Vernielingen leveren grote vuurwerkvangst op

Date:

Deel bericht:

Regionieuws – Een vernieling van een prullenbak aan de Lijstersingel in Capelle aan den IJssel dinsdag 18 december heeft geleid tot twee vuurwerkvangsten in Rotterdam en Capelle aan den IJssel. Een groep van vier jongens vernielde afgelopen dinsdag een prullenbak aan de Lijstersingel in Capelle aan den IJssel. De jongens staken een lawinepijl af en gooiden deze vervolgens in de prullenbak. Dit incident werd gefilmd door diverse getuigen die ook de politie alarmeerden.

- Advertisement -

Hierop heeft de politie een onderzoek ingesteld om de identiteit van de jongeren te achterhalen. De jongens, in de leeftijd van 12 t/m 16 jaar, bleken alle vier leerlingen van een nabij gelegen middelbare school. Afgelopen woensdag zijn de jongens door de politie op school bezocht en verhoord. De jongens bekenden het strafbaar feit. Daarnaast bekenden zij nog meer vuurwerk te hebben afgestoken nabij het grasveld aan de Lijstersingel. De jongeren hebben een HALT-verwijzing gekregen en de schade aan de prullenbak wordt op hen verhaald.

In het vervolgonderzoek kwam de politie uit bij een woning aan de Machtelderf in Capelle aan den IJssel. Bij de doorzoeking van deze woning is 2,5 kilo vuurwerk, waaronder 4 stuks Super Cobra 6, in beslaggenomen. Een 16-jarige bewoner heeft een proces verbaal gekregen in verband met het bezit van en de handel in vuurwerk. Daarnaast heeft de politie een woning aan de Alexandriëstraat in Rotterdam doorzocht. Hierbij werd 5 kilo vuurwerk in beslaggenomen, waaronder 21 stuks Super Cobra 6. Een 17-jarige bewoner heeft een proces verbaal ontvangen vanwege de verkoop van niet toegestaan vuurwerk aan een minderjarige.

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Politie houdt 18e verdachte aan voor reeks explosies in Rotterdam, Capelle aan den IJssel en Den Haag

Rotterdam - Woensdagochtend werd een 19-jarige man uit Wassenaar van zijn bed gelicht omdat hij wordt verdacht van...

Persoon gereanimeerd na te water raken aan Zwaarddans Capelle aan den IJssel

Capelle aan den IJssel - Zondagmiddag 14 april is een persoon aangetroffen in een sloot aan de Zwaarddans....

Onverzekerde bestuurster rijdt achterop andere auto Hobo Capelle aan den IJssel

Capelle aan den IJssel - Op de Hobo in Capelle aan den IJssel heeft vrijdagmorgen rond 08.20 uur...

Persoon overleden na auto te water Groenedijk Capelle aan den Ijssel

Capelle aan den IJssel - Woensdagochtend 10 april is rond 9.45 uur een auto aangetroffen in de Hollandsche...