoten van het werkeiland. Om nog onduidelijke redenen knapte een strop met daaraan een staalkabel. De kabel sloeg tegen het lichaam van het slachtoffer die daarbij ernstig inwendig letsel opliep.

De man moest ter plekke worden gereanimeerd. Personeel van GGD, brandweer en de traumaheli assisteerden elkaar. Het slachtoffer is onder begeleiding van de politie met een spoedtransport naar een ziekenhuis vervoerd. Daar overleed hij niet veel later.

 

Auto in brand Bredeweg Haastrecht

Auto in brand Bredeweg Haastrecht

Haastrecht - Op de Bredeweg in Haastrecht is afgelopen nacht brand ontstaan in een personenauto, de brand is vermoedelijk aangestoken. De brandweer werd in eerste instantie naar een verkeerd adres gestuurd, eenmaal ter plaatse stond de auto al grotendeels in brand. De...

Auto te water van Oudheusdenweg Zevenhuizen

Auto te water van Oudheusdenweg Zevenhuizen

Zevenhuizen - Een automobilist is zondagmorgen omstreeks half elf te water geraakt met zijn voertuig langs de Ban Oudheusdenweg in Zevenhuizen. Omdat niet duidelijk was of er nog slachtoffers in het voertuig zouden zitten werd de brandweer met onder andere twee...

Share This

Deel dit!

Deel het bericht met al je vrienden!