Bijna een ton aan boetes opgehaald tijdens verkeerscontrole

Date:

Deel bericht:

Zoetermeer – In samenwerking met diverse partijen hield de politie op vrijdagavond 21 december een integrale verkeerscontrole in Zoetermeer. Een aantal automobilisten liep tegen de lamp, omdat zij nog een boete hadden openstaan bij de politie of de Belastingdienst. Ook kregen bestuurders een bekeuring voor rijden zonder rijbewijs of een defect aan de auto. In totaal ging het om een bedrag van meer dan € 996.000,-.

- Advertisement -

Op de Oostweg scande een team het kenteken van 6243 auto’s op openstaande boetes bij de politie of de Belastingdienst. Op het terrein van het Zwembad aan de van der Hagenstraat controleerden agenten 210 auto’s. De burgemeester van Zoetermeer, de heer Aptroot voerde de eerste controle uit. De politie haalde € 2115,- op aan openstaande boetes, voor de Belastingdienst ging het om een bedrag van € 994.027,- . Bovendien legde de Belastingdienst beslag op 34 auto’s.

De controle was opgezet in samenwerking met verschillende partners zoals Gemeente Zoetermeer, de Belastingdienst, Douane, RDW, Koninklijke Marechaussee, ANWB Wegenwacht en het BOB-campagneteam van Veilig Verkeer Nederland.

De politie schreef 85 bekeuringen uit voor onder andere rijden zonder rijbewijs, rijden met defecte verlichting en rijden met vier gladde banden. Een speurhond van de politie vond in twee auto’s drugs, ook daarvoor is proces verbaal opgemaakt. Bovendien werd een wapenstok in beslag genomen. De ANWB verving op locatie direct bij zeventien voertuigen de verlichting. 28 scooters werden getest op een rollerbank waarvan bij veertien scooters de constructiesnelheid niet in orde was. Bij één scooter is het kentekenbewijs ingevorderd.

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Verdachte overval tankstation in Zoetermeer snel in de kraag gevat

Zoetermeer - Dinsdag 12 december is een tankstation aan de Weidedreef het doelwit geweest van een overvaller. De...

Man (45) aangehouden na steekpartij in Zoetermeer, vrouw (38) gewond

Zoetermeer - De politie heeft maandag 23 oktober om 19.40 uur een 45-jarige man uit Zoetermeer aangehouden op...

Grote brand in seniorenflat De Lelienborgh Duitslandlaan Zoetermeer

Zoetermeer - In seniorenflat De Lelienborgh aan de Duitslandlaan in Zoetermeer is donderdagochtend brand uitgebroken. De brand ontstond...

Politie doet onderzoek na aantreffen overleden persoon in Zoetermeer

Zoetermeer - Woensdagochtend 11 oktober is een overleden persoon aangetroffen in het water langs de Vaartdreef in Zoetermeer....